ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

ΣΠΑΕΙ
0


  Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (RASFF), ενημερώθηκε για τη διακίνηση βιολογικών πυρήνων βερίκοκου, Τουρκικής προέλευσης, στην οποία ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση αφλατοξινών.

   Πρόκειται για το προϊόν «Πυρήνες βερίκοκου 150 Γρ. ΒΙΟΑΓΡΟΣ Bio», με αριθμό παρτίδας 3232103 και ημερομηνία λήξης 28/02/2014, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση “ΒΙΟΑΓΡΟΣ” (Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση, Πέλλα) σε συνολική ποσότητα ίση με 102 kg.

  Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

  Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το προϊόν, η ετικέτα του οποίου απεικονίζεται, να μην το καταναλώσουν.

   Σχόλιο: Είναι πραγματικά κρίμα, εταιρείες με ωραιότατα ελληνικά ονόματα, να εισάγουν προϊόντα Τουρκίας και να καταστρέφουν έτσι τη φήμη τους, αλλά και την εμπιστοσύνη του κοινού, που θέλει πίσω από ένα ελληνικό όνομα, να βρίσκει μόνο εγγυημένα ελληνικά προϊόντα ποιότητας... και όχι κουκούτσια Τουρκίας...

   Συμβουλή: Διαβάζετε πάντα την προέλευση των προϊόντων στις ετικέτες...

ΣΠΑΕΙ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)