ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ! ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ!

ΣΠΑΕΙ
2

  Σε θερμή σύγκρουση οδηγούνται Αγγλία και Ισπανία για το Γιβραλτάρ, μετά τις τελευταίες εκατέρωθεν προκλήσεις, ενώ όπως μεταδίδουν αγγλικά μέσα ετοιμάζεται ήδη να κατέβει ισχυρή μοίρα του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, με Φρεγάτες και Αεροπλανοφόρο!

   Αφορμή στάθηκαν οι τελευταίοι χειρισμοί του Γιβραλτάρ, ενός στρατηγικής σημασίας βράχου στην απόληξη της Μεσογειακής Ευρώπης προς τον Ατλαντικό, που ελέγχει το πέρασμα, στις αρχαιοελληνικές "Ηράκλειες Στήλες", καθώς προσπαθεί να κατασκευάσει έναν τεχνητό ύφαλο για να εμποδίσει τους Ισπανούς αλιείς να ψαρεύουν στην περιοχή που τελεί υπό βρετανική κυριαρχία από τη Συνθήκη της Ουτρέχτης το 1713.

   Για αντίποινα οι Ισπανοί κάνουν αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, ενώ απειλούν να επιβάλουν διόδια 50 ευρώ στους κατοίκους, ενώ πριν δυο μήνες Ισπανοί πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες  κάποιον που έκανε θαλάσσιο σκι, εξαγριώνοντας τους Βρετανούς, που αποφάσισαν με πρόσχημα ασκήσεις να κατεβάσουν μέρος του Βασιλικού Στόλου, με ένα αεροπλανοφόρο, δύο φρεγάτες, βοηθητικά πλοία και τους Άγγλους Πεζοναύτες, όπως αναφέρει η Daily Mail!

   Μόλις έγινε γνωστή η κλιμάκωση της Αγγλίας, ο Ισπανός Πρωθυπουργός έσπευσε να συναντήσει εκτάκτως του Βασιλιά Χουάν Κάρλος και να διαμηνύσει ότι «θα λάβουμε όλα τα έννομα και κατάλληλα μέτρα για να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα των Ισπανών»!

   Και η Αγγλία πάντως έχει αποδείξει από τον καιρό των Φώκλαντς στην Αργεντινή, ότι "δεν χαρίζει κάστανα"...

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

  1. Σαν να ξαναζούμε στον καιρό της Βασίλισσας Ελισσάβετ Α'. Τα ύστερα του κόσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η Ισπανια ομως ,δεν ειναι Αργεντινη ουτε στο κατ'ελαχιστον.....διαθετει ενα οργανωμενο ΠΝ το οποιο ειναι στα καλυτερα του κοσμου οπως και το βρετανικο ....και σε καμια περιπτωση οι Βρετανοι θα μπορουσαν να τολμησουν επιθετικη κινηση ....αλλιως ,οσο τα φωκλαντ εκαναν τους βρετανους να μπουν στο παγκοσμιο παιγχνιδι ως τοπικη υπερδυναμη το 80 ....το γιβραλταρ αλλο τοσο θα τους θεσει εκτος της παγκοσμιας καρτας μιας και ο ισπανος εχει δυναμη πυρος ισαξια των Βρετανων και θα τους βγαλουν εκτος με ευκολια .......οι αργεντινοι παρα ταυτα ,την ζημια τους την εκαναν.....οι Ισπανοι δεν θα κανουν μονο ζημια.....θα ανοιξουν ταφους κανονικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου