ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΕΛΑΣ ΤΟ ΣΠΑΕΙ - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ LAW ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ!

ΣΠΑΕΙ
0

  Επιβεβαιώνει η ΕΛΑΣ την αποκάλυψη του ΣΠΑΕΙ ότι οι "σωλήνες" που βρέθηκαν στο φουσκωτό δεν ήταν όλμοι όπως είχε ισχυριστεί το Λιμενικό, αλλά αντιαρματικά Low! (Δείτε την σχετική αποκάλυψη του ΣΠΑΕΙ εδώ 

   H ΕΛΑΣ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες από το κρησφύγετο της Οργάνωσης στα Εξάρχεια που "εντοπίστηκε μετά από τις έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), αναφορικά με υπόθεση διεθνούς τρομοκρατίας.

   Στο πλαίσιο των ερευνών, σε Χίο και Αθήνα, συνελήφθησαν προχθές 30 Ιουλίου 2013, έξι (6) άτομα, τρεις (3)  ημεδαποί, ηλικίας 22, 50 και 51 ετών και τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 33, 55 και 54 ετών, αντίστοιχα.

   Επίσης, προσήχθησαν για να εξετασθούν δεκαεπτά (17) συνολικά αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, έντεκα (11) από την Αθήνα, τρεις (3) από τη Θεσσαλονίκη και τρεις (3) από την Χίο, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα (10) έρευνες, σε οικίες και χώρους, παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής.

   Ειδικότερα, την 30η Ιουλίου 2013, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισε και έλεγξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, φουσκωτό ταχύπλοο, μήκους επτά (7) περίπου μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες, δύο (2) ημεδαπούς 22 και 50 ετών και δύο αλλοδαπούς 33 και 55 ετών.

        LOW
   Όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν από την Ελλάδα στην Τουρκία, βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα, δύο (2) αντιαρματικές ρουκέτες LOW, τέσσερις (4) χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, ρωσικής προέλευσης, τέσσερις (4) πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, δύο (2) πιστόλια των 9mm, εκατόν ενενήντα πέντε (195) φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, τέσσερις (4) γεμιστήρες, δύο (2) αυτοσχέδια εκρηκτικά γεμίσματα ζελατινοδυναμίτιδας, δύο (2) πλήρεις αυτοσχέδιους ωρολογιακούς μηχανισμούς με ηλεκτρικό πυροκροτητή και έξι (6) κόκκινες όμοιες σημαίες, οι οποίες έχουν στο κέντρο ένα κίτρινο αστέρι και κάτω από αυτό αναγράφουν με κίτρινα γράμματα, την ένδειξη “DHKC”, της Επαναστατικής Αριστεράς της Τουρκίας, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, η παλιά "Dev Sol" (Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi  = Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο)

  Το σκάφος, ο βαρύς οπλισμός, τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Χίου όπου και κατασχέθηκαν, οι δε επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

   ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ INTERPOL
  Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο 55χρονος υπήκοος Τουρκίας, που επέβαινε στο σκάφος, διώκεται με Ερυθρά Αγγελία από την INTERPOL Τουρκίας, για τρομοκρατική δράση. Είχε υποβάλλει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, αίτημα για πολιτικό άσυλο στη Χώρα μας, το οποίο έχει απορριφθεί. 

   Ομοίως, και ο 33χρονος Τούρκος υπήκοος, που επέβαινε στο σκάφος, είχε υποβάλλει αίτημα για πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτο, καθότι δεν εμφανίστηκε στην ημερομηνία συνέντευξης.

   ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
    Στο πλαίσιο αυτό, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν στη Χίο, προχθές, άλλα δύο (2) άτομα, ένας 50χρονος ημεδαπός και  ένας 54χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τουρκίας.

   Οι έξι (6) συνολικά συλληφθέντες στην Χίο, βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως, κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, πιστολιών και πολεμικού υλικού, με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, την χρησιμοποίησή τους για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε πράγματα και ανθρώπους και τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Εφετών Χίου.

   ΚΡΥΣΦΗΓΕΤΑ
   Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Λουτράκι και στη Χίο, μεταξύ των οποίων και στα Γραφεία Επιτροπής Αλληλεγγύης Πολιτικών Προσφύγων στην οδό Τζαβέλα στην Αθήνα.

Από τις μέχρι σήμερα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • σαράντα (40) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
 • πενήντα (50) κάρτες SIM,
 • είκοσι πέντε (25) μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
 • πλήθος laptop και tablet υπολογιστών,
 • τριάντα (30) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB,
 • δέκα (10) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
 • σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια κρότου λάμψης,
 • εξήντα (60) ψηφιακοί δίσκοι CD,
 • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων,

  ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
 • μία (1) εκτύπωση ψηφιακού χάρτη, στην οποία απεικονίζεται παράκτια περιοχή της Τουρκίας, συγκεκριμένα η περιοχή Καραντουρούμ της Σμύρνης, ενώ υπάρχουν και κάποιες συντεταγμένες,
 • δύο (2) έγχρωμες εκτυπωμένες φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται παράκτιες περιοχές με ενδείξεις γραμμένες στην Τουρκική γλώσσα, και,
 • ένα (1) φύλλο χαρτιού, στη μια πλευρά του οποίου υπάρχουν εντυπωμένες έγχρωμες φωτογραφίες, που απεικονίζουν παράκτιες περιοχές.

  Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ σημειώνεται ότι, κατά την είσοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον χώρο της οδού Τζαβέλα, άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός, είχαν αρχίσει να καταστρέφουν ψηφιακά αρχεία.

   Όλα τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

    ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ & ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ...
   Από τους έντεκα (11) προσαχθέντες στην Αθήνα, και συγκεκριμένα από τον χώρο της οδού Τζαβέλα, συνελήφθησαν δύο (2) ακόμα αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας, ένας 51χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα Βουλγαρικό Διαβατήριο, Ταυτότητα και Άδεια Οδήγησης, καθώς και ένας 48χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του πλαστό Γαλλικό Διαβατήριο.

   ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ DHKC
   Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 51χρονος και ο 48χρονος, υπήκοοι Τουρκίας, διώκονται με Εθνικά Εντάλματα Σύλληψης των Τουρκικών Αρχών, για τη συμμετοχή τους στην αριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKC, ο δε 48χρονος διώκεται και με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γερμανικών Αρχών. Το Γαλλικό διαβατήριο, είχε κλαπεί από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013.

  Σημειώνεται ότι, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, υπήρξε άψογη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

   Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις Τουρκικές Διωκτικές Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

   Οι έρευνες συνεχίζονται" καταλήγει η Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ!

ΣΠΑΕΙ
εξ/ακολουθήστε 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)