Ατέλειωτες είναι οι εκπλήξεις στις Αιγές, την πανάρχαια πρωτεύουσα των Μακεδόνων, όπου ανακαλύφθηκαν ακόμη 5 νέοι βασιλικοί τάφοι, ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι ανήκει στον Βασιλιά Περδίκκα Β΄
(448 -413 π.Χ.), που ενεπλάκη και στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενώ δεν αποκλείεται ένας άλλος να ανήκει στον Κάσσανδρο ή τα παιδιά του! Ο δε Περδίκκας Β΄ ήταν ο πατέρας του περίφημου για την αγάπη του για τις τέχνες και τα γράμματα Βασιλιά Αρχέλαου, του "Περικλή" της Μακεδονίας και ιδρυτή της Πέλλας!
Από τους πέντε νέους τάφους, οι τρεις είναι κιβωτιόσχημοι και δύο κλασικοί μακεδονικοί και ανακαλύφθηκαν συλημένοι στην βασιλική νεκρόπολη των Αιγών (Βεργίνα), όπως ανακοίνωσε η Δρ Αγγελική Κοτταρίδη της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο 27η Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη στο ΑΠΘ!
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Νέες αποδείξεις για τον Τάφο του Φιλίππου Β΄, κατέθεσε εν τω μεταξύ στην ίδια Συνάντηση η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Παλιαδέλη, ο οποίος ανήκει όπως είπε όντως στο Φίλιππο Β΄, μετά και από μια νέα εξέταση των ευρεθέντων οστών εντός της χρυσής λάρνακας, που δείχνουν άνδρα 41-49 ετών, που ίππευε επί χρόνια και πολεμούσε έντονα και που κάηκε αμέσως μετά τον θάνατό του, στοιχεία που αποκλείουν παντεντελώς την υπόθεση μερικών κακόπιστων ότι στον Τάφο μπορεί να ήταν ο Φίλιππος Γ΄ο Αριδαίος...
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄
Αλλάζουν όμως οι εκτιμήσεις για την ταυτότητα της γυναίκας-συζύγου του Φιλίππου Β΄ στον προθάλαμο του ίδιου μεγάλου βασιλικού τάφου, αφού μέχρι τώρα νομιζόταν πως επρόκειτο για την Μήδα.
γυναίκα 30 - 34 ετών που ίππευε και μάλιστα είχε κάταγμα στην αριστερή κνήμη, που της δημιουργούσε χωλότητα (κούτσαινε) και άρα πρέπει να της αποδοθούν και οι άνισες περικνημίδες του προθαλάμου!
Οι νέες όμως εξετάσεις και πορίσματα δείχνουν Τέτοια όμως δυναμική γυναίκα δεν φαίνεται πως ήταν η Μήδα, αλλά πιθανά η Αυδάτη, σύζυγος του Φιλίππου από την Ιλλυρία, σε έναν ακόμη γάμο που έγινε για λόγους συμμαχίας.
Εάν όμως η Αυδάτη που μετονομάστηκε σε Ευρυδίκη, πέθανε όπως λέγεται στη γέννα, γεννώντας την ατρόμητη και γενναία Κυνάνη, τότε πάλι δεν ταιριάζει χρονικά η ταφή...
Ποια λοιπόν από όλες τις γυναίκες του Φιλίππου είναι εκεί; Περαιτέρω έρευνες ίσως το αποκαλύψουν με ακρίβεια στο μέλλον. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ό,τι οι εκπλήξεις των Βασιλικών Τάφων, δεν τελειώνουν ποτέ... Όπως και η Ιστορική Αλήθεια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων της!