ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

ΣΠΑΕΙ
1
 Η μεγάλη αδυναμία εναλλακτικής λύσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η αντίθεσή του σε θεμελιώδεις έννοιες της ηθικής, της θρησκευτικής και ιστορικής παράδοσης της Ελλάδας, έθεταν μέχρι τώρα - και παρά τις καταιγίδες μέτρων και φόρων και τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ -
σημαντικό περιορισμό στα δημοσκοπικά ποσοστά του Τσίπρα, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν απογειωθεί!
   Αντίθετα όμως κυμαίνονται στα ίδια σχεδόν ποσοστά με το Κυβερνών Κόμμα, κάτι που δείχνει πλήρη αποτυχία της πολιτικής γραμμής του. Ακόμη και εάν επιτευχθεί διαφορά ολίγων μονάδων, δεν πετυχαίνεται σε καμία περίπτωση αυτοδυναμία.
   Επίσης, όποιο και εάν είναι το χαλαρό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, δεν δίνει Κυβέρνηση. Αφορά την Ευρωβουλή και μόνο.

   Στο απέναντι Στρατόπεδο, αυτό του Σαμαρά, ένα επιτελείο ανθρώπων δρουν και σχεδιάζουν με σύστημα και προνοητικότητα τις κινήσεις, έχοντας θέσει εξ αρχής στόχους που επιτυγχάνονται! Κάτι που δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας στόχος, ούτε καν Δημοσκοπικός δεν έχει επιτευχθεί! Ούτε καν έχουν παρουσιαστεί τα πρόσωπα των Υποψηφίων Δημάρχων! Περιμένουν και εκεί τη ΝΔ να κάνει πρώτη επιλογές... Πουν εάν την πρώτη Κυριακή πετύχει σημαντικές νίκες, θα αλλάξει και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών...
    Ο Σαμαράς πετυχαίνει ήδη - τεχνητά φυσικά και συγκρατώντας δυστυχώς την εξόφληση εσωτερικών οφειλών - Πρωτογενές Πλεόνασμα, το οποίο έπρεπε να  πετύχει για ψυχολογικούς, οικονομικούς και εθνικούς  λόγους οποιαδήποτε Κυβέρνηση και να ήταν!
   Τι σημαίνει αυτό ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και στην ΠΡΑΞΗ; Ότι θα αρχίσει με την επισημοποίηση του Πλεονάσματος από την Τρόικα, το ΜΟΙΡΑΣΜΑ επιδομάτων και ενισχύσεων σε κατηγορίες πολιτών! Δηλαδή το ΧΡΗΜΑ! Έστω και λίγο, αλλά θα αρχίσει και θα σταθεροποιηθεί! Εν τη παλάμη και όχι με αόριστες υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ... Αυτό θα παίξει καταλυτικό ρόλο σε μια κοινωνία που προφανώς θα προτιμήσει τα λίγα και σίγουρα από τα πολλά και αβέβαια, καθώς έχει πάθει από τον Γιωργάκη και το "λεφτά υπάρχουν"...

   ΤΑ ΔΩΡΑ ΜΕΡΚΕΛ
   Αυτό είναι το ένα σκέλος των δεδομένων... Υπάρχει όμως και το άλλο, το οποίο ίσως είναι και το βαρύτερο και οδηγεί άμεσα σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και θεαματική απογείωση Σαμαρά, εάν επιτευχθεί και επιβεβαιωθεί!
   Τη σχετική είδηση αποκαλύπτει σήμερα το πάντα έγκριτο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, γράφοντας ότι η Μέρκελ σκοπεύει να στηρίξει τον Σαμαρά, με δύο μεγάλα προεκλογικά δώρα:
   1. "ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ, που σημαίνει ότι από 9 δισ. που πληρώνουμε τόκους τον χρόνο, θα δώσουμε 4 δισ.
   2. "ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ για 50 με 100 χρόνια"!
   Εάν επαληθευτούν αυτά τα σημεία, τότε μιλούμε για πολύ μεγάλη ελάφρυνση των υποχρεώσεων του Μνημονίου και για πολύ μεγάλη ανάσα των φορολογουμένων, που θα σημάνει και το τέλος της Ύφεσης και την απαρχή της κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης. Όχι βεβαίως στα επίπεδα προ του 2009.
   Σε μια τέτοια περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα "τελειώσει"! Δεν θα έχει πλέον αντίκρισμα! Θα ακυρωθεί! 

   ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ
    Το ερώτημα είναι βέβαια για το ποιο θα είναι το αντάλλαγμα της Ελλάδας σε μια τέτοια "γενναιοδωρία" της Μέρκελ;
   1. Η Ελλάδα γίνεται ντε φάκτο Ομόσπονδο Κρατίδιο της Γερμανίας και προσδένεται πλήρως στη Γερμανική πολιτική και συμφέροντα.
   2. Η Ελλάδα "ξεχνά" τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, πλην του "Κατοχικού Δανείου" ίσως που μπορεί να μπει στο παζάρι για μια επίσης μακρόχρονη εξόφληση από τη Γερμανία, κάτι που θα προσθέσει νέους πόντους στον Σαμαρά, καθώς καμμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει πετύχει ως τώρα κάτι τέτοιο!
   3. Η Ελλάδα θα εξοπλίζεται πλέον με Γερμανικό Στρατιωτικό Υλικό και Γιουροφάιτερ, ενώ Γερμανικές Εταιρείες, Πανεπιστήμια, Σχολεία και Τράπεζες θα ξεφυτρώσουν παντού.
   4. Τα Γερμανικά γίνονται σταδιακά η δεύτερη γλώσσα της χώρας...
   5. Η Ελλάδα γίνεται ο υπ΄ αριθμόν 2 εταίρος της Γερμανίας και γερμανοκρατείται.
   6. Η Ελλάδα γίνεται ο υπ΄ αριθμόν 1 ταξιδιωτικός προορισμός των Γερμανών, που θα αισθάνονται σαν το σπίτι τους...




Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου