Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ! - ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ! - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΩΝ! - "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ" ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

ΣΠΑΕΙ
0

  Μετά την πρωτοφανή ήττα του Κάμερον στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, που του απαγόρευσε μέχρι νεωτέρας την Επίθεσης κατά της Συρίας, σειρά παίρνει ο Ομπάμα στο καυτό Κογκρέσο, που ήδη βράζει και μάλιστα σε θερμοκρασίες που λιώνει μέταλλα πολεμικών βιομηχανιών!

   Πάνω από 100 μέλη του απαιτούν εγγράφως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να ζητήσει έγκριση του Κογκρέσου για την Επίθεση!

   ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - Μπορεί λοιπόν ή δεν μπορεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να διεξάγει μόνος του Πόλεμο, χωρίς να έχουν δεχθεί επίθεση οι Ηνωμένες Πολιτείες;

   Μπορεί ή δεν μπορεί ένα Ψήφισμα του 1973, να είναι ανώτερο από το Σύνταγμα των ΗΠΑ; 
     
   Μπορεί ή δεν μπορεί τελικά ο Πρόεδρος να καταπατά το Σύνταγμα;

   Τα ανωτέρω ερωτήματα καλούνται σήμερα να απαντήσουν στις ΗΠΑ, όχι μόνο στο Κογκρέσο, αλλά σε κάθε γωνιά της χώρας, μια και είναι κεφαλαιώδους σημασίας και δημοκρατικής τάξης ζήτημα, που αφορά Ειρήνη ή Πόλεμο, που πρέπει να αποφασίζει ο λαός δια των αντιπροσώπων του!

 Μετά την ήττα του Πρωθυπουργού της Βρετανίας στο Κοινοβούλιο, τα ερωτήματα αυτά πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ και ενισχύεται ορμητικά το ρεύμα του ΟΧΙ και η πλευρά που δεν θέλει Πόλεμο χωρίς μάλιστα αποδείξεις και χωρίς θεραπεία της εκεί κατάστασης! Γιατί θεραπεία στη Συρία με την εξουσία στους Ισλαμιστές είναι "φάρμακο χειρότερο από την αρρώστια"... Και θεραπεία χωρίς απόσυρση και ασφαλή καταστροφή των χημικών, δεν γίνεται!

 ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 μέλη του Κογκρέσου, τουλάχιστον 98 Ρεπουμπλικάνοι και 18 Δημοκρατικοί, με διακομματική επιστολή τους, καλούν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου πριν κάνει Επίθεση στη Συρία! Γιατί αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα των ΗΠΑ! Μόνο το Κογκρέσο εγκρίνει πολέμους και στρατιωτική δράση, από τη στιγμή που η χώρα δεν έχει δεχθεί επίθεση!

   ΨΗΦΙΣΜΑ 1973 - Η πλευρά του Λευκού Οίκου διατείνεται ότι μπορεί ο Ομπάμα να προχωρήσει χωρίς έγκριση, βάση ενός Ψηφίσματος του 1973 (War Powers), που έδινε στον Πρόεδρο δυνατότητα διεξαγωγής Στρατιωτικών Επιχειρήσεων μέχρι 60 ημερών, χωρίς την προτέρα έγκριση του Κογκρέσου, το οποία θα έπρεπε να ενημερώσει γραπτώς μετά... Αλλά το Ψήφισμα αυτό δεν αντικαθιστά το Σύνταγμα και υποχρεώνει τον Πρόεδρο να παράσχει κάθε διευκρίνηση και δεδομένο στο Κογκρέσο που θα του ζητηθεί.

  ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - Γι΄ αυτό ίσως χθες Πέμπτη έγινε τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης 90 λεπτών, των 26 σημαντικότερων μελών του Κογκρέσου για την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ από τους Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Σούζαν Ράις, Υπουργό Τζον Κέρι,  Υπουργό Άμυνας Chuck Hagel, Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James Clapper και Αντιπρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατού James Winnefeld.

   Οι Αξιωματούχοι αυτοί παρουσίασαν όλες τις ενδείξεις, που δεν είναι αποδείξεις και εστίασαν στο ότι η επίθεση θα είναι σύντομη και μικρή, ώστε να μην ανατραπεί ο Άσαντ, όπως φοβούνται οι περισσότεροι και πέσουν οι πληθυσμοί σε σφαγές από τους Ισλαμιστές!

  Αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα εμπλακούν στην πράξη Χεζμπολάχ, Ιράν, Ισραήλ, ή ότι δεν θα χτυπηθεί αμερικανικό σκάφος, ή δεν θα πιαστεί τελικά εκ των πραγμάτων η Αμερική σε έναν αδιέξοδο και καταστροφικό πόλεμο, ενώ προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά.

   ΒΕΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ - Και βεβαίως εννοείται ότι ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΒΕΤΟ με ένα νέο Ψήφισμα ή Νομοθέτημα, καθώς είναι η Νομοθετική Εξουσία! Και ο Πρόεδρος η Εκτελεστική!

   Επομένως, μετά και το μπλοκάρισμα της επίθεση στην Βρετανική Βουλή, τίποτα δεν εμποδίζει τους Αμερικάνους Βουλευτές να μπλοκάρουν και τον Ομπάμα, που πιέζεται να προχωρήσει!

   Δυστυχώς όμως το Κογκρέσο, τα μέλη του Κογκρέσου βρίσκονται σε διακοπές και για να γίνουν τα παραπάνω, πρέπει να υπάρξει έκτακτη σύγκλιση.

 ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - Ο Ομπάμα που πιέζεται από ανθρώπους και συμφέροντα και κρατά δύο χρόνια μακριά τις ΗΠΑ από έναν ενδοϊσλαμικό πόλεμο Σιιτών - Σουνιτών, δεν πρέπει να υποχωρήσει και να πέσειστην παγίδα...

   Γιατί σε κάθε βήμα αποτυχίας ή σε κάθε τραγικό γεγονός που θα ακολουθήσει την Αμερικανική Επέμβαση, θα είναι υπόλογος όχι μόνο στην ανθρωπότητα, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να κατηγορηθεί για παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ - Αλλά την έχουν στημένη στον αγαπητό Πρόεδρο Ομπάμα οι αντίπαλοί του και για ένα ακόμη πολύ βασικό θέμα και εύχονται "να κάνει το λάθος" της Επίθεσης στη Συρία, επειδή κάτι τέτοιο, είναι πραγματική και ουσιαστική βοήθεια στην Αλ Κάιντα και τον Ισλαμικό Εξεστρεμισμό, που χτύπησαν τους δίδυμους Πύργους στην καρδιά των ΗΠΑ και προβαίνουν σε δεκάδες τρομοκρατικές ενέργειες και σφαγές κάθε τόσο! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ"! Μια κατηγορία που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε έκπτωση του Πρόεδρου των ΗΠΑ!

  ΓΕΝΕΥΗ 2 ΤΩΡΑ -  Το σημαντικότερο όλων είναι αυτή τη στιγμή να υπάρξει ειρήνευση για να παραδοθούν και να καταστραφούν όλα τα χημικά! Και αυτό θα γίνει με άμεση Σύγκληση της Γενεύης 2 (Διεθνούς Ειρηνευτικής Συνδιάσκεψης) και την καταρχήν Ομοσπονδοποίηση της Συρίας, ώστε οι αντιμαχόμενες πλευρές να έχουν η κάθε μία το ομόσπονδο κρατίδιό της και ένα από αυτά οι Κούρδοι!



ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)