ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΕΪΝΤΑΝΑΓΙΑ! Μαρτυρίες, φωτογραφίες, βίντεο

ΣΠΑΕΙ
0

 Εορτάζει το Γεννέσιον της Θεοτόκου το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας στη Σεϊντνάγια της Συρίας! Στην πόλη όπου ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ! Στην περιοχή όπου οι Ισλαμιστές κατέσφαξαν και διαμέλισαν έναν πάμπλουτο Σαουδάραβα που πήγαινε ευχαριστήριο τάμα στην Παναγιά! Στη χώρα όπου ο Ισλαμισμός κατασφάζει σήμερα ένα σωρό ανθρώπους, αλλά η Κυρία της Συρίας είναι εκεί από τα χρόνια του Ιουστινιανού και δίνει κουράγιο και δύναμη στα Ορθόδοξα παιδιά της, ευεργετώντας παράλληλα κάθε καλόπιστο και καλοπροαίρετο άνθρωπο!

   Όταν πριν λίγα χρόνια, το 2003, έγινε το Μέγα Θαύμα της Παναγιάς στη Συρία, όταν τίποτε δεν πρόδιδε τα γεγονότα και τον πόλεμο που μαίνεται πια εκεί με πάνω από 100.000 ήδη θύματα, σε έναν μουσουλμανικό "εμφύλιο" ανάμεσα σε μετριοπαθείς Σιίτες και φανατικούς Σουνίτες, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τον υψηλό συμβολισμό εκείνου του συγκλονιστικού θαύματος, που δεν υπάρχει άνθρωπος να μην ριγήσει σαν το ακούσει ή το διαβάσει και είναι πέρα για πέρα αληθινό και εξακριβωμένο!

   Τώρα, όμως στις μέρες μας, μετά τα γεγονότα και τις σφαγές από ακραίους Ισλαμιστές στη Συρία, από τους Σουνίτες, κύρια εστία και χρηματοδότηση των οποίων είναι η Σαουδική Αραβία, ίσως μπορεί να εξηγηθεί το μήνυμα της Θεοτόκου... Διαμελισμός, Ένωση, Ανάσταση, Ευαγγελισμός και των πλέον φανατικών Μουσουλμάνων...

ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
  Το ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ, συνέβη σε τότε Μουσουλμάνο πάμπλουτο Σαουδάραβα, που βρέθηκε στη Συρία το 2003! Το θαύμα αυτό έκανε ευρύτερα γνωστό ο Καθηγούμενος της Μονής των Ποιμένων στο Μπετζαχούρ της Βηθλεέμ στην Παλαιστίνη, ο Έλληνας Ορθόδοξος π. Ιγνάτιος, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων! (βίντεο 1)


   Ο εν λόγω πάμπλουτος Σαουδάραβας είχε πάει μαζί με την στείρα σύζυγό του ταξίδι τουριστικό στη Συρία και εκεί έμαθε από τον οδηγό τους και ξεναγό, για τα μεγάλα θαύματα που κάνει η Παναγία Σεϊντνάγια - 27 χλμ. βόρεια από τη Δαμασκό - στα άτεκνα ζευγάρια. Τότε σαν σπρωγμένος από θεία δύναμη, αν και μουσουλμάνος ως τότε, έσπευσε αμέσως με τη γυναίκα του στην Παναγιά, τάζοντας 20.000 $ στον οδηγό και 80.000 $ στο Μοναστήρι, εάν έκανε παιδί!

ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΓΥΟΣ
   Πράγματι η γυναίκα του κατάπιε - όπως της είπαν από το Μοναστήρι - με σεβασμό το φυτιλάκι από το καντήλι που καίει ακοίμητο μπρος στη θαυματουργή Εικόνα και όταν γύρισαν στη Σ. Αραβία, ω του θαύματος, η στείρα έμεινε έγγυος!

 Μόλις δε γέννησε ένα αγοράκι ο υπερευτυχισμένος πάμπλουτος Σαουδάραβας, τηλεφώνησε στον οδηγό εκείνο στη Συρία και κανόνισε να τον περιμένει στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, για να πάει να κάνει το τάμα του!

Η ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
   Πράγματι ο οδηγός τον περίμενε, αλλά όχι μόνος του. Είχε οργανώσει τη δολοφονία και ληστεία κατά του Σαουδάραβα, που ήξερε πως θα είχε πάνω του μια ολόκληρη περιουσία!

   Πράγματι ο αδίστακτος οδηγός και οι φίλοι του απήγαγαν με το ταξί τον Σαουδάραβα, τον πήγαν σε ερημική περιοχή και τον κατέσφαξαν κυριολεκτικά, διαμελίζοντας σε κομμάτια το πτώμα του για να μην αναγνωριστεί!

ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ
 Στη συνέχεια έβαλαν τα κομματιασμένα ανθρώπινα μέλη στο πορτ-μπαγκάζ και ξεκίνησαν για άλλη περιοχή, όπου θα τα πετούσαν ώστε να εξαφανιστούν για πάντα!

 Όμως επάνω στον αυτοκινητόδρομο ανεξήγητα η μηχανή χάλασε και ένας περαστικός είδε από το πορτ μπαγκάζ να στάζουν αίματα και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία!

 Οι Σύριοι Αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στο ακινητοποιημένο όχημα και διέταξαν να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ! Μα μόλις άνοιξε, πετάχτηκε έξω ολοζώνταντος ο διαμελισμένος νεκρός Σαουδάραβας, δείχνοντας τα ράμματα σε όλο του το σώμα και λέγοντας πώς η Παναγιά τον ανέστησε με τη δύναμη του Υιού της και του έραψε θαυματουργικά το κομματιασμένο σώμα!

   Οι εγκληματίες έχασαν τα λογικά τους και κλείστηκαν αλυσοδεμένοι σε ψυχιατρικές φυλακές!

   Ο Σαουδάραβας έγινε  πρώτο θέμα σε όλο τον Συριακό και Αραβικό τύπο, με βεβαιώσεις ιατρών για τα θεία ράμματα!

  Πρόσφερε δε στο Μοναστήρι της Παναγίας Δέσποινας όχι 80.000, αλλά 800.000 $ και διαλάλησε παντού το ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, παρόμοιο με εκείνο που είχε ακριβώς κάνει, με τη δύναμη του Χριστού, ο Άγιος Μηνάς, σε ευλαβή προσκυνητή που διαμελίστηκε από τον αδίστακτο εκείνο ξενοδόχο!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
   Ο γνωστός Ψυχίατρος της ΝΑΣΑ Γεώργιος Τάουιλ, Συριακής καταγωγής, που μιλά τέλεια τα Ελληνικά ως πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός που είχε μάλιστα την ευλογία να ευεργετηθεί πνευματικά από τον ίδιο τον Γέροντα Παΐσιο, σε μια επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2012, αναφέρθηκε και στο γεγονός αυτό με το μέγα θαύμα στον Σαουδάραβα Σεΐχη, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος επισκέφθηκε τους δολοφόνους του Σαουδάραβα στο Ψυχιατρείο, όπου είδε ότι είχαν μετανοήσει πραγματικά! Μάλιστα διηγείται το πώς πέθαναν  - Βίντεο 2, από το σημείο 10.15'...


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ (ΣΕΪΝΔΑΝΑΓΙΑ) ΣΥΡΙΑΣ
  Το Μοναστήρι της Παναγίας Σαϊνδανάγια ή Σεϊντανάγια, χτίστηκε το 547 μ.Χ. από τον ευσεβή Αυτοκράτορα Ιουστινιανό, όταν στρατοπέδευσε στην περιοχή προετοιμαζόμενος να πολεμήσει τους Πέρσες.

  Τότε και ενώ ο διψασμένος στρατός μας είχε ξεμείνει από νερό και βρισκόταν σε απελπιστική θέση, ο Θρακιώτης Αυτοκράτοράς μας βλέπει ξαφνικά ένα ελάφι να ανεβαίνει σε ένα ψηλό λόφο και τρέχει να το κυνηγήσει! Σαν έφτασε στην κορυφή, είδε έκπληκτος άφθονο γλυκό, πόσιμο νερό, ενώ στη θέση του ελαφιού φάνηκε μέσα σε λαμπρό φως η Παναγιά και ακούστηκε η φωνή της, που του ζητούσε να χτίσει εκεί επάνω, μια Εκκλησία προς τιμήν της, προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου!

   Και έτσι, ο βασιλιάς μας έδωσε αμέσως εντολή να σχεδιάσουν το Ναό οι αρχιτέκτονες. Όμως ο καιρός περνούσε και εκείνοι δεν μπορούσαν να καταλήξουν στο σχέδιο.

 Τότε εμφανίστηκε πάλι η Παναγία, αυτή τη φορά στον ύπνο του Ιουστινιανού και του έδειξε το σχέδιο του Μοναστηριού της, λέγοντας πως εκείνη θα ήταν η προστάτιδά του!

   Και βάση εκείνου του σχεδίου χτίστηκε τελικά από τον ευλαβή Ιουστινιανό το καστρομονάστηρο της Παναγιάς στη Σεϊντανάγια της Συρίας!

