ΞΑΝΑΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ

ΣΠΑΕΙ
0

   Αφού έβγαλαν πρώτα άρον άρον και συνωμοτικά  "Ρωμαϊκή" την Αμφίπολη, αφού μας παρέδωσαν απολύτως στη "νέα Ρώμη του Βερολίνου" αντιστρέφοντας την παλλαϊκή και δημοκρατική απόφαση του Δημοψηφίσματος και ξεπουλώντας την εθνική μας περιουσία μέσω του γερμανικού Κατοχικού Υπερταμείου, εγκαταλείποντας παράλληλα τις Γερμανικές  Επανορθώσεις, αφού εποικίζουν την Ελλάδα με στρατιές μεταναστών και προσφύγων για να λύσουν κατά δήλωσή τους το "Δημογραφικό", αφού αλλοιώνουν την Παιδεία και απαγορεύουν την είσοδο Ιερέων και Ιεραρχών στα Σχολεία, αφού αρνήθηκαν την Γενοκτονία του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, σπεύδουν τώρα να αναστηλώσουν και το άθλιο Τρόπαιο Νίκης του Ρωμαίου σφαγέα Πειραιά και Αθηνών Σύλλα! Τρόπαιo που στήθηκε για τη νίκη των κατακτητών εναντίον του ελληνικού απελευθερωτικού στρατού του Ελληναρά Βασιλέα του Πόντου Μιθριδάτη Στ΄ του Ευπάτορα, που είχε πρότυπό του τον Μέγα Αλέξανδρο και όραμά του την ελευθέρωση της Ελλάδας από τον Ρωμαϊκό ζυγό!

   ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΤΡΟΠΑΙΟ
 Το Ρωμαϊκό Τρόπαιο βρέθηκε με τα κομμάτια στον Ορχομενό, βόρεια της αποξηραμένης λίμνης Κωπαΐδας και το ΚΑΣ αποφάσισε να το ξαναστήσει επιτόπου, στο ίδιο ακριβώς μέρος όπου υψώθηκε από τους Ρωμαίους κατακτητές το 85 π.Χ., ύστερα από τη νίκη του Σύλλα εναντίον του Ελληνικού Απελευθερωτικού Στρατού του γενναίου Μιθριδάτη, του οποίου ηγούνταν ο άξιος Έλληνας Στρατηγός Αρχέλαος!

   Το Ρωμαϊκό Τρόπαιο της ήττας των Ελληνικών Δυνάμεων στο Ορχομενό

  Αναφέρεται μάλιστα ότι την προηγούμενη της τελικής μάχης, οι Τοξότες του Πόντου βρέθηκαν εξαιρετικά πιεσμένοι από τις Ρωμαϊκές Λεγεώνες και επειδή δεν μπορούσαν πια να τοξεύσουν, άρπαξαν τα βέλη με τα χέρια τους και τα χρησιμοποιούσαν σαν σπαθιά για να απωθήσουν τους Ρωμαίους!
  Την επομένη, οι απώλειες του Στρατού μας, που αποτελούνταν κυρίως από Έλληνες του Πόντου, της Καππαδοκίας και γενικά της Μικρασίας, ήταν μεγάλες, καθώς πολλοί έπεσαν μέσα στα έλη της Κωπαΐδας,  πολεμώντας γενναία! 
   Ο Πλούταρχος αναφέρει πως εκείνα τα έλη γέμισαν με αίμα και πως, διακόσια χρόνια μετά τη μάχη, ακόμη μπορούσε να βρει κανείς ανάμεσα στη λάσπη βέλη, κράνη και σπασμένους θώρακες!

   Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 86 π.Χ.
   Της ήττας του Ορχομενού, είχε προηγηθεί η ήττα της Χαιρώνειας και η σφαγή της Αθήνας, αλλά και η καταστροφή του Πειραιά από τον Σύλλα το 86 π.Χ., ύστερα από στενή πολιορκία τους, επειδή πήραν το μέρος των Ελληνικών Δυνάμεων του φλογερού Μιθριδάτη Στ΄ και θέλησαν να ζήσουν ξανά ελεύθεροι ως Έλληνες!
   Ο Σύλλας κατέστρεψε τότε εκ θεμελίων τα περίφημα Μακρά Τείχη που ένωναν Πειραιά και Αθήνα, αποψίλωσε όλα τα γύρω δάση για να φτιάξει πολιορκητικές μηχανές και καταπέλτες και κατέλαβε τελικά μέσα στη νύχτα και την ίδια την Αθήνα, λεηλατώντας κατασφάζοντας με σάλπιγγες και αλαλαγμούς αδιακρίτως τους κατοίκους της, γυναίκες, παιδιά, νέους και γέρους, που ήταν ήδη εξαντλημένοι από την πείνα της πολύμηνης πολιορκίας, αναγκαζόμενοι πολλοί από αυτούς να φάνε ακόμη και τα δέρματα των παπουτσιών τους για να επιζήσουν!
   Ο Πλούταρχος περιγράφει και εδώ, τη φρίκη των Ρωμαίων, που αιματοκύλισαν την πόλη, ενώ αρκετοί Αθηναίοι αυτοκτόνησαν τότε από λύπη και απελπισία για τη δυστυχία της πατρίδας, που την έβλεπαν να πέφτει για πάντα στα χέρια των δυτικών βαρβάρων! Το ίδιο θα έκανε το 1941 και η Πηνελόπη Δέλτα, κατά την είσοδο των αιμοδιψών Γερμανών Κατακτητών στην ίδια αυτή πόλη...
   Μετά την σφαγή των Αθηνών, ο Σύλλας όρμησε και στον Πειραιά, τον οποίο κατέκαψε παντελώς, ακόμη και την περίφημη σκευοθήκη του Φίλωνος, εξαφανίζοντας κυριολεκτικά την πόλη από τον χάρτη, ενώ και εδώ οι Ρωμαίοι του Σύλλα σκότωναν με λύσσα όποιον έβρισκαν μπροστά τους! 
  Η περίφημη πόλη της Αθήνας και του Πειραιά, χάνονται έτσι για πάντα από το προσκήνιο της ιστορίας...
   Αμέτρητα έργα τέχνης και χειρόγραφα αρπάζονται επίσης και μεταφέρονται αργότερα στη Ρώμη, ενώ ο Σύλλας αρπάζει και τα πολυτιμότερα αφιερώματα της αρχαίας Ολυμπίας και της Επιδαύρου, ακόμη και δύο κίονες του Ολυμπίου Διός Αθηνών, ενώ από την Ακρόπολη έλαβε 20 κιλά χρυσό και 600 κιλά ασήμι σαν ...αποζημίωση...
   
   ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑ
   Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, δεν πρέπει να υψωθεί ξανά το 6μετρο Τρόπαιο του αιμοσταγούς Σύλλα! Επειδή είναι ένα Τρόπαιο Αίματος! Του αίματος των Ελλήνων! Τόσο της Αθήνας και του Πειραιά, όσο και των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, που έδωσαν τη ζωή τους για να ελευθερώσουν την σκλαβωμένη στους Ρωμαίους Ελλάδα (Μιθριδατικοί Πόλεμοι)! 
   Το Τρόπαιο του Σύλλα είναι θεμιτό να μπει σε κάποιο Μουσείο, αλλά το να ξαναστηθεί στη θέση του αποτελεί ιεροσυλία και σκύλευση των Ελλήνων Πεσόντων! Του ίδιου του Ελληνικού Πολιτισμού μας! Που πρέπει να διατηρεί επιτέλους κάποτε και την αξιοπρέπειά του!
   Γιατί είναι σαν να στήνουμε Τρόπαιο στον Μωάμεθ Β΄, στον Κεμάλ και Τοπάλ Οσμάν, στον Έλγιν ή στον ίδιο τον Χίτλερ!
   Και η Αρχαιολογία πρέπει να έχει και οφείλει να έχει εθνικές ευαισθησίες και κόκκινες γραμμές!
   Αρκεί να μην είναι "του κόμματος"...

ΣΠΑΕΙ
εξ/ακολουθήστε 






Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)