ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ!

ΣΠΑΕΙ
0


  Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση, ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τόνισε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν μεταβληθεί από χτες ενώ οι νοτιάδες παραμένουν ισχυροί, με ένταση 5 με 6 μποφόρ και η πυρκαγιά έχει κάψει ήδη γύρω στα 5 με 6 χιλιάδες στρέμματα και δυστυχώς μέρος του δάσους που είχε αναδασωθεί μετά τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του 1989!


   Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη που μίλησε στο ΕΝΑ ΤΣΑΝΝΕΛ, 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, 4  Canadair και 2 PZL, βοηθούν στην μάχη κατά της φωτιάς, παραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ συμμετέχουν εκτός από εθελοντές, 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με  52 πυροσβέστες και 59 άτομα που απαρτίζουν τα πεζοπόρα τμήματα.

   Όσον αφορά τα μέτωπα της πυρκαγιάς ο κ. Γιαννακίδης χαρακτήρισε τη κατάσταση δραματική τονίζοντας ότι τα μέτωπα δεν έχουν αλλάξει από χτες: ένα μέτωπο κινείται προς Μαριές και ένα άλλο παραμένει στην περιοχή της Καλλιράχης.

   ΑΝΑΝΕΩΣΗ - Σταμάτησε με τον ερχομό της νύχτας η επιχείρηση των εναέριων μέσων και μόνο οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τώρα τη μάχη με την φωτιά, που εκτιμάται προς στιγμήν ότι είναι σε ύφεση και έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για οικισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)