ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Μεγάλη είναι η αγωνία σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνο, για την απαγωγή 12 Μοναζουσών της Ελληνορθόδοξης Μονής Αγίας Θέκλας στην Μααλούλα της Συρίας!
 Το Ορθόδοξο Μοναστήρι, όπου είχαν βρει καταφύγιο και προστασία και πολλά ορφανά παιδιά, έπεσε
στα χέρια των αδίστακτων Ισλαμιστών, που έχουν προβεί στα πλέον φρικτώτερα εκγλήματα κατά της ανθρωπότητας, κάτι που επιτείνει την αγωνία!
   Οι Ισλαμιστές επιτέθηκαν στην χριστιανική πόλη Μααλούλα και το Μοναστήρι την περασμένη Δευτέρα, απαγάγοντας την Ηγουμένη Πελαγία Σαγιάφ και τις μοναχές!
   Οι τελευταίες ανεπιβεβαίωτες όμως πληροφορίες, θέλουν τους απαγωγείς να έχουν μεταφέρει τις μοναχές στη γειτονική πόλη Yabrud, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες...
   H Μααλούλα βρίσκεται στην άκρη της κεντρικής περιοχής της Qalamoun, περίπου 60 χιλιόμετρα ΒΑ της Δαμασκού, κοντά σε ένα ζωτικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με τη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

  Και μπορεί το ελληνικό ΥΠΕΞ να λέει πως καμιά δεν είναι Ελληνίδα από τις μοναχές, αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα τις βαρύτατες ευθύνες της Ελλάδας για την προστασία του Ορθόδοξου πληθυσμού της Συρίας, που μέχρι πρότινος θαύμαζε τη χώρα μας και την είχαν πρότυπο και παράδειγμα, η οποία έπρεπε να ταρακουνά τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. για τα εγκλήματα των ισλαμιστών, ενώ θα έπρεπε να είχε αναλάβει προτεραιότητα για τη σύσταση κοινής "Διορθόδοξης Δύναμης Δέλτα", για την αποτελεσματική προσταστία Ορθόδοξων Μνημείων και Πληθυσμών σε περιπτώσεις εμφυλίων πολέμων, συγκρούσεων και τρομοΙσλαμιστκών επιθέσεων! Είναι ιστορική της ευθύνη!
  Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μόλις εβδομάδες οι Ισλαμιστές επιτέθηκαν στο Σχολείο Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός σκοτώνοντας 5 μαθητές και τραυματίζοντας άλλα 27 άτομα, ενώ επιτέθηκαν με ρουκέτες και κατά της Μονής Χερουβείμ!


ΒΙΟΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΚ ΘΕΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
  Στα τέλη του 1ου μ.Χ. αιώνα ο Απόστολος της Αλήθειας Παύλος έφτασε στο Ικόνιο στο σπίτι του ευσεβούς οικογενειάρχη Ονησιφόρου.
  Εκεί τον άκουσε να κηρύττει το λόγο του Θεού η παρθένος και Ισαπόστολος Θέκλα.
  Επί 3 ημέρες ούτε έφαγε ούτε πήγε σπίτι της ακούγοντας το θειο κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου.
  Με αποτέλεσμα να την αναζητήσουν οι γονείς της. Επειδή όμως δεν εκάμφθη να γυρίσει σπίτι της συνέλαβαν την Θέκλα και την φυλάκισαν.

  Η Θέκλα δωροδόκησε τον φρουρό για να δει τον Παύλο και κάθισε κοντά του όλη νύχτα να ακούει το Θείο Λόγο του.
   Οι συγγενείς της ζήτησαν από τον άρχοντα να την θανατώσει. Όμως τίποτα δεν μπορούσε να αγγίξει την θεόπνευστη ψυχή της Θέκλας.
  Οι παρακλήσεις προς τον Κύριο έσβησαν την φωτιά που άναψαν για να την κάψουν.

