ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΟ 13% ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

ΣΠΑΕΙ
0


   Επιτέλους! Πριν λίγο ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την πολυπόθητη μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση στο 13%, από το παρανοϊκό 23% που είναι σήμερα, από την 1η Αυγούστου!

   Υπό την αποψινή "δαμάκλειο σπάθη" της ψήφισης ή όχι του Πολυνομοσχεδίου, ο Σαμαράς έσπευσε να προσφέρει ένα χειροπιαστό κίνητρο σε όσους Βουλευτές αμφιταλαντεύονται και απειλούν ακόμη και με καταψήφιση!

  Οι διαφοροποιήσεις όμως των Βουλευτών και η απειλή πτώσης της Κυβέρνησης, δίνουν από την άλλη ένα διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του Πρωθυπουργού για να πιέζει την Τρόικα, όπως στην περίπτωση αυτή, καθώς ο Σαμαράς χρειάστηκε να "παλέψει" επί έναν ολόκληρο χρόνο για να πείσει την Τρόικα, χρειάστηκε να πάρει τόσα σκληρά μέτρα ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, για να μπορέσει τώρα να κάνει το αυτονόητο, να μειώσει τον ΦΠΑ στην Εστίαση, για να υπάρξει μεγαλύτερη κατανάλωση, από πιο χαμηλές κατά 10% τιμές, που πρέπει όμως να εμφανίσουν όλες οι σχετικές επιχειρήσεις στην πράξη!

   Γιατί όπως τόνισε, με αυτή την προϋπόθεση, ότι θα μειωθούν οι τιμές και θα κόβονται αποδείξεις, θα παραμείνει η μείωση και θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις, εάν αποδειχθεί ότι τελικά με αυτόν τον τρόπο και τα έσοδα αυξάνονται και διατηρούνται οι θέσεις εργασίας και η αγορά λειτουργεί σωστά και υπεύθυνα!

   Από την άλλη όμως, φαίνεται το σε πόσο μεγάλο βαθμό Τροϊκανής Υποδούλωσης και Υποτέλειας βρισκόμαστε, όταν χρειάζεται τόσο κόπος και τόσες "εξετάσεις", πολιτικές μάχες και πολιτικός χρονος, για να γίνει μια απλή φορολογική ρύθμιση...

