ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΜΑΤ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΗΣ ΜΟΝΤΕ ΚΡΙΣΤΟ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Αριστοτεχνικές μπορούν να χαρακτηριστούν για τα πολιτικά μεταπολιτευτικά δεδομένα οι ξαφνικές, λεπτές και άριστα προπαρασκευα-σμένες κινήσεις Σαμαρά, καθώς και η αποτελεσματικότητα αλλά και η εχεμύθεια του αφοσιωμένου Επιτελείου του, με τα μοναδικά στα χρονικά στεγανά!

  Δεκαέξι χρόνια στην εξορία του Εκδοτικο-Οικονομικο-Πολιτικού Συστήματος που νεμόταν και κατέτρωγε την χώρα, μοιάζει να του έδωσαν τη δύναμη και την τόλμη του "Κόμη Μόντε Κρίστο", ο οποίος είχε βρεθεί και εκείνος για 13 χρόνια έγκλειστος στη φρικτή και απομονωμένη φυλακή της νήσου Σατό Ντιφ!


   "Θα γίνω σαν αυτούς, θα εισχωρήσω και θα τους εξουδετερώσω έναν έναν από μέσα" ήταν η τακτική του Εντμόντ Νταντές, του αδικημένου και αποφασιστικού ήρωα του έργου του Αλέξανδρου Δουμά πατρός, όταν κατάφερε να αποδράσει, να βρει τον κρυμμένο θησαυρό και να "εισχωρήσει" τελικά σαν "Κόμης Μόντε Κρίστο" στην περίφημη γαλλική αριστοκρατία και ολιγαρχία! Στο "Σύστημα"!

   Και πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς - ασχέτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του - παρουσιάζει την ίδια εντυπωσιακή αποφασιστικότητα, που ώρες ώρες έχει την ταχύτητα και την ανατροπή  θύελλας!

  Έτσι ίσως μπορεί να εξηγήσει κανείς πώς καταδέχτηκε να στηρίξει το Μνημόνιο 2, αποσύροντας ταυτόχρονα τον Γιωργάκη που κατέστρεψε κυριολεκτικά την Ελλάδα, ώστε να μπει μέσα στο Σύστημα το οποίο τον απέρριπτε ως τότε εξοντωτικά και ξαφνικά τον αποδέχτηκε αναγκαστικά, χάρη στην κίνησή του, που απογοήτευσε όμως πολλούς, αλλά τον ανέβασε στο τρένο και τον σκοπό του! Και ο "Μόντε Κρίστο" άρχισε πλέον τη δράση του! Και τελικά κατάφερε να "εισχωρήσει" τόσο, που έγινε Πρωθυπουργός, με τον έπαινο και την υποστήριξη των μεγαλοεκδοτών και του Συστήματος, στην πρώτη φορά που ξεγελάστηκε... μη γνωρίζοντας ποιος κρύβεται πίσω από τον ευγενή και άγνωστο "Κόμη"...

   Έτσι ίσως μπορεί κανείς να εξηγήσει επίσης, το πώς κατάφερε την υβριζόμενη καθημερινά Ελλάδα από τη Μέρκελ και τα Γερμανικά ΜΜΕ, να την κάνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο τον πιο επαινετό φίλο της Καγκελαρίου, τόσο που να την φέρει επίσημα στην Ελλάδα και να πετύχει ύμνους των Γερμανικών ΜΜΕ και βραβεύσεις Εφημερίδων! Ο "Κόμης" απέκτησε την εμπιστοσύνη όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του γερμανικού Συστήματος, κερδίζοντας έτσι όχι μόνο πανευρωπαϊκή, μα και παγκόσμια αποδοχή!

  Έτσι ίσως μπορεί να εξηγήσει ακόμη κανείς, το πώς όρμησε κυριολεκτικά στα Πανεπιστήμια και ξετρύπωσε γιάφκες και ορμητήρια ακροαριστερών - αναρχικών -  αντεξουσιαστών, "βγάζοντας τους τις κουκούλες"! Κάτι που δεν είχε τολμήσει ποτέ ξανά κανείς!

 Έτσι ίσως εξηγείται, το πώς μέσα σε μια νύχτα έκλεισε και ολόκληρη ΕΡΤ, μην ξεχνώντας πως το εκεί βαρύ συνδικαλιστικό-κομματικό κατεστημένο τον αγνόησε μαζί με τις ιδέες του, μαζί με την Ελλάδα που τότε κουβαλούσε φανερά στην καρδιά, επί 16 ολόκληρα χρόνια, αλλά συνέχισε να τον πολεμά και ως Πρωθυπουργό, κηρύσσοντας απεργίες ενημέρωσης κάθε φορά που έκανε κάποιο σημαντικό διεθνές βήμα, όπως το ταξίδι στην Κίνα! Η στάση αυτή της ΕΡΤ υπονόμευε το έργο του και την "Νέα Ελλάδα" που ήθελε να φτιάξει, χωρίς τους βασικούς ενόχους και τα παρακλάδια τους που την κατέστρεψαν! Και η ΕΡΤ με τη στάση της έμοιαζε να είναι ένα τέτοιο εργαλείο του ένοχου Συστήματος! Ο "Κόμης Μόντε Κρίστο" λοιπόν την τσάκισε κεραυνοβόλα σε ένα μόνο βράδυ, απολύοντας όλους τους κομματικούς συνδικαλιστές, καίγοντας μαζί με τα ξερά, δυστυχώς και τα χλωρά! Δείχνοντας όμως σε όσους τον παρακολουθούν και τον αναλύουν, ότι έχει αποκτήσει ανατρεπτική αποφασιστικότητα, που σημαίνει μεγάλη ψυχική ορμή! Που έκτισε φαίνεται μέσα του η πολύχρονη εξορία και ο πόθος του τελικού σκοπού... Όπως ο Κόμης Μόντε Κρίστο!
  Ο "Κόμης" βέβαια στην περίπτωσή μας, είχε καταφέρει να έχει αυτή τη "νομιμότητα" βάζοντας μπροστά τις απαιτήσεις του Μνημονίου, το οποίο χρησιμοποιεί τώρα σαν δικό του εργαλείο-οδοστρωτήρα, σαν αιτιολογία για τις κινήσεις του και σαν "άλλοθι" και για τους σκοπούς του, μέχρι να φτάσει να λογαριαστεί και με αυτό!

