ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ! ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΝΕΡΑ! ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ! Βίντεο

ΣΠΑΕΙ
0


  Χαμός στο Γιβραλτάρ! Μεγάλη και μοναδική θαλασσομαχία "ελ τόρο" με 40 περίπου αλιευτικά των Ισπανών ψαράδων να ορμούν μέσα στα αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα του Βράχου, όπου η Βρετανική Αποικία έφτιαξε έναν μεγάλο τεχνητό ύφαλο για να τους εμποδίζει να ψαρεύουν!


   Τα ισπανικά σκάφη όρμησαν με αποφασιστικότητα να καταλάβουν τον ψαρότοπο, αλλά είχε ήδη σημάνει συναγερμός στις αρχές του Γιβραλτάρ και βγήκαν τα σκάφη του Λιμενικού για να εμποδίσουν τους Ισπανούς ψαράδες!

 Η μέρα ήταν όμορφη και ο αγώνας άρχισε με τέλεια ορατότητα και ζωντανά χρώματα των "ομάδων"!

   Τα αλιευτικά με τις Ισπανικές Σημαίες να κυματίζουν σε επίθεση και με τα σκάφη του Βρετανικού Λιμενικού να τα κυνηγούν και να τα εμποδίζουν! 

  Συγκρούστηκαν πολλές πλώρες και δεν έλειψαν οι παραινέσεις και οι ζητωκραυγές των "τορέρος", ενώ πολλοί "φίλαθλοι" και από τις δύο πλευρές έσπευσαν στα παρακείμενα βράχια με σημαίες και παιάνες!


   Η Ισπανία δεν αφήνει τον "ταύρο" εύκολα και η Βρετανία δεν ξέρει από ταυρομάχους, τους οποίους δεν πτόησε διόλου η εμφάνιση ήδη στα νερά του Βρετανικού Πολεμικού Στόλου!

   Πάντως η κατάσταση στο Γιβραλτάρ είναι απελπιστική όπως αναφέρει και η Daily mail και τα ράφια των Σπούπερ Μάρκετς έχουν κυριολεκτικά αδειάσει, καθώς η Ισπανία τους έκανε δύσκολη τη ζωή στα σύνορα...

   Η El Pais πάλι παραθέτει δηλώσεις Αξιωματούχου του Γιβραλτάρ που παραδέχεται ότι τα ισπανικά κατάφεραν να μπουν στα νερά του Γιβραλτάρ, αλλά εκδιώχθηκαν στη συνέχεια, ενώ σημειώνει πως γύρω στις 11.00 το μεγαλύτερο σκάφος των Ισπανών ψαράδων έριξε φωτοβολίδα, που ήταν και το σύνθημα της αποχώρησης. Προς το παρόν βέβαια...


ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)