ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ!

ΣΠΑΕΙ
0

 Ένα ακόμη συγκλονιστικό γεγονός συνέβη πριν δύο εβδομάδες στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Προκόπι Ευβοίας, όπου θησαυρίζεται το άφθαρτο λείψανό του και συμβαίνει πλήθος θαυμάτων! 

   Όπως αναφέρει ο ευσεβής συνάδελφος Δημοσιογράφος Γιώργος Θεοχάρης στο Αγιορείτικο Βήμα, αυτή τη φορά, μία γυναίκα θέλησε στα κρυφά να πάρει μαζί της τη ζώνη του Αγίου, που μόλις είχε φορέσει στη μέση της, ώστε να θεραπευτεί συγγενικό της πρόσωπο.

   Χωρίς να γίνει αντιληπτή, εξήλθε από τον Ιερό Ναό με τη ζώνη στη τσάντα της και κατευθύνθηκε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ εκεί στο Προκόπι, το οποίο έφευγε για την Αθήνα.

   Όμως ανεξήγητα, το λεωφορείο δεν ξεκινούσε με τίποτα! Μάλιστα απορημένος ο οδηγός κατέβηκε, έλεγξε τα πάντα και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη για κάποιο τεχνικό πρόβλημα!

   Ξαφνικά τότε άρχισαν να χτυπάνε από μόνες τους οι καμπάνες του Ιερού Ναού, οι οποίες λειτουργούν μόνο χειροκίνητα! Σαν να σήμαιναν έναν μυστικό συναγερμό και ένα ξύπνημα στην καρδιά της γυναίκας!

   Έτσι, μετά από αυτά τα σημεία, η γυναίκα που είχε τη ζώνη του Αγίου στη τσάντα της έτρεξε στον οδηγό και του είπε:

   "Πρέπει να γυρίσω στο Ναό να αφήσω κάτι που πήρα για να θεραπευτεί ένας δικός μου άνθρωπος"!

   Πράγματι, γύρισε στο Ναό συντετριμμένη, άφησε διακριτικά τη ζώνη του Αγίου πάνω στο Ιερό Λείψανό του και επέστρεψε στο λεωφορείο. 

   Και ω του θαύματος! Το λεωφορείο αυτή τη φορά ξεκίνησε αμέσως, προκαλώντας έκπληξη στους επιβάτες!

   Το θαυμαστό γεγονός σκόρπισε δέος στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ευβοίας και έκανε ακόμα περισσότερους πιστούς να προσέρχονται στη χάρη του θαυματουργού Αγίου, για να του ζητήσουν την αμέριστη και ακούραστη βοήθειά του, την οποία ο καλός μας Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος χορηγεί άφθονη με τη Χάρη του Θεού, που διατήρησε και το σώμα του ακέραιο στον τάφο, αλλά και στη φωτιά ακόμη που το είχαν ρίξει, εκεί στο παλαιό Προκόπι της Καππαδοκίας, οι άπιστοι Τούρκοι, ώσπου είδαν τον ίδιο τον Άγιο να σηκώνεται όρθιος μέσα στις φλόγες!

   Όπως κάνει καθημερινά και εκεί στο Προκόπι, τρέχοντας όπου ζητά Χριστιανός βοήθεια και κελεύσει ο Δεσπότης Χριστός, όπως τον είδε και ο μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, αλλά και οι Σέρβοι κατά τους βομβαρδισμούς τους από το ΝΑΤΟ!

   Σημειώνουμε πως αυτή τη ζώνη, που ο ίδιος δεν άφησε τόσο θαυματουργικά να φύγει, τη φορούν οι Χριστιανοί για ευλογία και θεραπεία στην είσοδο του κυρίως Ναού, μαζί με τον μοναχικό σκούφο, που και τα δύο έχουν φορεθεί προηγουμένως επάνω στο ίδιο τον ολοζώντανο Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο!

   Μεγάλη η χάρη του Αγίου! Την ευχή του να έχουμε!



ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)