ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ"!

ΣΠΑΕΙ
0

 Εμπλοκή που μπορεί να καθυστερήσει τουλάχιστον άλλη μια μέρα την απόφαση επίθεσης στις ΗΠΑ από την ερμηνεία του Συντάγματος! Παράλληλα και στη Βρετανία  ζητείται νομική κάλυψη, ενώ παραμένει ανοιχτό το φλέγον ζήτημα της Έγκρισης ή όχι του ΟΗΕ!
  
   ΗΠΑ - Στο παρά πέντε της Επίθεσης, μέλη του Κογκρέσου προτάσσουν το Αμερικανικό Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δέχονται επίθεση, τότε οι αποφάσεις πολέμου πρέπει να λάβουν την έγκριση του Κονγκρέσου!

   Ήδη υπάρχουν μάλιστα διαμαρτυρίες ακόμη και συλλογή υπογραφών!  Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος μπορεί να κάνει την επίθεση και μετά να ζητήσει έγκριση, κάτι που αποτελεί κάτι παραπάνω από νομική ακροβασία... και τελικά παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ!

   Τέλος κάποιοι ισχυρίζονται πως η αναμενόμενη Έκθεση των Μυστικών Υπηρεσιών ίσως τραβηχτεί για να παρουσιάσει τα Χημικά σαν απειλή κατά των ΗΠΑ, αλλά το Σύνταγμα λέει για "επίθεση"...

   ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΗΠΑ Απολύτως αρνητική είναι και η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ που φαίνεται πως δεν έχει πειστεί για την ενοχή Άσαντ, στο παρά πέντε μάλιστα της Γενεύης 2. Σύμφωνα με το Reuters μόνο το 9% των Αμερικανών θέλουν χτύπημα κατά της Συρίας! Ποσοστό "τραγικό" για τα δεδομένα των ΗΠΑ...
   Αρνητική είναι και η τοποθέτηση της κοινής γνώμης στη Βρετανία...

   ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Αλλά και στη Βρετανία, ο Πρωθυπουργός Κάμερον έχει συγκαλέσει για την Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, όπου αναμένεται να περάσει η δυνατοτητα Βρετανικής εμπλοκής στην Επίθεση!
    
   ΟΗΕ - Παράλληλα η Βρετανία καταθέτει σήμερα στον ΟΗΕ Σχέδιο Ψηφίσματος για ανάληψη δράσης κατά της Συρίας, όπου καθοριστική θα είναι η στάση της Ρωσίας, η οποία μπορεί να αποδεχθεί "Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων" αλλά όχι και στρατιωτική επίθεση!

   Άλλωστε εάν ένας Τόμαχοκ, που δεν είναι και απολύτου ακριβείας, λοξοδρομήσει και χτυπήσει αποθήκη Χημικών, τότε τα θύματα θα είναι δεκάδες χιλιάδες και όχι 1.300...

   Και την ευθύνη θα φέρουν όσοι χωρίς Έγκριση του ΟΗΕ επιχειρήσουν πυραυλική επίθεση!

   ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)