ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ, ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΙΕΡΑ ΣΚΕΥΗ, ΕΙΚΟΝΕΣ, ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΑ! - Καταγγελία Κληρικών - "Σκληρή" Ανακοίνωση ΥΠΕΞ! Βίντεο - φωτογραφίες

ΣΠΑΕΙ
1


   Αλβανοί Παραστρατιωτικοί και Δημοτικοί Υπάλληλοι, χτύπησαν Έλληνες Ιερείς στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου, άρπαξαν με ασέβεια ιερά σκεύη, εικόνες, ακόμη και τον
Σταυρό και την Καμπάνα της Εκκλησίας Εισοδίων Θεοτόκου και έκλεισαν τον Ιερό Ναό!   Σε φρικαλεότητες προχώρησαν σήμερα οι Αλβανικό κύκλοι της πρόκλησης κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τη μάνα του Γένους, την Ορθόδοξη Εκκλησία και όρμησαν και άδειασαν και σφράγισαν τον Ορθόδοξο Ιερό Ναό, σπρώχνοντας και χτυπώντας του Ιερείς που προσπάθησαν να αντισταθούν στην Αλβανική βία!   Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες και η καταγγελία των ίδιων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρουαλλά και το βίντεο Αλβανικού Καναλιού, που παρουσιάζουμε παρακάτω!   Εν τω μεταξύ "σκληρή" είναι  η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών, που εύχεται να μην είναι μπλεγμένη η Αλβανική Κυβέρνηση... 


ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Εκ των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου
  Σήμερα, στην Πρεμετή, η Ορθόδοξος Κοινότητα έγινε μάρτυρας και θύμα της πλέον βάναυσης παραβίασης κάθε
έννοιας περί δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά αυτού της ελεύθερης άσκησης της πίστεως όπως είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα καθώς και των στοιχειωδών συνθηκών που θα πρέπει να διασφαλίζονται στα πλαίσια της ισοπολιτείας.
  Απ’ το πρωί σήμερα, Παρασκευή,  16 Αυγούστου 2013, και ενώ όλη η Ορθόδοξη Κοινότητα συνεχίζει να βιώνει το Πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Πάσχα του Καλοκαιριού, ομάδες παραστρατιωτικών (με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής), με πρόσχημα ότι δήθεν εκτελούν κάποια δικαστική υπόθεση, άσκησαν ποικιλόμορφη βία εις βάρος των κληρικών και πιστών της Πρεμετής.
  Όλη η Εκκλησία μας βρίσκεται στο πλευρό των πιστών της Ενορίας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή και διαμαρτύρεται διότι σήμερα:
-          με τρόπο βάρβαρο κτυπήθηκαν οι ιερείς της πόλεως αυτής
-          παρεμποδίστηκαν με βίαιο τρόπο οι πιστοί να εισέλθουν στο Ναό τους και να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα
-          αρπάχτηκαν αντικείμενα αυτού του ναού με πρόσχημα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ωστόσο έχουν παραγραφεί
-          συνέβησαν πράξεις ιεροσυλίας καθώς βάνδαλοι έβαλαν χέρι επί ιερών εικόνων, λατρευτικών σκευών κλπ.
-          δυνάμεις σκοτεινές επικαλούμενες δήθεν δικονομικές διαδικασίες στην ουσία επιδιώκουν να απομακρύνουν βίαια τους πιστούς απ’ τους λατρευτικούς τους χώρους και τα ιερά κτίσματα. Με ειδικό Νόμο η Πολιτεία έχει κατοχυρώσει την Συμφωνία μεταξύ του Υπουργικού
Συμβουλίου και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, όπου προτεραιότητα δίνεται στην διασφάλιση της ελευθερίας πρόσβασης στους ιερούς χώρους και της εγγύησης των λατρευτικών συνάξεων.
Ανυψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας κι ταυτόχρονα εκφράζουμε την επιμονή μας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο ώστε το δικαίωμα μας ιδιοκτησίας και  ελεύθερης χρήσης του Ναού της Ενορίας των Εισοδίων της Παναγίας, να γίνει πλήρως σεβαστό.
Απαιτούμε ώστε οι σκοτεινές δυνάμεις  που κινούνται εκτός κάθε ελέγχου του κράτους δικαίου και του πνεύματος διαλλακτικότητας και κοινωνικής συνοχής και που διέπραξαν τα σημερινά βίαια επεισόδια, να πάρουν την απάντηση και τιμωρία όπως το αξίζουν απ’ το Νόμο.
Αργυρόκαστρο, στις 16 Αυγούστου 2013
                                 Εκ’ των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σχετικά με βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αλβανία, στην πόλη Πρεμετή, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:
«Μας προκαλούν βαθειά ανησυχία πληροφορίες για βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα, σήμερα, στην πόλη Πρεμετή, στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

H βίαιη απομάκρυνση κληρικών, η σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού.

Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.

Ελπίζουμε συνεπώς οι ενέργειες αυτές να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης.

Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στη χώρα έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα».

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

  1. διωξτε τους να φυγουν απο δω μεσα μωρε!!!ληστειες φονους σφαγες και τους χαιδευουν!στειλτε τους στον αγυριστο μπας και ξεβρωμισουμε απολους πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου