ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Σεισμός στην ΕΛΑΣ με ξαφνικές παραιτήσεις 2 Ανώτατων Αξιωματικών, με αντικαταστάσεις άλλων 8, ακόμη και του Διοικητή της ΕΚΑΜ και της Ομάδας ΔΕΛΤΑ  και με διαθεσιμότητα άλλων 4 Αστυνομικών!
  Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, "ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του
Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.

   Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

   Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

   Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα".

   Οι δύο Ανώτατοι Αξκοι δηλώσαν "προσωπικούς λόγους", ωστόσο η Ανακοίνωση του Υπουργείου βάζει μαζί στο ίδιο "τσουβάλι" και τις υποθέσεις που σχετίζονται με χαλαρή αντιμετώπιση περιστατικών της Χρυσής Αυγής  στην Εύβοια, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο...
   Ο Δικόπουλος πάντως έχει σημαντική θητεία και στην ΕΥΠ και 99 Ηθικές Αμοιβές από την ΕΛΑΣ!

   Παράλληλα μετακινούνται και αντικαθίστανται άλλοι οκτώ Αξιωματικοί σε νευραλγικές θέσεις:
- Ο Υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της ΕΚΑΜ.
- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
- Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής.
- Ο Επικεφαλής της Διμοιρίας των ΜΑΤ στο Κερατσίνι, επειδή, σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες, άτομα με πολιτικά πετούσαν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 εναντίον διαδηλωτών στην πορεία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται.
- Ο Αστυνόμος Διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.
- Ο Αστυνόμος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)