 Αποφάσισε να ακολουθήσει τον Παύλο και έφτασαν στην Αντιόχεια, αλλά και εκεί η ομορφιά της την έκανε να υποφέρει τα πάνδεινα. Αλλά τίποτα δεν μπορούσε να πτοήσει την θεϊκά εμπνευσμένη Θέκλα. Ο κόσμος σάστισε καθώς κανένα θηρίο δεν την κατασπάραζε όσες φορές και αν επιχείρησαν να την θανατώσουν. Μια αρχόντισσα μάλιστα, η Τρύφαινα της έγραψε τα υπάρχοντα της και η Θέκλα βοηθούσε τους φτωχούς και αδυνάτους. Όμως η λαχτάρα της ήταν να δει ξανά το δάσκαλο της, τον Παύλο, και έστελνε μηνύματα στα μέρη που ήξερε ότι θα περνούσε ή πέρασε ο Παύλος. Τον βρήκε στα Μύρα της Λυκίας. Ο Παύλος της είπε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πατρίδα της.

   Προσευχήθηκε λοιπόν για να την οδηγήσει στο σωστό μέρος. Πήγε λοιπόν στη Σελεύκεια και ανέβηκε πάνω σ' ένα βουνό οδηγημένη από ένα φωτεινό σύννεφο. Κατάλαβε ότι ήταν θέλημα Θεού να κατοικήσει εκεί και βρήκε μια σπηλιά και εγκαταστάθηκε, θεράπευε τις ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων.

   Μόλις πλησίαζαν οι ασθενείς γιατρεύονταν. Οι ενάντιοι όμως την είδαν σαν εχθρό τους και
έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν να στείλουν πληρωμένους νεαρούς να την βιάσουν για να χάσει τη δύναμη της, όπως πίστευαν.


   Η Αγία Θέκλα δεν φοβήθηκε καθόλου όταν τους είδε. Σήκωσε τα χέρια της στον ουρανό και προσευχήθηκε για τη σωτηρία της. Τότε ακούστηκε από τον ουρανό μια φωνή να της λέει να μην φοβάται και ότι είναι κοντά της για να την βοηθήσει. Μία πέτρα που ήταν μπροστά της άνοιξε για να γίνει η αιώνια κατοικία της. Μόλις άνοιξε η πέτρα η Αγία πέρασε μέσα και η πέτρα ξανάκλεισε χωρίς να αφήσει ρήγμα. Οι νέοι αποσβολωμένοι πρόλαβαν μόνο και άρπαξαν το χιτώνα της.

  Και τούτο κατά θείαν οικονομίαν, άμα μεν εις πίστην του γενομένου, άμα δε εις ευλογίαν και παραμυθίαν των μεταγενεστέρων ευσεβών τε και φιλοχρίστων. Αυτό ήταν και το τέλος της πρωτομάρτυρας και Ισαποστόλου Αγίας Θέκλας. 
 Όταν άρχισε το μαρτύριο της ήταν μόλις 18 ετών και απήλθε εις Κύριον 90 ετών. Επί 72 δηλαδή χρόνια υπήρξε οδοιπόρος πιστή εις τον Κύριον, χωρίς να λυγίσει μπροστά σε τόσα βασανιστήρια και σε διωγμούς. Αυτήν ας έχουν όλοι οι Χριστιανοί άγρυπνο φύλακα των ψυχών τους, ευπρόσωπο πρέσβη προς τον Θεό και συμπαραστάτη τους στις δύσκολες ώρες των μεγάλων κινδύνων.
  Η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της Αγίας Πρωτομάρτυρας και Ισαποστόλου Θέκλας την 24η Σεπτεμβρίου. (πηγή βίου)
 
ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ κ.κ. ΙΩΑΝΝΗ
   Εν τω μεταξύ έκκληση για τη διάσωση των Μοναζουσών και των παιδιών απευθύνει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, καθώς και πολλές ξένες κυβερνήσεις, αλλά και ο Πάπας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)