ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ! ΠΕΤΡΕΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ!

ΣΠΑΕΙ
0

   Σε διάβημα διαμαρτυρίας προέβη του Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς την Αλβανία, για τα σημερινά γεγονότα στην Πρεμετή, όπου τραυματίστηκαν από τους Αλβανούς δύο Έλληνες, ένας Ελλαδίτης και ένας Βορειοηπειρώτης! Ο ένας τραυματίστηκε στο μέτωπο και ο άλλος του έγινε ράψιμο κάτω από το αυτί!

   Αλβανικά ΜΜΕ δίνουν τα ονόματα Ηλίας Μαύρος και Στέφανος Κότης.

  Παράλληλα, άγνωστοι Αλβανοί έριξαν πέτρες εναντίον του Προξενείου μας στο Αργυρόκαστρο, προκαλώντας υλικές ζημιές!

   Το Ελληνικό Διάβημα 19-8-2013:
   "Μόλις τρεις ημέρες μετά τα απαράδεκτα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πρεμετή, σήμερα το πρωί, στην ίδια ακριβώς πόλη, πραγματοποιήθηκε βίαιη επίθεση κατά ενός Έλληνα πολίτη και ενός ομογενούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

   Αμέσως μετά το ανωτέρω συμβάν, άγνωστοι εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον του κτηρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, οι οποίες προκάλεσαν, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές.

   Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις δύο σημερινές επιθέσεις, οι οποίες προκαλούν ερωτηματικά ως προς την ετοιμότητα και την βούληση των αρμοδίων Αλβανικών Αρχών να επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτήρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών.

   Αναμένουμε την άμεση σύλληψη των υπαιτίων από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες οφείλουν να θέσουν πάραυτα ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει διαμορφωθεί ερήμην της Αλβανικής Κυβέρνησης.

   Ο Πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα εκλήθη άμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας"!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)