ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΑΜΑ - ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΥΜΑΔΕΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ - Βίντεο

ΣΠΑΕΙ
0

   Η Κυβέρνηση του ανθέλληνα Ράμα και οι ελεγχόμενοι τοπικοί μηχανισμοί ακήρυχτου "πολέμου" κατά της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, προχώρησαν σήμερα σε νέες προκλήσεις, κατεδαφίζοντας παράνομα και αυθαίρετα δύο ελληνικά τουριστικά κτίρια, στους Δρυμάδες Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου, απέναντι από την Κέρκυρα και παρά το γεγονός ότι είμαστε στη μέση της τουριστικής περιόδου, κάτι που απαγορεύει η αλβανική νομοθεσία (δείτε βίντεο παρακάτω).

   Το ένα μάλιστα από τα δύο ελληνικά κτίρια, ήταν ηλικίας 80 ετών και κτίστηκε επομένως όταν δεν είχαν γεννηθεί καν οι γονείς του προκλητικού Αλβανού Πρωθυπουργού!

   Η κατεδάφιση έγινε μετά από τελεσίγραφο προς τους Έλληνες ιδιοκτήτες, με προθεσμία εκκένωσης μόλις πέντε ημερών...

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ
    Προς τιμήν του το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα και αυστηρά στις νέες καταπατήσεις ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, με Ανακοίνωση του, στην οποία ανάμεσα σε άλλα τονίζε:

 ΥΠΕΞ: "...Καταστρατηγώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου, οι αλβανικές Αρχές ξεκίνησαν, σήμερα, την κατεδάφιση, στις Δρυμάδες Χειμάρρας, τουριστικών ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η κατεδάφιση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά παρέκκλιση των προβλέψεων του αλβανικού νόμου και προτού εκδοθούν οι τελικές δικαστικές αποφάσεις.

  Το γεγονός ότι οι κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω τουριστικής περιόδου, παρά τις αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που απαγορεύουν τέτοιες δραστηριότητες σε αυτό το χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η Αλβανία δεν έχει κατανοήσει τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

  Η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν καταστήσει σαφή την ευρωπαϊκή απαίτηση για κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η πρόοδος στην εμπέδωση του κράτους δικαίου, καθώς και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, περιλαμβανομένου του περιουσιακού, αποτελούν σαφείς προϋποθέσεις σύμφωνα με την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία".


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)