ΘΕΜΑ "ΤΟΥΡΚΩΝ" ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΘΕΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΟΥΜ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Θέμα "Τούρκων" Κριμαίας θέτουν ξαφνικά τα Τουρκικά Κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφερόμενα στις ραγδαίες εξελίξεις της Χερσονήσου, αλλά και τις δίδυμες διαδηλώσεις και συγκρούσεις που έγιναν πριν λίγο στη Συμφερόπολη!
  Συγκεκριμένα, σήμερα
έγιναν δύο ταυτόχρονα διαδηλώσεις έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, όπου θα συνεδρίαζε το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας και θα συζητούνταν η τύχη της Χερσονήσου.
   Η μία ομάδα των φιλορώσων φώναζε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία και η άλλη των Μουσουλμάνων Τατάρων, υπέρ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να συμπλακούν με πέτρες και ξύλα και να υπάρχουν ένας νεκρός από καρδιά και  30 τραυματίες.
   Εξαιτίας αυτών των επεισοδίων η Συνεδρίαση ακυρώθηκε, κάτι το οποίο ικανοποίησε του Τατάρους.


   ΘΕΜΑ "ΤΟΥΡΚΩΝ" ΚΡΙΜΑΙΑΣ
   Έτσι βρήκαν την σχετική ευκαιρία τα Τουρκικά Κρατικά ΜΜΕ, να αναφερθούν σε "Τούρκους
της Κριμαίας", που αντιδρούν στο ενδεχόμενο απόσχισης της Αυτόνομης Χερσονήσου και ένωσής της με τη Ρωσία.
 
 Η Άγκυρα, αποκαλεί Τούρκους τους Τατάρους, λόγω της υποτιθέμενης μακρινής, συγγενικής,  Μογγολικής καταγωγής τους, για ευνόητους λόγους και στα πλαίσια του Νεοθωμανισμού, βοηθούμενη από το γεγονός ότι οι περισσότεροι Τάταροι της Κριμαίας είναι Μουσουλμάνοι και πολλοί Τουρκόφωνοι, λόγω της Οθωμανικής κυριαρχίας της Χερσονήσου.
   Όμως μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι οι Τάταροι της Κριμαίας ίσως είναι απόγονοι των αρχαίων Σκυθών, οι οποίοι μάλιστα είχαν ως Πρωτεύουσά τους την "Σκυθική Νεάπολη", τα αρχαία ερείπια της οποίας βρίσκονται στα προάστια της Συμφερόπολης, της σημερινή δηλαδή πρωτεύουσα της Κριμαίας και δέχτηκαν βέβαια πολλές επιδρομές και εισβολείς, όπως τους Τατάρους με τους οποίους ζυμώθηκαν.
   Οι Τάταροι της Κριμαίας, μάλιστα διακρίνονται σε τρεις ομάδες, που παρουσιάζουν ακόμη και βασικές διαφορές στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
   Μάλιστα τον καιρό του "Χανάτου της Κριμαίας" οι πρόγονοί τους άρπαξαν με τη βια περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους από Ουκρανία και Ρωσία και τους πούλησαν στα Σκλαβοπάζαρα, αποτελώντας την πιο φρικτή και απάνθρωπη μάστιγα της περιοχής!
   Το δεν καιρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατηγορήθηκαν από τον βίαιο και αντίθεο Στάλιν, ως "συνεργάτες των Ναζί" (μια συνήθης κατηγορία του Κρεμλίνου ως πρόσχημα εκτοπισμού) και εκτοπίστηκαν μαζικά, αλλά τελευταία επανέκαμψαν και πάλι στην Κριμαία. 

   ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΟΥΡΟΥΜ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ" - ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
   Ανάμεσα σε αυτούς τους Τατάρους με τις κατά τόπους διαφορές, υπάρχει και μία πληθυσμιακή ομάδα, η οποία ενώ έχει πολλά γλωσσικά στοιχεία των Τατάρων, εν τούτοις τα μέλη της δεν είναι Μουσουλμάνοι, αλλά Ορθόδοξοι Χριστιανοί, γνωστοί ως "Ουρούμ" από το "Ρουμ", δηλαδή το Ρωμιοί, κατά την τουρκική έκφραση!
   Οι "Κριμαιο-ταταρόφωνοι" Ουρούμ, μέχρι το 1969 αριθμούσαν 60.000 μέλη, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται πια στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν εκεί στην Κριμαία, όπου κατοικεί και μεγάλος αριθμός Ελληνόφωνων Ελλήνων, που πρέπει να ξεπερνούν τους 3.000.
   Σιωπή υπάρχει όμως από την Αθήνα και για τους Έλληνες της Μαριούπολης (Ρουμαίοι) στην Αζοφική Θάλασσα που αποτελούν την μεγαλύτερη Ελληνική Κοινότητα της Ουκρανίας με 105.000 Έλληνες, όπως και για τους Έλληνες της Οδησσού (1.000), τους Έλληνες της Λβιβ (2.000), τους  Γκαγκαούζους της Ουκρανίας στα σύνορα με Μολδαβία, που υπολογίζονται σε 40.000 άτομα.

Ελληνοπούλες της Μαριούπολης (Αζοφική Θάλασσα) τραγουδούν τα 40 Παλικάρια

   ΑΠΟΓΡΑΦΗ
 Η Κριμαία ή Ταυρική Χερσόνησος, με πανάρχαιες ελληνικές αποικίες όπως το Παντικάπαιον (Κερτς), Νυμφαίον κα., είναι μια "Αυτόνομη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία" εντός της Ουκρανίας, με δικό της Σύνταγμα, το οποίο είναι εναρμονισμένο με τους νόμους του Κιέβου.
   Σύμφωνα δε με την τελευταία Ουκρανική Απογραφή, από τα 2 εκατομμύρια κατοίκων της Κριμαίας, το 58,3% είναι Ρώσοι (1.180.400), το 24,3% Ουκρανοί (492.000), το 12% Τάταροι (234.400) και το 1,4% Λευκορώσοι (29.200).
    Και αυτό το 12% των Τατάρων η Άγκυρα σκοπεύει να το αξιοποιήσει στο έπακρο, όπως είναι η πάγια τακτική της...
   Και "ημείς άδωμεν"...
   ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)