   Έτσι ίσως εξηγείται επίσης, το πώς μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, να συλλάβει και να εξουδετερώσει ολόκληρη νεοναζιστική Οργάνωση, με βαθιές και πολύχρονες και πολυπλόκαμες ρίζες, κλείνοντας στις φυλακές τα ηγετικά και καθοδηγητικά στελέχη τής ίδιας της φοβερής και τρομερής Χρυσής Αυγής! Κάτι που ούτε καν θα τολμούσε ακόμη και η ίδια η Αριστερά! ¨Όσο και εάν το ήθελε!

   Έτσι ίσως μπορεί να εξηγηθεί και η ανεξήγητα ανεκτική στάση του σε Εθνικά Θέματα, στα οποία κάποτε υπήρξε η αυθεντία του ΟΧΙ και της Αντίστασης, καθώς τώρα πια δείχνει συμβιβαστική διάθεση, με πιθανό όμως σκοπό - εάν είναι "Μόντε Κρίστο" - να θολώσει και να παρασύρει την άλλη πλευρά εκεί που θέλει, για να την εκθέσει τελικά και ξαφνικά διεθνώς... πετυχαίνοντας μαζί με τον αντικειμενικό στόχο και την διεθνή υποστήριξη...

  Έτσι ίσως μπορούν να εξηγηθούν και τα επόμενα βήματά του, που εάν είναι ορθό το παραπάνω πολιτικό ψυχογράφημα, θα είναι το ίδιο ανατρεπτικά, θυελλώδη, αποφασιστικά και αιφνιδιαστικά, όπως:
- Πρόωρες Εκλογές με την πρώτη αφορμή άμεσα, τώρα, με στόχο να μεγαλώσει τα ποσοστά του μετά τη διάλυση της ΧΑ, να μικρύνει  - έως εξόντωσης -  το μισοπεθαμένο ΠΑΣΟΚ, ώστε να να μην το χρειάζεται πια, για να μπορέσει να δέσει και τον βασικό καταστροφέα Γιωργάκη με Εξεταστική Επιτροπή (που τώρα ακόμη τον έχει ανάγκη σαν ατομική ψήφο στη Βουλή, αφού δεν έχει κομματική αυτοδυναμία) και τέλος να καταδείξει ανέφικτες τις λύσεις της Αριστεράς εντός ευρωζώνης, ώστε να κερδίσει τελικά Αυτοδυναμία, γιατί το χτύπημα κατά της ΧΑ, του φέρνει πια και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους!
- Απαίτηση των Γερμανικών Επανορθώσεων από το Βερολίνο! Δεν είναι τυχαίο πως είναι ο μοναδικός Πρωθυπουργός που ζήτησε να μαζευτεί, να καταγραφεί και να αξιολογηθεί το σκόρπιο αρχειακό και αποδεικτικό υλικό, ώστε να υπάρξει "δεμένο" πόρισμα και καταληκτικό κοστολόγιο που θα απαιτήσει η Ελλάδα! Για να έχει επίσης ταυτόχρονα να κρατά ένα γερό διαπραγματευτικό χαρτί προς τη Γερμανία, ώστε να πετύχει κουρέματα και διαγραφές του Ελληνικού Χρέους!
- Ανακήρυξη της ΑΟΖ! Που πρέπει η Ελλάδα να είναι σε θέση να την υπερασπιστεί εκ των προτέρων πολιτικά και διπλωματικά, με εξασφάλιση διεθνών συμμαχιών με χώρες κλειδιά όπως Γερμανία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα...
- Λαθρομετανάστες, το μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγει μετά την εξάρθρωση της ΧΑ, ώστε να εξαλειφθεί η γενεσιουργός αιτία υποστήριξης του νεοναζισμού και να εξαλειφθούν τα καθημερινά προβλήματα Ασφάλειας των Ελλήνων, όπως και το εκτεταμένο Παρεμπόριο...
- Μεγαλοεκδότες! Εδώ ο Μόντε Κρίστο θα είναι σίγουρα αμείλικτος! Αρχίζοντας από ...μεγάλο κανάλι, που τόσα χρόνια στήριζε τον Γιωργάκη και το φρικτό Σύστημα!

   Στο φαινόμενο Σαμαρά, συνυπάρχουν σαφέστατα δύο μορφές: η πρώτη φανερά ασυμβίβαστη της περιόδου 1993 - όταν έριξε  την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να σώσει τη Μακεδονία-  και του Ζαππείου  και η δεύτερη φανερά συμβιβαστική του Μνημονίου 2 και πέρα!
  Και το ερώτημα είναι: ο πρώτος Σαμαράς μεταλλάχτηκε ή απλά επανήλθε σαν ένας αποφασισμένος και δυναμικός Κόμης Μόντε Κρίστο;
   Ίδωμεν...
ΣΠΑΕΙ
 Plus500

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)