ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΓΙΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Με σημερινή του (27-11-2013) απόφαση το Οικουμενικό Πατριαρχείο εγγράφει επίσημα πλέον στο Αγιολόγιο του μια από τις μεγάλες σύγχρονες μορφές της Ορθοδοξίας, τον απλοϊκό και ταπεινό, μα τόσο χαρισματούχο και θαυματουργό με τη Χάρη του Θεού Γέροντα Πορφύριο!
   Ο Γέροντας Πορφύριος (κατά κόσμον Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης ) γεννήθηκε το 1906 στο χωριό Άγιος Ιωάννης του σημερινού Δήμου Ταμιναίων της Εύβοιας. 
   Σε ηλικία 13 χρόνων και έχοντας τελειώσει
μόνο την Β' Τάξη Δημοτικού, μετέβη στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους, όπου έζησε τα επόμενα έξι περίπου χρόνια ως μοναχός με το όνομα Νικήτας, κάνοντας τέλεια υπακοή σε δύο γέροντες, ζώντας ασκητικά και ευλογημένα, λαμβάνοντας ως ανταμοιβή άφθονη Χάρη εκ Θεού!
   Κατόπιν, λόγω σοβαρής πλευρίτιδας, αναγκάστηκε - κάνοντας υπακοή - να επιστρέψει στην
Εύβοια, όπου και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Ευβοίας.
   Σε ηλικία 20 ετών χειροτονήθηκε  πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο του Σινά Πορφύριο, ο οποίος και του έδωσε ακριβώς το όνομα "Πορφύριος".
  Αργότερα εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στην Άνω Βάθεια στην Εύβοια, ενώ το 1940, σε ηλικία 34 ετών διορίστηκε εφημέριος στην Εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, στην Πολυκλινική Αθηνών, πλάι στην Ομόνοια, διακονώντας τον πονεμένο συνάνθρωπο και πλησίον επί 33 ολόκληρα χρόνια, ως Πνευματικός και Εφημέριος!
  Έπειτα εγκαταστάθηκε με πολλές θυσίες και στερήσεις στο Μήλεσι της Μαλακάσας, όπου και οικοδόμησε το Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, για το οποίο κάποιοι λένε πως μπορεί να είναι και το "Τάμα του Έθνους".
  Τελικά το Νοέμβριο του 1991 μετέβη και πάλι στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους, όπου και κοιμήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1991, ψιθυρίζοντας και τα λόγια "ίνα ώσι έν"...

  Εκεί και βρίσκεται ο απλός καλογερικός τάφος του Αγίου πλέον Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου!
  
   ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
 Ο Γέρων Πορφύριος σε μια συζήτηση που είχε με κάποιους αδελφούς μεταξύ άλλων είπε:
-Το φάρμακο με το οποίο καταπολεμείται ο καρκίνος είναι πολύ εύκολο και οι γιατροί το “συναναστρέφονται” καθημερινά και το έχουν μπροστά στα μάτια τους, όπως -με την Χάρη του Θεού- κι εγώ το γνωρίζω.
  Ο Θεός όμως δεν τους το αποκαλύπτει, γιατί τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας αυτής της ασθένειας έχει γεμίσει ο παράδεισος! (Βιβλίο "Σκεύος Εκλογής" Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, σελ. 358)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)