ΑΚΥΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΡΗΜΑ ή ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ;

ΣΠΑΕΙ
0
Άκυρη είναι η Πρόταση Μομφής που κατέθεση πριν λίγο σήμερα στη Βουλή ο Τσίπρας κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν έχει περάσει το απαιτούμενο εξάμηνο από την προηγούμενη, ολική
πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης στο σύνολό της και είχε κατατεθεί στις 7 Νοεμβρίου 2013!
  Άρα καλά καλά δεν έχουν περάσει ούτε 5 μήνες!

  ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
   Το Σύνταγμα στο άρθρο 84, προβλέπει επακριβώς την διαδικασία και τους περιορισμούς, χωρίς να κάνει διάκριση σε μερική ή ολική πρόταση μομφής, πράγμα που σημαίνει πως ισχύει σε κάθε περίπτωση ο περιορισμός του Εξαμήνου:
Άρθρο 84
  1. ......
  2. Η Βουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας. Η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
  3. Κατ' εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και πριν από την πάροδο εξαμήνου, αν είναι υπογραμμένη από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
  4. Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Κυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
  5. Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Κυβέρνηση.
  6. Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
  
    ΓΙΑΤΙ;
   Το ερώτημα είναι πια "γιατί"; Γιατί κατέθεσαν εν γνώση τους μια άκυρη Πρόταση Μομφής! Για λόγους εντυπώσεων ή για λόγους απελπισίας από τα ποσοστά που δεν ανεβαίνουν, επειδή δεν προσελκύονται οι χιλιάδες αναποφάσιστοι...
   Γιατί είναι φανερό, ότι η Πρόταση κατατέθηκε εκ του ασφαλούς, με την βεβαιότητα ότι δεν θα προχωρήσει...
   
   ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ
   Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόρριψη αποδοχής της Πρότασης Μομφής, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει Πρόταση Μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής, επειδή δεν έκανε δεκτή την Πρόταση κατά Στουρνάρα!
   Κάτι προφανώς δεν πάει καλά... Μια ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα σταθεί μοιραία και για το Κόμμα και για τον Τσίπρα και γι΄ αυτό φαίνεται άρχισαν τα πυροτεχνήματα εκτάκτου ανάγκης...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)