ΡΟΓΙΑΒΑ: Η "ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ" ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ - ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΤΡΩΙΚΟΣ" ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

ΣΠΑΕΙ
0

   του Κωστή Αλεξίου

   "Ρογιάβα" (Rojava)! Μια λέξη που πρέπει να μάθουμε καλά! Μια λέξη των Κούρδων, που αποτελεί και το κλειδί του Πολέμου που συνεχίζεται με άλλη πια τροπή στη Συρία και νέες ανίερες συμμαχίες.

 "Ρογιάβα" δεν είναι το πραγματικό όνομα της πανέμορφης, αμακιγιάριστης Κούρδισας Αμαζόνας του YPG και των "Δυνάμεων Προστασίας Γυναικών" των Κούρδων που φαίνεται στην εικόνα.

  "Ρογιάβα" είναι πλέον το όνομα, το όραμα και η ψυχή κάθε περήφανης Κουρδοπούλας, που δεν μεγαλώνει στην βαριεστημένη άνεση του σπιτιού της, φτιάχνοντας τα νύχια και τα φουστάνια της ή πλήττοντας θανάσιμα με τις ώρες στο κινητό της, αλλά που φτιάχνει τα Καλάσνικοφ, τις σφαίρες και τις χειροβομβίδες της, πολεμώντας με θαυμαστή τόλμη ενάντια στα κτήνη των Τζιχαντιστών και των Τούρκων νονών τους...

   ΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΤΗΣ ΟΧΙΑΣ
  Οι Τούρκοι τελευταία δίνουν και πάλι ρεσιτάλ διπλωματικής ικανότητας, ελίσσονται περισσότερο και από οχιά, αλλάζουν συνεχώς "δέρματα", ισορροπίες, αποφάσεις και συμμάχους, εκμεταλλευόμενοι και το παραμικρό για να κερδίζουν διαρκώς γεωπολιτικά!

   ΔΩΡΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ
  Μετά την αντιμετώπιση του Κεμαλικού Πραξικοπήματος, συμμάχησαν θερμά με τη Ρωσία του Πούτιν, πετυχαίνοντας να τον κάνουν να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι εναντίον των συμμάχων τους Ισλαμιστών της Αντιπολίτευσης, πικραίνοντας τον Άσαντ, ώστε να κάνουν από την άλλη και τις ΗΠΑ να "βράσουν", αναγκάζοντάς τες να φθάσουν στο σημείο να εκκενώσουν από πυρηνικά βομβαρδιστικά και όπλα την Βάση του Ιντσιρλίκ και να στείλουν στις 24-8-2016 τον Μπάιντεν φορτωμένος δώρα και υποσχέσεις στην Τουρκία, ώστε αυτή να μην αλλάξει στρατόπεδο!
  Ο Μπάιντεν φαίνεται λοιπόν πως υποσχέθηκε κατ΄ ουσίαν την έκδοση του Γκιουλέν, μετά από "απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου",  καθώς και το σταμάτημα - εγκατάλειψη των Κούρδων της Συρίας, που προέλαυναν ως τώρα δυτικά (κίτρινο χρώμα στον ακόλουθο χάρτη), συντρίβοντας τον ISIS και προχωρώντας προς το απομονωμένο Κουρδικό Καντόνι Αφρίν πάνω από το Χαλέπι. Τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας...

Ρογιάβα: η κίτρινη αυτόνομη περιοχή των Κούρδων της Συρίας, που θέλουν να την ενώσουν
σε μια συνεχή, αδιάκοπη ζώνη, για τη δημιουργία του "Δυτικού Κουρδιστάν", οργίζοντας τους Τούρκους

   "ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ"
  Από τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου 2016, λίγες ώρες πριν προσγειωθεί ο Μπάιντεν για να μην δημιουργηθούν "εντυπώσεις", οι Τούρκοι εισβάλουν με στρατό και άρματα στην Συρία στην περιοχή του Ευφράτη, μαζί με υποστηριζόμενους από την Άγκυρα Ισλαμιστές του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" FSA, σε μια επιχείρηση με την εύγλωτη ονομασία "Ασπίδα του Ευφράτη"!

  Η Τουρκική Εισβολή γίνεται με την σύμφωνη γνώμη και την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ (!), με το πρόσχημα πως οι Τούρκοι θα διώξουν τους Τζιχαντιστές του ISIS (τους οποίους ως τώρα υποστήριζε η Τουρκία), αλλά ο βασικός στόχος του Ερντογάν και του Τουρκικού Επιτελείου, είναι να διώξουν στην πραγματικότητα τους ίδιους τους Κούρδους από τα σύνορά τους, απαγορεύοντάς τους να κάνουν Κράτος!

  Ήδη οι ΗΠΑ "διέταξαν" τους Κούρδους που μέχρι τώρα υποστήριζαν, να γυρίσουν πίσω στον Ευφράτη, εγκαταλείποντας την αυτόνομη Σάχμπα και τη Μαντζίμπ (φουξ χρώμα) προκειμένου να γίνει το χατήρι των παραϊχαδεμένων Τούρκων...

   ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΡΟΓΙΑΒΑ
 Και τότε το όνειρο της "Ρογιάβα" τι θα απογίνει; Γιατί "Ρογιάβα" θα πει "Δύση"! Και αγαπημένη "Δύση" για τους Κούρδους, δεν είναι παρά το λεγόμενο ακριβώς "Δυτικό Κουρδιστάν", δηλαδή η βόρεια Κουρδική  Συρία, που βρίσκεται κατά μήκος των Τουρκοσυριακών συνόρων και αποτελείται από τρία Καντόνια: 



  Το Καντόνι Αφρίν δυτικά πάνω από το Χαλέπι, το Καντόνι του θρυλικού πλέον Κομπάνι στη μέση ή αλλιώς Αΐν αλ-Αράμπ και το Καντόνι Τζαζίρα στην ανατολική άκρη προς Ιράκ, δίπλα στον Τίγρη Ποταμό.

  Έχει επίσης καταληφθεί και η αυτόνομη περιοχή Σάχμπα, με την πόλη Μαντζίμπ, απ΄ όπου οι Κούρδοι έδιωξαν τελευταία τους Τζιχαντιστές, πλησιάζοντας έτσι να ενωθούν με το δυτικό Αφρίν, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα και προκαλώντας τρόμο στους Τούρκους, που περνούν ήδη όπως είδαμε στην αντεπίθεση με ευθεία εισβολή στη Συρία και κατάκτηση ήδη της νευραλγικής μεθοριακής Τζαραμπλού του Ευφράτη, προκειμένου να σταματήσουν το "Δυτικό Κουρδιστάν" της Ρογιάβα και να εμποδίσουν πάση θυσία τα Καντόνια Αφρίν και Κομπάνι...

   ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ROJAVA
   Οι Κούρδοι όμως, απογοητεύμενοι και από Ρώσους και από Αμερικάνους, διαμηνύουν τώρα ότι η Συρία θα γίνει ο Τάφος των Τούρκων και πως η Συρία θα γίνει ο βάλτος της Τουρκίας, εάν τυχόν δεχθούν τουρκική επίθεση!

   Μοιάζουν τελικά πολύ με την ιστορία μας του 1919-1922, όταν στην αρχή όλοι μας υποστήριζαν, επειδή ήθελαν να μας χρησιμοποιήσουν εναντίον των Τούρκων, προκειμένου να τους στριμώξουν, για να διαπραγματευτούν στα παρασκήνια τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη μαζί τους.  Και όταν τα πήραν, μας εγκατέλειψαν, βοηθώντας με νύχια και δόντια πια τον Κεμάλ, αφού στο βάθος δεν θέλησαν ποτέ να δουν ούτε ζωγραφιστή την ανασύσταση του Βυζαντίου...
   Κάπως έτσι συμβαίνει και με τους ηρωικούς Κούρδους τώρα, που νιώθουν προδομένοι από όλους...

  Από σήμερα λοιπόν τα όμορφα μάτια της "Ρογιάβα" δακρύζουν. Με ένα πικρό παράπονο... Και με μια υπόσχεση, που βγαίνει σαν φωτιά από τα στήθη ενός αιώνια σκλαβωμένου λαού:
   "Ρογιάβα" ή θάνατος!
ΣΠΑΕΙ - spaei.gr
εξ/ακολουθήστε  


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)