ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ! Το μεγάλο διπλό λάθος της Άγκυρας - Η μεγάλη διπλή ευκαιρία του Ελληνισμού ΤΩΡΑ!

ΣΠΑΕΙ
5
 Σε μοιραία γκάφα μπορούμε να μετατρέψουμε την προκλητική κατάθεση Συντεταγμένων Υφαλοκρηπίδας Τουρκίας - Ψευδοκράτους στον ΟΗΕ, οριοθετώντας ΤΩΡΑ, άμεσα και επίσημα την ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου!

  Διότι στην πρώτη περίπτωση η κίνηση της Τουρκίας είναι ΑΚΥΡΗ, καθώς δεν αναγνωρίζεται
Διεθνώς το Ψευδοκράτος, αφετέρου διότι το Ψευδοκράτος είναι εξαρτώμενο από την Άγκυρα και "παραχώρησε" παράνομα μεγάλο μέρος της νόμιμης Υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκία!Δεν τηρήθηκε καν η αρχή της μέσης γραμμής, αλλά η "αρχή" της ...λεοντείου γραμμής... υπέρ της Άγκυρας!


   Η δεύτερη περίπτωση, αυτή της κίνηση-ματ που προτείνουμε, είναι ΝΟΜΙΜΗ, ανάμεσα σε δύο Διεθνώς Αναγνωρισμένα Κράτη, Ελλάδα - Κύπρο, μέλη μάλιστα και τα δύο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η κίνηση αυτή βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τη σύγχρονη, διεθνή πρακτική της ΑΟΖ που υπερκαλύπτει την αναχρονιστική υφαλοκρηπίδα και αφορά την εκμετάλλευση όχι μόνο του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου κάτω από τον βυθό, αλλά και τη θάλασσα άνω του βυθού, όπως π.χ. την αλιεία-αλιεύματα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος!

  Η κίνηση της Τουρκίας να καταθέσει Συντεταγμένες της Υφαλοκρηπίδας της με το ...Ψευδοκράτος στον ΟΗΕ στις 10 Απριλίου 2014 φέτος, βασιζόμενη στην παράνομη συμφωνία Τουρκίας - Ψευδοκράτους που κυρώθηκε με τον Τουρκικό Νόμο 6344, της 29ης Ιουνίου 2012, προσφέρει τώρα μια μοναδική, ιστορική ευκαιρία να γίνει αστραπιαία η Συμφωνία Οριοθέτησης της ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου και να κατατεθεί επίσημα και έγκυρα στον ΟΗΕ, εξασφαλίζοντας κάθε εθνικό συμφέρον, συμπεριλαμβανομένου της ΑΟΖ του στρατηγικού νησιώτικου συμπλέγματος Ρω - Μεγίστης - Στρογγύλης!

   Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Διπλωματίας μας, που χρησιμοποιεί τη βιαστική ενέργεια των Τούρκων και τη μετατρέπει σε μπούμεργανκγ εναντίον τους! Έτσι:
  1. Εξασφαλίζει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα
  2. Ενώνει τις ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου που είναι εφαπτόμενες
  3. Ενοποιεί τον ιστορικό θαλάσσιο χώρο του Ελληνισμού
 4. Εξασφαλίζει την ΑΟΖ Ρω-Μεγίστης-Στρογγύλης (νησιά που κατοικούνται παρουσιάζουν οικονομική ζωή και δραστηριότητα)
 5. Εξασφαλίζει μεγάλα αλιευτικά αποθέματα και υδάτινους όγκους αποκλειστικής εκμετάλλευσης
 6. Εξασφαλίζει την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τρίτους παράγοντες, εξασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής και τον τουρισμό
  7. Εξασφαλίζει την Αποκλειστική Εκμετάλλευση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στον τεράστιο υποθαλάσσιο ενεργειακό χώρο που δημιουργείται, προς όφελος των πολιτών και του Ελληνισμού
  8. Εγγράφει ως "Ευρωπαϊκή ΑΟΖ" την ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου, το Φυσικό Αέριο της οποίας θεωρείται ενεργειακά ζωτικό για την συνέχιση Ανάπτυξης της Ευρώπης! 
  9. Προσανατολίζει την Ευρώπη σε κατασκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού Φυσικού Αερίου στη διαδρομή Κύπρο - Κρήτη - Ιόνιο - Ιταλία, κάτι το οποίο πρέπει να είναι στρατηγικός, οικονομικός και γεωπολιτικός στόχος του Ελληνισμού, τη στιγμή που Ισραήλ και Τουρκία θέλουν να κατασκευάσουν τον Αγωγό μέσω Ψευδοκράτους - Τουρκίας, μετά την "ενοποίηση" της Κύπρου, δηλαδή την διοίκησή της από τους Τούρκους και στον ελεύθερο σήμερα Νότο!

   Μια τέτοια κοινή Ελλαδο-Κυπριακή απάντηση, πρέπει να γίνει άμεσα, πριν την οποιαδήποτε εξέλιξη στο Κυπριακό και την επιβολή του Σχεδίου Αννάν 2, δηλαδή του "πολιτικού Αττίλα", που δεν πρέπει να περάσει ποτέ και σε κανένα Δημοψήφισμα - αυτοκτονία!

