ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ!

ΣΠΑΕΙ
0

   Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση και Μετάσταση της Θεοτόκου με πλήθος Ποντίων οι οποίοι με παραδοσιακές στολές κρατούσαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά! 


   Στο ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο της Μακεδονίας εκτέθη φέτος για πρώτη φορά η καρδιά του γενναίου και ευγενή Αρχηγού της Επανάστασης Πρίγκιπα Αλέξανδρου Υψηλάντη, ο οποίος καταγόταν από τον ηρωικό Πόντο, όπως και τα περισσότερα παλικάρια του Ιερού Λόχου που πολέμησε με ασύγκριτη ανδρεία και αφοβία έως εσχάτων στο Δραγατσάνι!

 Στο τέλος μάλιστα εψάλη μπροστά στην προτομή του Αρχηγού μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του ιδίου και των συν αυτώ πεσόντων και κατατέθηκαν στεφάνια, σε ένδειξη τιμής και ανγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του στην Ελευθερία του Γένους, ενώ του απονεμήθηκε μετά θάνατον ο Σταυρός της Σουμελιώτισσας!

   Τελευταία επιθυμία του μαρτυρικού Αρχηγού που έμεινε φυλακισμένος επί επτά ολόκληρα χρόνια στις άθλιες φυλακές της Αυστρίας, ήταν η καρδιά του να δοθεί στην ελεύθερη Ελλάδα. Σε εκείνη για την οποία σχεδίασε, προγραμμάτισε και έπραξε τα πάντα!

  Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)