ΞΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΟΥ ΤΟ ΚΙΕΒΟ! ΤΡΕΝΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ

ΣΠΑΕΙ
0
Θέμα Υπερδνειστερίας και Οδησσού ανοίγει άθελά του το Κίεβο, καθώς σταμάτησε και καθήλωσε δύο τρένα με απαραίτητες στρατιωτικές προμήθειες για τα Ρωσικά Στρατεύματα της Υπερδνειστερίας!

   Τα τρένα έχουν καθηλωθεί από τις 10 Μαρτίου και μεταφέρουν τρόφιμα, τα ρούχα και τα καύσιμα, απολύτως αναγκαία για τις εκεί Ρωσικές Δυνάμεις!
   Ακόμη δεν δίνει άδεια εισόδου ή εξόδου σε κατόχους Ρωσικών Διαβατηρίων στην περιοχή, εκνευρίζοντας τη Μόσχα, καθώς η ουκρανική στάση θεωρείται πως θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ρώσων της Υπερδνειστερίας, υπονομεύοντας τις  Ειρηνευτικές Δυνάμεις της Μόσχας!

  Η Υπερδνειστερία είναι μια ανεξάρτητη περιοχή που αποσχίστηκε κατόπιν σκληρών και αιματηρών συγκρούσεων από τη Μολδαβία και την οποία έσωσε η επέμβαση του Ρωσικού Στρατού, ο οποίος παραμένει ακόμη εκεί ως "Ειρηνευτική Δύναμη"! Μάλιστα το 2006 έγινε επίσημο Δημοψήφισμα στο οποίο με συντριπτική πλειοψηφία 93,1% αποφασίστηκε η Ένωση με τη Ρωσία!

   ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ
   Εν τω μεταξύ αύριο, ανήμερα του Δημοψηφίσματος της Κριμαίας, θα επιχειρηθούν λαϊκά Δημοψήφισμα από Ρωσόφωνους κυρίως σε Χάρκοβο, αλλά ίσως και σε Ντονέτσ, Λουγκάνσκ και Οδησσό, η οποία μπορεί να αποτελέσει και μια θαλάσσια διέξοδο για τους Ρώσους της Υπερδνειστερίας!
   Θυμίζουμε ότι στην περιοχή εντεύθεν και εκείθεν της Υπερδνειστερίας, κατοικούν χιλιάδες Έλληνες "τουρκόφωνοι", οι περίφημοι Γκαγκαούζοι!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)