   Τέλος, μια τέτοια κίνηση-απάντηση από μέρους μας στον ΟΗΕ, θα αναγκάσει την Τουρκία να καταθέσει τις δικές της Συντεταγμένες σχετικά με την ΑΟΖ της με την Ελλάδα και να ανοίξει τα χαρτιά της, ιδίως στην περιοχή της Μεγίστης... όπου σε κάθε περίπτωση θα είναι χαμένη... Γιατί; Επειδή η Τουρκία έκανε και δεύτερο λάθος! ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΣΕ ΝΗΣΙ της Ανατολικής Μεσογείου! Εκεί όπου βρίσκεται και η ΜΕΓΙΣΤΗ! Το Καστελόριζο! Και άρα του αναγνωρίζει ντε φάκτο ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ και συνεπώς ΑΟΖ!
  
   Όσα πολεμικά ή ερευνητικά σκάφη και εάν στείλει έπειτα στην ΑΟΖ μας (Μεγίστης) τόσες Νόμιμες Διαμαρτυρίες θα συναντά στον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και θα μπει σε μια δίνη που θα την καταπίνει ολοένα, καθώς θα έχει να κάνει με το Διεθνές Δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση... Ενώ εάν παίξουμε έξυπνα, μπορούμε να γυρίσουμε στο πλευρό μας πάλι το Ισραήλ...

   Η Τουρκία βάζει θηλιά στο λαιμό της με αυτό που έκανε! 
   Θα την τραβήξουμε όμως άραγε;
  

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

 1. Να πείτε και για τον πόλεμο που δέχεται από τουρκικά και "βορειοκυπριακά" ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο υπ. ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κος Καρκαλέτσης, επειδή σε συνέντευξή του σε κυπριακή εφημερίδα είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Κύπρος=Ελληνικό Κράτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το αρθρο περιεχει μερικες λειτουργικες ανακριβειες, αλλα κατα βαση εχει απολυτο δικιο. ΤΩΡΑ ειναι ιδιαιτερα καλη συγκυρια να ανακυρηξουμε την ΑΟΖ μας, λαμβανοντας υπ' οψιν και την κατασταση που επικρατει στην Ουκρανια. Εαν ενωσουμε ΤΩΡΑ την ΑΟΖ μας με αυτην της Κυπρου, η Ευρωπη θα κοιμαται πλεον ησυχη οτι δεν θα υποστει εκβιασμους απο πουθενα οσον αφορα τις ενεργειακες της αναγκες, μιας και ο αγωγος θα περασει ελευθερα απο την γραμμη Κυπρος-Ελλαδα-Ιταλια.
  Δυστυχως ομως, εξακολουθουμε να εχουμε τον ιδιο πρωθυπουργο που ξεχασε τις υποσχεσεις του περι ΑΟΖ (μαζι με δεκαδες αλλες που εδωσε για να κοροϊδεψει ΞΑΝΑ τα ανεγκεφαλα γιδια που τον ψηφισαν).
  ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελικα ολοι τα βλεπουμε απλα τα πραγματα λες και παιζουμε κλεφτες και αστυνομους- η - φτου ξελευθερια- το μπαμ ομως δεν μας λεει κανεις πως και με τι θα το κανουμε καλα???? θα μας σωσουν οι Ρωσοι?? οι Αμερικανοι?? το μεγαλο Ελληνικο πατριωτικο και αλλα μπλα μπλα μπλα μπλα??? Δεν περιμενουμε να δουμε τι θα ψηφισει το μεγαλο ελληνικο πνευμα...??? Διοτι το εχουμε δει το εργο ξανα και ξανα και δεν πιστευω ουτε τη μανα μου σε αυτη την ατυχη πατριδα με αυτο το φοβερο ελληνικο πνευμα, ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ 100 ΚΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ μας ξερουν πολυ καλα οι απ εξω και θα μας κανουν να την ξεχασουμε την ΑΟΖ θελουμε δεν θελουμε, διοτι γνωριζουν καλυτερα απο τον καθενα μας ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, ...αναμονη ...και το νεο μπαχαλο ειναι κοντα να εδω στη γωνια ΤΣΑ!! ΤΣΑ!!!

   Διαγραφή
 3. Κι αυτα τα ξερει ο αρθρογραφος(ανωνυμος)κ δεν τα ξερει η Αγκυρα; Κι αν ειναι στημενη η δουλεια απ τους γειτονες με σκοπο να βρει αφορμη για κινηση ματ απ τη δικη της πλευρα; Δεν νομιζω να ειναι ετσι απλα τα πραγματα!!
  Τελος θα ηθελα να πω και κατι αλλο, εστω οτι ειναι ετσι τα πραγματα, ποιος πολιτικος μας που εχουν δειξει ολοι την ανθελληνικοτητα τους θα εκανε κατι τετοιο χωρις να παρει την αδεια απο ανωθεν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κανετε λαθος κυριοι. Η Άγκυρα δεν έχει κανει κάνενα λάθος. Η Ελληνική κυβέρνηση κρατάει ένοχη σιωπή και δημιουγούνται κεκτημένα στο τρόπο που διαιρείται η ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Ταδε εφη : καθ. Γ. Ζουγανελης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου