ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ Β΄ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ 1940! - ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΡΑΓΚΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΣΠΑΕΙ
0

 Καταργούν πλήρως σε λίγες ημέρες το ένδοξο Β΄ Σώμα Στρατού, που τσάκισε τους Ιταλούς το 1940 και έφθασε προελαύνοντας νικηφόρα ως την ηρωική Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου!
  Η απόφαση έχει παρθεί - όπως είναι γνωστό - εδώ και λίγο καιρό και καθώς πλησιάζει η ημερομηνία θανάτου
στα τέλη Νοεμβρίου, κορυφώνεται η αντίδραση όσων έχουν ακόμη συνείδηση και δεν υποκλίνονται στις διαταγές περικοπών της Γερμανίας του Χίτλερ, που ως τώρα δεν έχει πληρώσει τα Εγκλήματα, τα Ολοκαυτώματα, τα Δάνεια και τις Επανορθώσεις της προς την Ελλάδα!

   ΤΟ Β΄ Σ.Σ. ΠΟΥ ΡΕΖΙΛΕΨΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ
   Το Β’ Σ.Σ. συγκροτήθηκε στην Αθήνα στις 17 Αυγούστου 1913 και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αναδιοργανώθηκε και εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Έλαβε μέρος, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η συμμετοχή του στο "Μακεδονικό Μέτωπο", με τις συμμαχικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΝΤ, ήταν καθοριστική, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη συμμαχική νίκη, αφού απετέλεσε την "αιχμή του δόρατος", στις διεξαχθείσες επιχειρήσεις. 
   Έλαβε επίσης μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία. 
  Ανασυγκροτήθηκε κατόπιν στις 7 Σεπτεμβρίου 1922, στην Ανατολική Μακεδονία και εντάχθηκε στη Στρατιά Έβρου. 

   Η δε 28η Οκτωβρίου 1940, βρίσκει το Β’ Σ.Σ. να αντιμετωπίζει την Ιταλική επίθεση, δεχόμενο τον κύριο όγκο των Ιταλικών δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης του! Μάλιστα τον τομέα της Πίνδου το Β΄ Σ.Σ. κατόρθωσε να εκδιώξει τους Ιταλούς από τον θύλακα της Κόνιτσας, να εισχωρήσει στο βορειοηπειρωτικό έδαφος και να καταλάβει το Λεσκοβίκι και την Ερσέκα!
   Το Β΄ Σ.Σ., συνεχίζοντας την προέλασή του στον ορεινό άξονα Ιωάννινα - Κλεισούρα - Βεράτι και στην περιοχή της Κολωνίας, κατέλαβε κατόπιν την Πρεμετή και το Φράσερι!
 Πριν συμπληρωθεί ο τρίτος μήνας από την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας είχαν καταλάβει ολόκληρο σχεδόν το χώρο της Βόρειου Ηπείρου, με το Β' Σ.Σ. να δίνει σημαντικούς και νικηφόρους αγώνες φθάνοντας στις αρχές Μαρτίου 1941, μέχρι το Πόγραδετς και την Χειμάρρα στην Αδριατική!

   ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ Β΄ Σ.Σ.
  Το πάθημα των Ιμίων το 1996 και η έλλειψη μια ολοκληρωμένης επιθετικής ή ενεργητικά αμυντικής Δύναμης, έγινε μάθημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που βλέποντας το μεγάλο κενό, αποφάσισαν το 1998 τη μετατροπή του Β΄ Σ.Σ. με έδρα τη Βέροια, σε μια αυτόνομη, πανίσχυρη ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ και Στρατηγική ταυτόχρονα Εφεδρεία του Ελληνικού Στρατού! Με δυνατότητα να προστρέξει σε κάθε σημείο Κρίσης ή ανάγκης, να στήση δυναμική άμυνα ή να πραγματοποιήσει επίθεση, ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με άλλα Σώματα ή Μονάδες.
   Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να δημιουργηθεί ένας Ταχύτατος και αυτομεταφερόμενος "Ηρακλής" ικανός για κάθε άθλο, σε οποιεσδήποτε συνθήκες μέρας ή νύχτας, σε κάθε σημείο των συνόρων!

  Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑ...
  Στην εποχή που ήταν Υπουργός Άμυνας ο Μπεγλίτης, το 2011 και από το φόβο "πραξικοπήματος" κατά του Γιωργάκη, "αποκεφαλίστηκε" ολόκληρη η στρατιωτική Ηγεσία της χώρας!
  Ο φόβος ήταν η εκδήλωση όχι "κλασικού πραξικοπήματος",  αλλά ενός "Κινήματος τύπου Βέλους", σαν εκείνο δηλαδή που ετοιμαζόταν από το Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια της Χούντας και είχε  στόχο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ακόμη και με την επάνοδο του τέως και αντιστασιακού (13-12-1967) Βασιλιά Κωνσταντίνου, ως ανώτατου άρχοντα και την δημιουργία πολιτικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας! Ενός "Κινήματος-Γουδί" δηλαδή, με ευρεία λαϊκή υποστήριξη...
   Η συγκέντρωση λοιπόν μεγάλης και κυρίως ικανής και αυτόνομης Στρατιωτικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης σε μια κομβική γωνιά της χώρας, φαίνεται πως ήταν "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ".... Και προφανώς έπρεπε να διαλυθεί...
   Παρότι το πάθημα των Ιμίων, απαιτεί την ύπαρξή της, όπως και οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις των Βαλκανίων και κυρίως τα όσα ετοιμάζουν οι Αλβανοί κατά της Ηπείρου μας!

  ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Β΄ Σ.Σ.
   Την διατήρηση του Β΄ Σ. Σ. απαιτεί και η οργισμένη επιστολή του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ και Υπηρεσιακού το 2012 ΥΕΘΑ Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, προς τον νυν Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα "Παραπολιτικά" και όπου ο Φράγκος κάνει λόγο για "στρατηγούς της πολυθρόνας" που παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, ενώ τονίζει κατηγορηματικά ότι "τυχόν διάλυση του Β' Σ.Σ. θα συντελέσει σ΄ έναν αποδυναμωμένο στρατό, με διχασμένη προσωπικότητα, υστερούντα σοβαρά στην ενεργητική άμυνα"!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)