ΑΠΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

ΣΠΑΕΙ
0
Μετά από πολύ καιρό ο Τσίπρας επαναφέρει στην ατζέντα τα ανοικτά ζητήματα του Κατοχικού Δανειου και των Γερμανικών Επανορθώσεων προς τη χώρα μας!
 Μιλώντας στην Επέτειο Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου από την ενωμένη Εθνική Αντίσταση, ο Πρόεδρος
του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τα μεγάλα αυτά θέματα, τα οποία είχε παραλείψει να αναφέρει στις "Εκατό Μέρες Διακυβέρνησης" που είχε πρόσφατα εξαγγείλει με συνέντευξή του στην "Αυγή":

  "Υπάρχει, όμως, φίλες και φίλοι, ένα ακόμα ιστορικό χρέος, στο οποίο αισθάνομαι υποχρέωση να αναφερθώ σε αυτόν εδώ τον ιστορικό τόπο. Αναφέρομαι στο ιστορικά αδικαίωτο αίτημα του ελληνικού λαού, για δεκαετίες αδικαίωτο, που ψάχνει να βρει δικαίωση και οφείλουμε να δώσουμε δικαίωση γιατί τώρα ο λαός μας βρίσκεται σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Και αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, που ήρθε η ώρα να το διεκδικήσουμε. Το χρωστάμε σε όσους και όσες μπήκαν στην πρώτη γραμμή και αντιστάθηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Είναι ένα αίτημα που ενώνει ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
 Η μόνη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε σε αυτό τον τόπο σύμβολο, σε αυτή την μεγάλη και ενωτική στιγμή της ιστορίας μας είναι, επιτέλους, να διεκδικήσουμε αυτό το ιστορικό, ηθικό αλλά και υλικό χρέος.
 Φίλες και φίλοι, πριν από 71 χρόνια, τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου του '42, ανατινάχτηκε η γέφυρα του Γοργοποτάμου. 40 χρόνια μετά, αυτή η ημερομηνία έγινε ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης. Αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση και αυτό ήταν ένας πολύ σημαντικός σταθμός. Πέρασαν από τότε 31 χρόνια. Σήμερα ο τόπος αντιμετωπίζει ξανά τεράστιες δυσκολίες.
 Σήμερα δεν αρκεί απλά να μην ξεχνάμε. Δεν αρκεί απλά να τιμούμε. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η συλλογική συνείδηση και η ιστορική μνήμη μας δείχνει τα βήματα, τα χνάρια να προχωρήσουμε μπροστά για να ξαναχτίσουμε από την αρχή τον τόπο. Με αξιοπρέπεια και αντίσταση μπορούμε να τα κερδίσουμε όλα. Με ευρύτατη λαϊκή ενότητα σε αυτά που μας ενώνουν, μπορούμε να ξεχωρίσουμε από το χθες της υποταγής και να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά στο αύριο της προκοπής.
 Η Εθνική Αντίσταση είναι ζωντανό σύμβολο και μας δείχνει τον ηρωικό δρόμο προς την προκοπή και τη δημιουργία"
  Αλέξης Τσίπρας, Γοργοπόταμος, 24-11-2013
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ http://spaei.blogspot.gr/2013/09/2.html

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)