ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΕ "ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ" ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ! Κλάψτε και την Κύπρο...

ΣΠΑΕΙ
0
   Δεν θα ήταν δυνατόν να μην παρέμβει σε μια τέτοια εξόχως ανησυχητική εθνική εξέλιξη ο εθνικός "καταστροφέας" Γιωργάκης Παπανδρέου, ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές (όπως και ο Αναστασιάδης) του Σχεδίου Ανάν-1
 που είχε απορρίψει με συντριπτική πλειοψηφία ο Ελληνισμός εντός και εκτός της μεγαλονήσου! 
   "Πες μου ποιος το υποστηρίζει, να σου πω τι είναι" θα μπορούσε να πει κανείς για το "Κοινό Ανακοινωθέν" που αποτελεί τον σκελετό του "Σχεδίου Ανάν-2" για το Κυπριακό, που οδηγεί σε νομιμοποίηση του Ψευδοκράτους και οριστική απαλλαγή της Τουρκίας από τα εγκλήματά της, ενώ δίνει και το ελεύθερο κομμάτι και την ΑΟΖ του, στο μακρύ χέρι της Άγκυρας!
Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
"Η συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο Κοινό Ανακοινωθέν, που άνοιξε το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, αποτελεί μια ισχυρή βάση διαλόγου ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να τεθεί, επιτέλους, ένα τέλος στο απαράδεκτο διχοτομικό στάτους κβο.
Η Σοσιαλιστική Διεθνής και εγώ προσωπικά στηρίζουμε τους δύο ηγέτες στην προσπάθεια που ξεκίνησαν για να ανατρέψουν τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων και να βάλουν γερές βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί η ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρος. Ενα διζωνικό – δικοινοτικό κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.
Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματική αξιοποίηση του μεγάλου διεθνούς ενδιαφέροντος για λύση του Κυπριακού και την οικοδόμηση της αναγκαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η Σοσιαλιστική Διεθνής στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία θα λειτουργήσουν ενισχυτικά της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου είναι μια ευκαιρία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για περιφερειακή συνεργασία. Ιδιαίτερα στο τρίγωνο Ελλάδα – Κύπρος – Τουρκία, το οποίο μπορεί να γίνει τρίγωνο ειρήνης και ανάπτυξης. Ο φυσικός πλούτος στην Ανατολική Μεσόγειο προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί.
Εν τέλει, η λύση του Κυπριακού δεν θα αφήσει νικητές και ηττημένους. Θα αφήσει μόνο νικητές".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)