   Η Ορθόδοξη αυτή Μονή της Συρίας είναι γυναικείο Μοναστήρι, που εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά το Γενέθλιον της Θεοτόκου! Σεϊντανάγια δε, θα πει "Δέσποινα"!

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ
   Η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς - El Chagoura όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, που σημαίνει «η διάσημη» - είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά και ήρθε εδώ πολλά χρόνια αφότου κατασκευάστηκε η Μονή από τον Ιουστινιανό.

   Συγκεκριμένα, προς το τέλος του όγδοου αιώνα, κάποιος Έλληνας μοναχός ονόματι Θεόδωρος, στο ταξίδι του προς τους Αγίους Τόπους, σταμάτησε για ανάπαυση στη Μονή. Φεύγοντας για Ιεροσόλυμα, η σεβαστή Ηγουμένη της Σεϊντανάγια του ζήτησε να αγοράσει από εκεί κάποια συγκεκριμένη πολύτιμη και λεπτή, μικρή εικόνα της Θεοτόκου!

   Ο Μοναχός όμως ξέχασε τελείως το ζήτημα και αφού προσκύνησε στους Αγίους Τόπους, ξεκίνησε να γυρίσει πίσω.

  Όμως δεν είχε φύγει μακριά, όταν απότομα τον σταμάτησε μια άγνωστη φωνή λέγοντάς του: "Μήπως έχεις ξεχάσει κάτι στην Ιερουσαλήμ; Αυτό που σου ζήτησε η Ηγουμένη;"!

   Ο Μοναχός επέστρεψε τότε αμέσως στα Ιεροσόλυμα και βρήκε την όμορφη Εικόνα του Θεοτόκου που του παρήγγειλε η Ηγουμένη του Μοναστηριού και την αγόρασε!

   Κατά τη διάρκεια δε του ταξιδιού πίσω στη Μονή, έμεινε κατάπληκτος από τα θαύματα που γινόταν μέσω της Εικόνας! Διότι ενώ τη μια φορά τους επιτέθηκαν αδίστακτοι ληστές και την άλλη άγρια κτήνη, ο Θεόδωρος κράτησε με δέος τη συγκεκριμένη Εικόνα της Παναγίας προσευχόμενος στη Χάρη της και ω του θαύματος, σώθηκαν δυο φορές και αυτός και το υπόλοιπο καραβάνι από τρομερό κίνδυνο!

   Επιστρέφοντας λοιπόν στη Μονή και γνωρίζοντας πόσο πολύτιμη και θαυματουργή θεία χάριτι ήταν η συγκεκριμένη Εικόνα της Θεοτόκου, αποφάσισε να παρακάμψει τη Σεϊντνάγια και να τραβήξει με πλοιάριο για την Αίγυπτο!

   Σηκώθηκε όμως μια τόσο άγρια θύελλα, που θα βυθιζόταν και αυτός μαζί με το σκάφος, οπότε αμέσως τον έλεγξε η συνείδησή του και αποφάσισε να γυρίσει την Εικόνα στη Σαϊντνάγια.

   Έτσι, βγήκε πάλι στην ακτή και έφτασε τελικά στο Μοναστήρι. Έμεινε τέσσερις ημέρες εκεί, αλλά πάλι του ήρθε μια ακατανίκητη επιθυμία – πειρασμός, να κρατήσει για δική του τη θαυματουργή Εικόνα! Έτσι το επόμενο πρωί μαζί με την Εικόνα της Παναγίας Δέσποινας πήγε να φύγει κρυφά, αλλά ω του θαύματος! Ένας αόρατος τοίχος σαν από πολλές πέτρες έφραξε ξαφνικά την πόρτα της Μονής!

   Με αστείρευτα τότε δάκρυα, έπεσε και ζήτησε μεταμελημένος συγνώμη από την Ηγουμένη, ομολογώντας την πράξη του, αλλά και δοξάζοντας το Θεό και ευχαριστώντας την Παναγιά, που τόσα μεγάλα θαύματα τον αξίωσε να δει μέχρι τότε!

   Από εκείνη την ημέρα, η ιερή Εικόνα έχει παραμείνει στη Μονή, όπου καταφθάνουν χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ανατολή και τη Δύση!

   Ανάμεσά τους και εκατοντάδες Μουσουλμάνοι, που προστρέχουν σε κάθε ανάγκη στη χάρη της Θεοτόκου και ομολογούν οι ίδιοι και εγγράφως τα αμέτρητα θαύματά της! Και έτσι ξέρουν...

   ΣΠΑΕΙ


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)