ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

ΣΠΑΕΙ
0

  Ο Αρχηγός του Αμερικανικού Στρατού Στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϋ, πιστεύει ότι το Πεντάγωνο θα μπορούσε δυναμικά να παρέμβει Συρία για να ανατρέψει την ισορροπία στον "εμφύλιο" πόλεμο, αλλά ότι δεν υπάρχουν τώρα μετριοπαθείς ομάδες ανταρτών έτοιμες να καλύψουν κάθε κενό εξουσίας!

    Με επιστολή του σε μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, καταγράφει σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, τις απόψεις του σχετικά με ενδεχόμενη στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, υπογραμμίζοντας πως "η Συρία σήμερα δεν είναι θέμα επιλογής ανάμεσα σε δύο πλευρές, αλλά μάλλον επιλογής ενός από τις πολλές πλευρές. Είναι πεποίθησή μου ότι η πλευρά που επιλέγουμε πρέπει να είναι έτοιμη να προωθήσει τα συμφέροντά της και τα δικά μας, όταν η ισορροπία μετατοπιστεί προς όφελός της. Σήμερα, δεν είναι"!


  Ο Στρατηγός που μόλις είχε επιστρέψει από Ισραήλ και ...Ιορδανία (όπου εγκαινιάστηκε η υπόγεια αμερικανική βάση στο Αμμάν και στάλθηκαν οι πρώτοι εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ αντάρτες για να δημιουργήσουν παραμεθόριες ζώνες ασφαλείας βάθους  1 - 25 χλμ. πολεμώντας τον Συριακό Στρατό για να οπισθοχωρήσει), είχε γράψει την επιστολή πριν την "χημική επίθεση".

   "Μπορούμε να καταστρέψουμε τη Συριακή Πολεμική Αεροπορία" πρόσθεσε αλλά αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε "κλιμάκωση και ενδεχομένως περαιτέρω δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση."

   Και ενώ λοιπόν η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση μπορεί να αλλάξει την ισορροπία
δυνάμεων στη Συρία, «δεν μπορεί να επιλύσει τα βαθύτερα αίτια και το ιστορικό των εθνοτικών, θρησκευτικών και φυλετικών θεμάτων που τροφοδοτούν αυτή τη σύγκρουση"...


   Σε παλαιότερη επιστολή του στο Κονγκρέσο πριν ένα μήνα, ο Στρατηγός είχε αναφέρει το μεγάλο κόστος μιας άμεσης αμερικανικής εμπλοκής η οποία θα οδηγούσε σε μεγάλες δεσμεύσεις, θα απαιτούσε εκατοντάδες πλοία και αεροσκάφη και θα κόστιζε δισεκατομμύρια δολάρια"!

  Ενώ μια πιο ήπια και έμμεση παρέμβαση όπως η επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης των Πτήσεων για να μη μπορεί το καθεστώς να βομβαρδίζει περιοχές  που ελέγχουν οι αντάρτες και επίσης η δημιουργία Ζωνών Ανάσχεσης για την προστασία περιοχών στα σύνορα με την Τουρκία ή την Ιορδανία (αυτό που είναι σε μια πρώτη εξέλιξη τώρα)  θα κόστιζε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα!

   ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)