ΚΑΙ 60 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 12 ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

ΣΠΑΕΙ
0
  Εκτός από τις μεγάλες ποσότητες Φυσικού Αερίου στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 της Κύπρου, φαίνεται ότι υπάρχει τώρα και πετρέλαιο, που η αξία του υπολογίζεται σε 60 δισ. ευρώ!
   Πληροφορίες από τη μεγαλόνησο κάνουν λόγο για νέα στοιχεία από τρισδιάστατες έρευνες που μόλις ολοκληρώθηκαν και δείχνουν ύπαρξη πετρελαίου σε ποσότητες
1,2 έως 1,4 δισεκατομμύρια βαρέλια, αξίας 60 δισ. ευρώ!
   Το νέο έχει προκαλέσει μεγάλη ευφορία στο Νησί, που έχει ως γνωστόν μπει στα δίχτυα των Μνημονίων και σχετικά πρόσφατα κούρεψε αναγκαστικά τις καταθέσεις των πολιτών του.

   Σύμφωνα μάλιστα με τον πλέον ειδικό στο ζήτημα, πρώην Διευθυντή της Κυπριακής Υπηρεσίας Ενέργειας  Σόλων Κασίνη που μίλησε στο "Σ", το συνολικό πετρέλαιο σε όλα τα 13 θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου φτάνει σε αξία τα 250 - 300 δισ!

   Το πετρέλαιο είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό στην άντλησή του, καθώς δεν χρειάζεται υγροποίηση, αλλά μπαίνει απ΄ ευθείας στα πλοία και πωλείται τοις μετρητοίς!

   Το 2004, όταν οι ξένοι επέμεναν τόσο για το Σχέδιο Αννάν, τίποτε δεν ήταν δημοσίως γνωστό για τα τεράστια κοιτάσματα της Κύπρου, τα οποία γνωρίζαν όμως οι ξένοι και γι΄ αυτό θέλαν να τα πάρουν "δια της τεθλασμένης" από τα ελληνικά χέρια, μέσω του τουρκομορφώματος που ήθελαν και θέλουν να δημιουργήσουν, ώστε ο Ελληνισμός στην περιοχή από Κράτος να γίνει Κοινότητα, αποκλειστικά εξαρτώμενη και καθοδηγούμενη από την Άγκυρα!

   Παρομοίως μεγάλες ποσότητες πετρελαίου υπάρχουν στην ΑΟΖ της Ελλάδας, γνωστές από το 1973, από τότε που εκδηλώθηκε δηλαδή η Τουρκική Επιθετητικότητα στο Αιγαίο, ακριβώς για τα πετρέλαια της Ελλάδος!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)