ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΥΡΙΝΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ! Μαίνεται η μεγάλη φωτιά - Εκκενώθηκε Μοναστήρι

ΣΠΑΕΙ
0

  Περίεργες και απανωτές συμπτώσεις στην όμορφη και ακριτική Σάμο, που φλέγεται από τις 3.00 το μεσημέρι στο βορειοανατολικό άκρο της, κοντά στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους!

  Όπως αναφέρει η "Σαμιακή Γνώμη", χθες το βράδυ από την περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στάλθηκε σήμα SOS στον ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112, όπου λαθρομετανάστες ζήτησαν βοήθεια και είπαν πως θα ανάψουν φωτιά για να τους εντοπίσουν τα σωστικά μέσα...

  Τελικά εντοπίστηκαν κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς και αναμένεται να διαπιστωθεί εάν έχουν ή όχι σχέση με την μεγάλη φωτιά που καταπίνει τα πάντα τριγύρω!

  Το πιο περίεργο όμως είναι ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (όπως φαίνεται στον χάρτη) και την ώρα που εκδηλώθηκε, παραβιάστηκαν τα χωρικά μας ύδατα από μία Τουρκική Φρεγάτα και ένα τουρκικό Αποβατικό γεμάτο άρματα, όπως αναφέρει η παραπάνω πηγή.

   Τα τουρκικά πλοία έφτασαν σε απόσταση μόλις δύο μιλίων (1ν.μ.= 1852 μέτρα), δηλαδή περίπου 3,5 χλμ και άλλαξαν πορεία μόνον όταν ένα θαρραλέο σκάφος του Λιμενικού μας όρμησε κατά πάνω τους, κόβοντάς τους άφοβα τον δρόμο!

   Η πυρκαγιά αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα συνολικά 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και τον ένα ελικόπτερο, όπως έκαναν νωρίτερα.

   Εκεί ακριβώς, στη θέση Ραμπαηδόνι, βρίσκεται και το γυναικείο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που ιδρύθηκε το 1756 και κοσμείται με τέμπλο του 1802 και το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, ενώ μεταφέρθηκαν όλες οι εικόνες της Μονής.

ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)