ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ! Είχε φωτογραφική μηχανή ακόμη και στα γυαλιά του! 1.500 ευρώ πλήρωναν οι Τούρκοι για κάθε "φίλμ"!

ΣΠΑΕΙ
0

   Συνελήφθη στην Χίο Κατάσκοπος των Τούρκων, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που επί τρία χρόνια διενεργούσε συστηματική κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας φωτογραφίζοντας Στρατόπεδα του Νησιού και υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και ό,τι χρειάζεται μια δύναμη που θέλει να επιχειρήσει σαμποτάζ ή απόβαση!


    Ο Κατάσκοπος ήταν "υπεράπνω πάσης υποψίας", 72 ετών,  υπήκοος Γερμανίας και ομολόγησε ότι διενεργούσε κατασκοπεία κατά παραγγελία των Τούρκων, στους οποίους παρέδιδε έναντι αδράς αμοιβής τις φωτογραφίες της Στρατιωτικής και Πολιτικής Άμυνας της Χίου!

    Κατά τη σύλληψή του μάλιστα, είχε δυο φωτογραφικές μηχανές και κάρτες αποθήκευσης με φωτογραφίες από στρατόπεδα, εγκαταστάσεις, έργα και υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών, του νησιού!

    Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ, η οποία ανακοίνωσε ότι  την Παρασκευή  το μεσημέρι (2-8-2013) συνελήφθη "στα Αρμόλια Χίου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, ένας υπήκοος Γερμανίας ηλικίας 72 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.

   Από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς και καρτών αποθήκευσης, που είχε κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι το πρωί (Παρασκευή) είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.

   Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στην Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
·                                 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
·                                 2 φωτογραφικές μηχανές,
·                                 14 κάρτες μνήμης ,
·                                 5 usb sticks ,
·                                 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου,
·                                 2 κινητά τηλέφωνα και
·                                 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή

   Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας,
φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στην Χίο.

   Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γινόντουσαν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή. 

   Το υλικό αποστέλλονταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e - mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από -5- άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στην Χίο και άλλοτε στην Τουρκία.

   Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό ( e - mail ), προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στην Χίο.

   Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά, το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, 2 αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και 2 ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

   Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, ο οποίος διαμένει στην Χίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου".

ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)