ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΚΑΙ "ΕΛΛΗ"! Φωτογραφίες

ΣΠΑΕΙ
0

 Ρίγη εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε το Πολεμικό Ναυτικό και με την φετινή άψογη συμμετοχή τους στους εορτασμούς της Παναγίας Τήνου και της 73ης Επετείου του Τορπιλισμού της "Έλλης"!

   Μάλιστα στο νησί κατέπλευσαν η Φρεγάτα ΥΔΡΑ, το Αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ και η Πυραυλάκατος ΛΑΣΚΟΣ!

   Ο κόσμος καμάρωσε το Πολεμικό Ναυτικό και τα παλικάρια που με τις απαστράπτουσες Στολές τους, σήκωναν την θαυματουργή Εικόνα της Μεγαλόχαρης, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά, μία από τις τρεις πρώτες εικόνες του Αποστόλου, που τις είδε εν ζωή η Θεοτόκος και τις ευλόγησε η ίδια με τα λόγια "η χάρις του εξ εμού τεχθέντος είη δι΄εμού μετ΄αυτής"!

   Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ.


   Ο Αρχηγός ΓΕΝ κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο των πεσόντων, ενώ πραγματοποίησε και ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Καταδρομικού ΕΛΛΗ από την Πυραυλάκατο ΛΑΣΚΟΣ.

  Τιμές απέδωσαν αγήματα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και τις εκδηλώσεις συνόδεψε η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού.


   Παράλληλα, για τον εορτασμό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην νήσο Πάρο κατέπλευσε η Πυραυλάκατος ΜΠΛΕΣΣΑΣ, απέδωσε τιμές άγημα του Πολεμικού Ναυτικού ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε και τμήμα της Φιλαρμονικής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)