ΤΟ "ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΕ ΠΛΟΙΑ! Χάρτες και στοιχεία

ΣΠΑΕΙ
0

  του Κωστή Αλεξίου

  Σήμερα, 18 Ιουλίου, την ώρα που το γεωτρύπανο του West Capela έφτασε ήδη στον βυθό και προχωρά προς τον στόχο-κοίτασμα, εορτάζει ένας εντελώς άγνωστος στην Ελλάδα Άγιος της Κύπρου, ο Άγιος Ονησιφόρος.

  Ο Άγιος Ονησιφόρος, υπήρξε Ναύαρχος (Αυγουστάλιος) του Βυζαντινού μας Στόλου, ο οποίος πλέοντας κάποτε για να αντιμετωπίσει εχθρικό στόλο εισβολέων, είχε την τραγική ατυχία να καταπιεί η θάλασσα τα πλοία του, κοχλάζοντας από τον πυθμένα της σαν να "έβραζε"!

  Περίλυπος τότε ο άξιος Ναύαρχος, πληγωμένος στο φιλότιμο, απεγνωσμένος και απαρηγόρητος για το πρωτοφανές στα χρονικά γεγονός, νιώθοντας πολύ βαριά επάνω του την ευθύνη της καταστροφής του στόλου - που του ήταν αδύνατο να εξηγήσει λογικά όχι μόνο στον εαυτό του αλλά και στον ίδιο τον Αυτοκράτορα, που τον είχε τιμήσει με τέτοιο αξίωμα - με το μόνο πλοίο που επίσης ανεξήγητα σώθηκε και στο οποίο ο ίδιος επέβαινε, βγήκε μαζί με συντρόφους του στην Πάφο της Κύπρου, όπου και απολύτως απογοητευμένος και πικραμένος, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να ασκητέψει.

  Έτσι, περιπλανώμενος βρήκε ένα σπήλαιο στην περιοχή Αναρίτας Πάφου Κύπρου, όπου και μόνασε, επιτελώντας με τη Χάρη του Θεού μεγάλα θαύματα πάσης φύσεως ιάσεων (λεπροί, κωφοί, παράλυτοι, καρκινοπαθείς), αλλά και τη λύση φοβερής ξηρασίας και ανοβρίας, κερδίζοντας την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη των Κυπρίων!

   Η μνήμη του εορτάζεται σήμερα, 18 (και όχι 13) Ιουλίουημέρα που το πλωτό γεωτρύπανο της TOTAL τρύπησε ήδη τον βυθό στον πρώτο στόχο του οικοπέδου 11, που εξ΄ αιτίας των παραπάνω, η ίδια η γαλλική εταιρεία αποφάσισε εδώ και καιρό να ονομάσει "Άγιο Ονησιφόρο"! 

   Και τι θαυμαστή "σύμπτωση"; Η γεώτρηση να συμπέσει με την γιορτή του!

  Ο θαυματουργός Άγιος κοιμήθηκε λοιπόν με την πίκρα της ευθύνης που τον βάραινε, χωρίς ποτέ να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη στα πολεμικά του πλοία και χωρίς ποτέ να μάθει πως ο ίδιος δεν έφταιγε σε τίποτε απολύτως!

   Μόνος ένοχος ήταν το άγνωστο τότε υποθαλάσσιο Φυσικό Αέριο... Αλλά για να το μάθουμε θα χρειαζόταν να έρθει το 2012 μ.Χ., όταν πρώτος ανέδειξε το θέμα και ένωσε κομμάτια του "παζλ", ο Διευθυντής του "Ιδρύματος Αναστασίου Γ. Λεβέντη" της Κύπρου και Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, τέως Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Μπακιρτζής (δείτε εδώ).


ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
   Το σπάνιο βυζαντινό φαινόμενο της εξαφάνισης - βύθισης αύτανδρων πλοίων, το συναντούμε στη σύγχρονή μας εποχή στο περίφημο "Τρίγωνο των Βερμούδων" νήσων, στα βόρεια της Καραϊβικής και ανατολικά της Φλόριντα, στον κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό.

   Εκεί, τον Αύγουστο του 1800, δύο πλοία των ΗΠΑ, το "Ινσάρτζεντ" με 350 άντρες και το "Πίνεριγκ" με 90 άντρεςεξαφανίστηκαν με όλο τους το πλήρωμα στην περιοχή, χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος, ενώ έχουν αναφερθεί και εξαφανίσεις αεροπλάνων, όπως 5 αμερικανικών βομβαρδιστικών το 1945!

  Σήμερα, με την ανακάλυψη των υποθαλάσσιων λασποηφαιστείων, όπου κρύβονται τεράστια κοιτασμάταυδριτών (δείτε εδώ), δηλαδή παγωμένου μεθανίου, του βασικού δηλαδή συστατικού του φυσικού αερίου, που βγαίνει κάθε τόσο από τον βυθό προς την επιφάνεια με την μορφή φυσαλίδων, η εξήγηση είναι πλέον απλή.

 Επειδή το μόριο του υδρίτη είναι εξαιρετικά ασταθές, με την μεταβολή κάποιου υποθαλάσσιου παράγοντα πίεσης ή κυρίως θερμοκρασίας και μάλιστα με κάποια υποθαλάσσια σεισμική δόνησηαπελευθερώνει μαζικά το εγκλωβισμένο μεθάνιο δημιουργώντας βουνά φυσαλίδων, αφρών ή ακόμη και εκρήξεων σπανιότερα, που καταπίνουν ό,τι βρίσκεται στην επιφάνεια της ή και πάνω από αυτήν! Είναι σαν ένα πλοίο να πατά ξαφνικά σε αέρα, αντί σε νερό και έτσι βυθίζεται στη στιγμή!

ΤΟ "ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


  Κάτι τέτοιο συνέβη λοιπόν και στον πολεμικό στόλο του Ναυάρχου Ονησιφόρου, ο οποίος επειδή κατέφυγε στην Πάφο, εικάζεται ότι το συμβάν συνέβη κάπου εκεί κοντά.


  Και εκεί κοντά είναι το υποθαλάσσιο όρος "Ερατοσθένης", που βρίσκεται κυρίως στα θαλάσσια οικόπεδα 7, 8 και 11 της σημερινής κυπριακής ΑΟΖ, όπου φαίνεται να υπάρχουν λασποηφαίστεια αλλά χωρίς υδρίτες και χωρίς φυσαλίδες, που μοιάζουν πια με καταβόθρες, όπως διαπίστωσε το ερευνητικό σκάφος "Ναυτίλος" το 2012 (βίντεο).

Το ερευνητικό "Ναυτίλος" εξερευνά τον "Ερατοσθένη" το 2012


   Η εξήγηση μπορεί να είναι μια μεγάλη "εκτόνωση" των λασποηφασιτείων και των κρατήρων τους, έναςμεγάλος υποθαλάσσιος δηλαδή σεισμός, που τράνταξε τους υδρίτες στο τρίγωνο του Ερατοσθένη, σε αυτό το "Τρίγωνο Βερμούδων" της Κύπρου, στα σημεία των σημερινών στόχων γεωτρήσεων (με κίτρινο) όπου ξεχωρίζει μια "λεκάνη", με αποτέλεσμα να ανέβει απότομα ένα "μανιτάρι" φυσαλίδων απελευθερωμένου μεθανίου στην επιφάνεια, αλλάζοντας τη σύσταση του νερού ή και εκτοπίζοντάς το, με συνέπεια την κεραυνοβόλα καταβύθιση των πολεμικών μας πλοίων!


  Ο Ναύαρχος και οι ναύτες του δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν! Συγκλονίστηκαν! Τρομοκρατήθηκαν! Αναζήτησαν το έλεος του Θεού! Σώθηκαν! Αλλά εκατοντάδες σύντροφοί τους και όλοιοι Δρόμωνες της μοίρας του Βυζαντινού Στόλου βυθίστηκαν αύτανδροι...

   Η καρδιά του Αγίου Ονησιφόρου έγινε κομμάτια! Η ευθύνη βαριά σαν βουνό κάθισε στην ψυχή του, καταρακώνοντάς τον... Θεώρησε το σφάλμα δικό του! Η συνείδησή του δεν του επέτρεπε τίποτα άλλο πια, παρά το να χαθεί από τον κόσμο, προσευχόμενος για τις ψυχές όλων των ανδρών που χάθηκαν! Των ανδρών του χαμένου του Στόλου, κατηγορώντας τον εαυτό του...

   Και θα έπρεπε να περάσουν δεκάδες αιώνες, για να μάθουμε όλοι, ότι ο άξιος και ευσυνείδητος Ναύαρχος ήταν εντελώς αθώος! Και εντελώς Άγιος! Επειδή, όχι από δικό του σφάλμα, αλλά από ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο, βυθίστηκαν τα πλοία του και από Πρόνοια και επέμβαση του Θεού, σώθηκε μόνο το δικό του, ώστε να οδηγηθεί ο Ονησιφόρος στην Αγιότητα, βοηθώντας έτσι χιλιάδες ανθρώπους, βοηθώντας ολόκληρη Κύπρο, ως και σήμερα, που το όνομά του δόθηκε και πάλι Θεία Προνοία, στον κοίτασμα που τρυπάει αυτή τη στιγμή, ανήμερα στη γιορτή του, 18 Ιουλίου 2017, το West Capela!

ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  Πότε όμως μπορεί να έγινε ένας τέτοιος υποθαλάσσιος σεισμός στην περιοχή; Το πιθανότερο είναι το 365 π.Χ., όπου μια σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων χτύπησαν Κρήτη, Μικρά Ασία, Αίγυπτο και κυρίως Ελλάδα, μεεπίκεντρο ανατολικά της Κρήτης και συνεχίστηκαν χτυπώντας τα νότια της Κύπρου, με αποτέλεσμα την καταστροφή του Κουρίου και των ειδωλολατρικών ναών του, που έκτοκτε εγκαταλείφθηκε (χάρτης). Στους σεισμούς αυτούς δεν πρέπει να καταστράφηκε η Πάφος και γι΄ αυτό δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στον βίο του Αγίου Ονησιφόρου, παρά μια πολύ μεγάλη ανομβρία, ξηρασία, που λύθηκε τελικά με τις προσευχές του.

   Υπάρχουν βέβαια και άλλοι σεισμοί που μπορεί να ενεργοποίησαν και απελευθέρωσαν το μεθάνιο του Ερατοσθένη, αλλά αυτοί κατέστρεψαν και την ίδια την Πάφο, όπου ξέρουμε ότι αποβιβάστηκε τελικά ο Άγιος. Πρόκειται για τους σεισμούς του 342 μ.Χ., όπου γκρεμίστηκαν τα πάντα στην πόλη και άλλαξαν ακόμη και οι κοίτες των ποταμών, του 394 μ.Χ., του 1.144 μ.Χ., του 1.183 μ.Χ., που τον αναφέρει και ο βίος του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου της Πάφου, του 1.202-1.203 μ.Χ. με μικρές ζημιές στην πόλη, καθώς και του 1.222 μ.Χ., που ακόμη καιτσουνάμι χτύπησε την Πάφο, γεγονός που δείχνει πως υπήρξε μεγάλη υποθαλάσσια σεισμική δόνηση, που άνοιξε χάσμα στον βυθό της θάλασσας! Τότε όμως καταστράφηκε όχι μόνο το Φρούριο της Πάφου, αλλά και το λιμάνι, άρα πως θα αποβιβαζόταν εκεί ο Άγιος...

  Όπως και να έχει, η όποια τυχόν σεισμική εκτόνωση υδριτών στο τρίγωνο του Ερατοσθένη, είναι μόνο η κορυφή του "παγόβουνου" τρισεκατομμυρίων κυβικών μεθανίου που κρύβεται εγκλωβισμένο πιο κάτω(δείτε εδώ) και μας περιμένει...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ
  Τέλος, ας σημειωθεί πως ο Άγιος Ονησιφόρος της Αναρίτας Κύπρου (+18 Ιουλίου),  καμία σχέση δεν έχει με τον Άγιο Ονησιφόρο που εικονίζεται σε περίτεχνο ψηφιδωτό στον μεγάλο Ιερό Ναό Αρχαγγέλων - Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) Θεσσαλονίκης, πλάι στον Άγιο Πορφοίριο (με "οι " στο ψηφιδωτό).

 Οι δύο αυτοί Άγιοι έχουν ανάμεσά τους τον Σταυρό και μαρτύρησαν στα χρόνια του Διοκλητιανού, όταν επειδή έθαβαν τις νύχτες μυστικά τα σώματα των αγίων μαρτύρων του μεγάλου διωγμού, συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε τρομερό μαρτύριο: τους έδεσαν πίσω από άγρια άλογα, τα οποία κάλπαζαν ασταμάτητα πάνω σε αγκάθια και πέτρες, με αποτέλεσμα τα καταματωμένα σώματά τους να διαμελιστούν με φρικτό τρόπο! Η μνήμη τους εορτάζεται στις 9 Νοεμβρίου (δείτε και εδώ).

   Επομένως ο Άγιος Ονησιφόρος της Κύπρου, ο ευεργέτης Άγιος της Αναρίτας (Ονησιφόρος θα πει αυτός που οφελεί, ευεργετεί, από τα όνησι(ς)=ωφέλεια +  φέρω), είναι άλλος από τους παραπάνω Αγίους και εορτάζει στις 18 Ιουλίου, σήμερα, που το γεωτρύπανο φτάνει στον στόχο κοιτάσματος που φέρει με Θεία Δικαιοσύνη το όνομά του, 1.652 χρόνια μετά!

   Την ευχή του να έχουμε.




   πηγή: ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)