ΛΑΒΡΟΦ - ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ "ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ" ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ "ΕΠΙΘΕΣΗ"! - ΑΛΛΑ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ....

ΣΠΑΕΙ
0

  Σε καταγγελία-βόμβα προχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου στη Μόσχα, λέγοντας ότι τα βίντεο των υποτιθέμενων χημικών επιθέσεων στάλθηκαν ώρες πριν την επίθεση στο διαδίκτυο:

  "Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα βίντεο στάλθηκαν στο διαδίκτυο ώρες πριν από την υποτιθέμενη επίθεση" τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι ότι κάποιοι "ήθελαν να σαμποτάρουν τις επικείμενες ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης. Ίσως αυτό ήταν το κίνητρο εκείνων που δημιούργησαν αυτή την ιστορία. Η αντιπολίτευση προφανώς δεν θέλει να διαπραγματευτεί ειρηνικά"!

   Ο Λαβρόφ είπε επίσης - πάντα σύμφωνα με το RT - ότι η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που είναι σήμερα στη Δαμασκό, για τη διερεύνηση της επίθεσης, "δεν έχει την εντολή" να βγάλει μια επίσημη απόφαση σχετικά με το ποιος ήταν υπεύθυνος για την αποδέσμευση χημικών:

   «Οι ειδικοί στη Συρία έχουν την εντολή να καθορίσουν εάν τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν, και αν ναι, ποια είναι αυτά, αλλά όχι ποιος εξαπέλυσε την επίθεση αυτή"!

 Ανεξάρτητα από τον ένοχο για το περιστατικό αυτό, ο Λαβρόφ προειδοποίησε ότι «επαναλαμβάνοντας το σενάριο του Ιράκ και της Λιβύης» και επέμβαση εξωτερικών δυνάμεων, θα γίνει ένα "τρομερό λάθος που θα οδηγήσει στο να χυθεί περισσότερο αίμα"!

   Ακόμη χαρακτήρισε "εξαιρετικά επικίνδυνο" το ενδεχόμενο Νατοϊκής επίθεσης στις εγκαταστάσεις χημικών, χωρίς εντολή του ΟΗΕ!



  Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη σε περίπτωση εισβολής στη Συρία δήλωσε:

  «Μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα, βασιζόμενοι στη θέση μας των τελευταίων χρόνων, κατά την περίοδο των οποίων με τον πιο κατάφορο τρόπο παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο – και στη Γιουγκοσλαβία, και στο Ιράκ και στη Λιβύη. Με κανένα δεν σκοπεύουμε να πολεμήσουμε. Εξακολουθούμε να υπολογίζουμε ότι οι δυτικοί μας εταίροι θα εφαρμόζουν την πολιτική τους όχι αντιδραστικά, αλλά στρατηγικά»...

   ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)