Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ!

ΣΠΑΕΙ
0
Port ofPiraeus photo by Nikolaos Diakidis
 Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από την συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μαζί  με τους Έλληνες Εξαγωγείς και εκπρόσωπων επιχειρήσεων μεταφορών, διαμεταφορών και logistics,  και είχαν δεσμευθεί για την μετατροπή της Ελλάδας
σε Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο Εμπορίου.
 Δυστυχώς όμως, αν και πιστεύουμε λόγω της γεωγραφικής της θέσης ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα φυσικό διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Όχι μονό τώρα άλλα και παλαιοτέρα δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν και κυρίως αναφερόμαστε στα έργα υποδομής (δρόμοι, λιμάνια κλπ.) Η χώρας μας στο παρελθόν αποτελούσε ένα κέντρο εμπορίου από τα αρχαία χρόνια. 
 Δεν πιστεύουμε πως εμπόδιο αποτελεί η οικονομική αστάθεια μόνο και τα νομικά πλαίσια που πρέπει να βελτιωθούν. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις φυσικές και γεωγραφικές δυνατότητες της χώρα μας και να μην βαττολογούμε σε θεωρίες και οικονομικές αναλύσεις. Πρέπει να εργαστούμε και να φτιάξουμε τις υποδομές εκείνες που θα πραγματοποιήσουν το στόχο αυτό. Οι Κινέζοι είδη έχουν αντιληφθεί την δυναμική της χώρας μας και κατασκευάζουν διαμετακομιστικό κέντρο στον Πειραιά  σύμφωνα με ανακοίνωση της ZTE Corporation.

  Το να περιμένουμε να έρθουν επενδύσεις, να μειώνουμε το κόστος εργασίας και να υποβαθμίζουμε την δυναμική της χώρας μας δεν νομίζουμε να βοήθησε ιδιαίτερα.

  Για να γίνουμε ανταγωνιστικοί πρέπει να προσφέρουμε και για να προσφέρουμε πρέπει να δημιουργήσουμε. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)