ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΟΖ! ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

ΣΠΑΕΙ
0
Τα πρώτα 12 τουλάχιστον θαλάσσια οικόπεδα της Ελλαδικής ΑΟΖ παρουσιάζονται επίσημα στο Λονδίνο προς τους πετρελαϊκούς κολοσσούς και όλους τους διεθνείς παίκτες ενέργειας και γεωπολιτικής!
  Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας Μιχάλης Μανιάτης  και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, διοργανώνουν την επίσημη εκδήλωση πριν από την έναρξη για: "Γύρου αδειοδότησης θαλασσίων περιοχών 2014", την προσεχή Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 το Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο! 


  Η εκδήλωση «Greece Offshore Licensing Round 2014» υποστηρίζεται πλήρως από το Κέντρο Έρευνας για τη Διαχείριση Ενέργειας (RCEM) του ESCP Europe, το Ελληνικό Φόρουμ για την Ενέργεια και το Φυσικό Αέριο Ευρώπης!
   Τα θαλάσσια οικόπεδα που θα προσφερθούν για έρευνα και εκμετάλλευση στις πετρελαϊκές εταιρείες, βρίσκονται στο Ιόνιο και την Κρήτη, όπου οι σεισμικές έρευνες και οι αντίστοιχες γραμμές σάρωσης της Νορβηγικής Εταρείας PGS έδωσαν πολύ θετικά μηνύματα...
  Αλλά και αυτές να μην υπήρχαν, τα γεωλογικά δεδομένα, όπως τα υποθαλάσσια ηφαίστεια, "τραγουδούν" από μόνα τους για τους υποθαλάσσιους θησαυρούς της Ελλάδας!

   ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ
  Η συγκυρία της παρουσίασης των πρώτων τουλάχιστον 12 προς έρευνα θαλάσσιων οικοπέδων της Ελλαδικής ΑΟΖ, έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή, καθώς υπάρχει τεράστιο πια ενδιαφέρον για νέες πηγές ενέργειας της Ευρώπης, ώστε να υπάρξει σταδιακή απεξάρτηση από το Ρωσικό Αέριο μετά την κρίση της Ουκρανίας!
  Άλλωστε οι ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης πολλαπλασιάζονται συνεχώς, λόγω και της σταδιακής απεξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια που έχει αποφασίσει η Γερμανία, αλλά και της ανάγκης φυσικών και φθηνών ενεργειακών πηγών, όπως το φυσικό αέριο, που υπάρχει άφθονο όπως και το πετρέλαιο στην Ελλάδα!
  Η εκμετάλλευση της ΑΟΖ ξεκινά στην πράξη!
  Και είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει η μήνη της Τουρκίας... Ακόμη και εάν τα θαλάσσια οικόπεδα δεν βρίσκονται στις παράνομα αμφισβητούμενες περιοχές που ποθεί η απληστία της Άγκυρας...
  Καλή μας επιτυχία. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)