ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ - ΣΑΜΑΡΑ! Βίντεο

ΣΠΑΕΙ
0

  Η "Φωνή της Αμερικής"  τονίζει το κρίσιμο σημείο της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με ανάπτυξη και όχι μόνο λιτότητα, καθώς αυτό είναι και το σημείο-κλειδί, το οποίο έθιξε ο Πρόεδρος Ομπάμα!

   Σε ρεπορτάζ με τίτλο "Πρόεδρος Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα" και υπότιτλο "είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας όχι μόνο στη λιτότητα" η "Φωνή των ΗΠΑ" μεταδίδει:



   "Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την συνάντηση του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.
 
Στα πλαίσια δηλώσεών του,  μετα το πέρας της συνάντησής τους, ο Πρόεδρος Ομπάμα τόνισε τους στενούς δεσμούς των  δύο χωρών. Επεσήμανε ότι ο κ Σαμαράς έχει προβεί σε «τολμηρές και δύσκολες» ενέργειες για το χειρισμό «των άνευ προηγουμένου προκλήσεων» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι εξέτασε εκτενέστατα με τον Έλληνα πρωθυπουργό τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται για την Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει.
 
«Ένα άλλο σημείο στο όποιο συμφωνήσαμε» είπε ο κ Ομπάμα, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ελλάδας είναι ότι «δεν μπορούμε μόνο να επικεντρωνόμαστε στη λιτότητα», είναι σημαντικό να έχουμε ένα σχέδιο για την διαχείριση του χρέους, «αλλά είναι επίσης σημαντικό να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».
 
 Ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας σε θέματα στρατιωτικά και μυστικών υπηρεσιών και πως μέσω αυτής της συνεργασίας έχουν αποφθεχθεί τρομοκρατικές απειλές.
 
 «Εκείνο που επίσης τόνισα στον Έλληνα πρωθυπουργό», είπε ο κ Ομπαμα είναι ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και «είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
 
Με τη σειρά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε και αυτός το θετικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγησαν οι συζητήσεις. Ο κ Σαμαράς τόνισε ότι οι θυσίες που ελληνικού λαού είναι πολύ μεγάλες αλλά δεν είναι μάταιες γιατί «αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξη» και δεσμεύτηκε στη συνέχιση των δομικών αλλαγών. Ο κ Σαμαράς τόνισε ότι μίλησε εκτενώς στον αμερικανό Πρόεδρος για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, και κατέληξε λέγοντας ότι η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία για την Ευρώπη ολόκληρη.    
 
O κ Σαμαράς επεσήμανε επίσης ότι εξέτασε με τον αμερικανό Πρόεδρο θέματα ενεργείας και αναφέρθηκε για «τεράστια αποθέματα», κυρίως σε φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σε συνδυασμό με τον Ισραήλ και την Κύπρο μπορεί να καλύψει μέρος των ευρωπαϊκών αναγκών.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού δήλωσαν ότι η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ Κέρι, ανέφεραν, ήταν πολύ θετικός  σε όσα είπε ο κ Σαμαράς. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φέρεται να είπε στο Έλληνα πρωθυπουργό «Σε θαυμάζω γι αυτό που κάνεις».
 
Η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι δήλωσε ότι οι κύριοι Κέρι και Σαμαράς είχαν μια «παραγωγική συνάντηση που τονίζει την δύναμη των σχέσεων των ΗΠΑ με την Ελλάδα». Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις τις οποίες κάνει η Ελλάδα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και για την επίτευξη οικονομική ανάπτυξης» και τόνισε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ «με τον ελληνικό λαό καθώς πραγματοποιούν τις σημαντικές αυτές μεταρρυθμίσεις».  
 
Η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ  είπε επίσης ότι οι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν για την ισχυρή συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδα στον χώρο της άμυνας, και επεσήμανε «την σπουδαιότητα να έχουν οι ΗΠΑ ένα ισχυρό ΝΑΤΟικό σύμμαχο σε μία τόσο σημαντική περιοχή». Καταλήγοντας η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε ότι οι δύο ηγέτες εξέτασαν επίσης και θέματα κοινού ενδιαφέροντας, συμπεριλαμβανομένων και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή" -
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)