   Η πλήρης δήλωση του Πρωθυπουργού:
"Παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά – και σημαδιακά – πράγματα για τη Χώρα μας. Τα προβλήματα ασφαλώς δεν λύθηκαν. Αλλά για πρώτη φορά πετύχαμε δύο πράγματα:
 Πρώτον, αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για να εφαρμοστούν το 2014.
 Έτσι, δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών.
 Όπως δεν θα εφαρμοστεί και επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων. Αυτά τα πετύχαμε, γιατί;
 Γιατί, αντίθετα απ’ ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, έχουμε πετύχει τους στόχους και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο.
 Το πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που σας ανακοινώνω σήμερα: Ότι μειώνεται αμέσως ο ΦΠΑ στην Εστίαση. Από 1η Αυγούστου! Για πρώτη φορά, όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές.
 Είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα.  Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην Τρόικα ότι με τη μείωση από το 23 στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα περιοριστεί και η φοροδιαφυγή. Δεν το πιστεύουν ακόμα. Λέω την αλήθεια. Δέχθηκαν, όμως, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας. Το είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. Και σήμερα το πραγματοποιεί αυτή η Κυβέρνηση. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Αλλά ξέραμε ότι μπορούσε να γίνει κι έπρεπε να γίνει. Και το κάναμε…
 Βασίστηκα πάνω στα όσα οι επιχειρηματικές οργανώσεις, τα Επιμελητήρια και χιλιάδες μαγαζάτορες μας έχουν διαβεβαιώσει με ένα στόμα: Με τη μείωση στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, και περισσότερα έσοδα θα πάρει το κράτος! Αυτό πιστεύω κι εγώ.
 Τα φορολογικά έσοδα αμέσως μπορούν να αυξηθούν. Όμως, τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις.
 Προσέξτε: Μου αρέσει πάντα να σας λέω την αλήθεια καταπρόσωπο:
 Εάν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί αναγκαστικά και πάλι στο 23%…
 Αντίθετα, αν αυτό το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν, είμαι βέβαιος, κι άλλες μειώσεις δυσβάστακτων φόρων. Και πάντα – βεβαίως πάντα – υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε και τους δημοσιονομικούς μας στόχους, όπως κάναμε την τελευταία χρονιά! Όλους τους στόχους.
 Πάνω απ’ όλα όμως, για αυτή την απόφαση βασίστηκα σε σας. Βασίστηκα στο φιλότιμο του Έλληνα. Γι’ αυτό και επέμεινα. Στο χέρι μας είναι να το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Και να αρχίσει επιτέλους η μεγάλη αποκλιμάκωση, μείωση, των φόρων στην Ελλάδα, που ήταν και πάντα το όνειρό μου:
 Χαμηλότεροι φόροι, αλλά όλοι να πληρώνουν, για να μη ξαναμπούμε στην περιπέτεια με τα ελλείμματα.
Και κάτι τελευταίο: Απευθύνομαι κυρίως σε εκείνους που ασχολούνται καθημερινά με την Πολιτική. Είτε είναι οι ίδιοι πολιτικοί, είτε διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Τους θυμίζω ότι μόνον ένα χρόνο βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Ένα χρόνο!
Το πώς έβλεπαν ένα χρόνο πριν την Ελλάδα στο εξωτερικό, από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την Κίνα, από τις διεθνείς αγορές μέχρι τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές, το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Και ξέρουν πόσο διαφορετικά βλέπει όλος ο κόσμος την Ελλάδα σήμερα.
Γνωρίζουν ακόμα ότι η προσπάθεια μεταμόρφωσης της Πατρίδας μας, από χώρα χρεοκοπημένη σε χώρα δίχως προβλήματα, είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που υπήρξαν ποτέ. Σε όλον τον κόσμο.
Και μάλιστα σε συνθήκες πλήρους Δημοκρατίας μέσα στη Χώρα και πρωτόγνωρης αποσταθεροποίησης γύρω από τη Χώρα.
Σε τέτοιο περιβάλλον δούλεψε η Κυβέρνηση επί ένα χρόνο.
Σε τέτοιο περιβάλλον δουλεύει και σήμερα…
Δεν χαλαρώνουμε, λοιπόν. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε ως το τέλος, που δεν είναι μακριά.
Και θα έλθουν καλύτερες μέρες για το Λαό μας.
Δεν θα μας εμποδίσουν φωνές ή σκοπιμότητες γαντζωμένες στο χθες που έχουν συμφέρον να παραμείνει και η Χώρα κολλημένη στο χθες.
Ας γνωρίζουν, ότι «κόψαμε τα παλαμάρια», ότι το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε. Γιατί αυτό που αναλάβαμε είναι μεγαλύτερο, σπουδαιότερο και πιο αναγκαίο για τον τόπο, από μικρότητες, μικροπολιτικές και μικρά ή μεγάλα συμφέροντα που για χρόνια βάλτωναν την Ελλάδα.
Δύναμή μας ότι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που φτιάχνουμε χωρά όλους. Ακόμα και τους αντιπάλους μας…
Ενώ το χθες που αφήνουμε πίσω μας, δεν χωρά πια κανένα. Ούτε εκείνους που το υπερασπίζονται.
Σήμερα έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα ότι την κερδίζουμε αυτή τη μάχη. Πετύχαμε την πρώτη σημαντική βελτίωση. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Δεν πανηγυρίζουμε, δεν χαλαρώνουμε, αλλά ξέρουμε πια ότι πατάμε γερά στο έδαφος. Και πίσω δεν υπάρχει…".

ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)