ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ; ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΣΠΑΕΙ
0

Μετά και από την τελευταία ανάκληση  άδειας λειτουργίας, της Διεθνής Ένωσης ασφαλιστικής εταιρίας, από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, πολλές συζητήσεις άνοιξαν ανάμεσα στους κύκλους των Ελληνικών  ασφαλιστικών εταιριών για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Δυστυχώς  πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι  φορείς, των ασφαλιστικών εταιριών, να κατανοήσουν πως για να αντέξουν, σε ένα συρρικνωμένο οικονομικά και ένα άκρος ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρέπει να  προσαρμόσουν τις δυνάμεις τους σύμφωνα με τους όρους που τίθενται στην ασφαλιστική αγορά.
Πρακτικές του παρελθόντος το μόνο που καταφέρνουν  είναι να παρατείνουν την διάρκεια ζωής τους  φέρνοντας τους σε ένα ποιο εξαντλητικό τέλος και κλονίζοντας την πίστη πελατών και συνεργατών προς τις Ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Το τελευταίο χρόνο βιώσαμε τις προσπάθειες της Διεθνής Ένωσης και των ασφαλιστών που την στήριζαν , να κάνει ένα εξαντλητικό αγώνα για να καταφέρει να διατηρηθεί στην ζωή προσπαθώντας να βρει απαιτούμενα αποθεματικά κεφάλαια. Μια εταιρία που στήριξε  αρκετά χρόνια τον κλάδο των Ελλήνων ασφαλιστών αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει.

Γι’ αυτό ελπίζουμε και πιστεύουμε να βρεθεί ο τρόπος και η θέληση των Ελληνικών Ασφαλιστικών εταιριών να κρατηθούν και αντέξουν στην επέλαση των μεγάλων  πολυεθνικών εταιριών που έχουν καταλάβει την Ελληνική αγορά αποβλέποντας στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην χώρα, και γενικά  στην Νότια Ευρώπη,  εξαιτίας των αλλαγών που έρχονται! 

ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)