104 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ! Μπορεί να επαναληφθεί σήμερα η Εθνική Αναγέννηση του 1909;

ΣΠΑΕΙ
0

 104 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την θρυλική Επανάσταση του Στρατιωτικού Συνδέσμου στο Γουδί*, εναντίον του κομματισμού, της σαπίλας και της διαφθοράς, που κρατούσε την μικρή Ελλάδα σε παράλυση και αυτοκαταστροφή, μετά την ΗΤΤΑ του 1897, την παράλληλη τότε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, με συνεπακόλουθο τον άμεσο ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, αλλά και την επιδεικτική ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΨΗ, καθώς και την αδιαφορία των πολιτικών όπως του Ράλλη, για τον ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και τον ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
   
   Οι σημερινές συνθήκες που περνά η Ελλάδα είναι δυστυχώς παρόμοιες: 

 - Μια ΗΤΤΑ του 1974, εξ αιτίας της αμερικανοκίνητης Χούντας και του αποπροσανατολισμού του Στρατού μας προς τις εσωτερικές έριδες, αντί προς τις εξωτερικές απειλές! Και που έγινε αφορμή να ανατραπεί η μεγάλη ελληνική υπεροχή στην περιοχή, με την Τουρκία να γιγαντώνεται Στρατιωτικά, απειλώντας πλέον και το Αιγαίο, παρεμποδίζοντας έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο!

   - Μια ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, που συνέβη με κάθε δυνατή ανοησία και σαμποτάζ, όπως τα τεχνητά διογκωμένα ελλείμματα που συνιστούν εθνικό έγκλημα κατά του λαού και της Χώρας! ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΨΗ, όπως το "εκατομμύριο Τσουκάτου", οι "μίζες Άκη", οι "μίζες SIEMENS" με την απόρρητη ως τώρα λίστα δωροδοκίας "Χριστοφοράκου" που κρατά το Βερολίνο... και άθλιοι κομματικοί χειρισμοί, κυρίως του Γ. ΠΑΣΟΚ, έβαλαν την Ελλάδα σε ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (Τρόικα) και Υποτέλεια, καταφτωχαίνοντας και εξοντώνοντας κυριολεκτικά τον Ελληνικό Λαό και τα όνειρά του! Με αποτέλεσμα  - εκτός όλων των άλλων - να έχει περικοπεί ο προγραμματισμός ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ και εξισορρόπισης της ποσοτικής υπεροχής της Τουρκίας! Δηλαδή  η απαράδκετη παραμέληση της "Ασπίδας Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου", που ισοδυναμεί με "άνοιγμα Κερκόπορτας"! Κάτι για το οποίο θα ανέμενε κανείς την μαζική διαμαρτυρία-καταγγελία όλων των Ανωτέρων Αξκων! Αυτό είχε κάνει τότε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος!

   - Επίσης χάρη στον θλιβερό κομματισμό τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ παραμελούνται (Σκόπια, Κύπρος, Θράκη, Βόρειος Ήπειρος, Πελαγονία, Λαθρομετανάστευση, Εθνική Παιδεία, προστασία Ελληνικής Οικογένειας-Δημογραφικό) ή γίνονται αντικείμενο στυγνής και αηδιαστικής εκμετάλλευσης από ακραίους και αμετανόητους νοσταγλούς των πιο σκοτεινών και θλιβερών περιόδων της ιστορίας, όπως της αποκρουστικής Χρυσής Αυγής!

   Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο ότι σήμερα η χώρα, όπως και τότε, έχει απόλυτη ανάγκη από μια Νέα Εθνική Αναγέννηση, που θα της δώσει ενέργεια να κινηθεί μπροστά, δυναμικά, ενωτικά και δημιουργικά, κερδίζοντας ξανά τον αυτοσεβασμό και την δικαίωση της μεγάλης ιστορίας της, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στις διεθνείς εξελίξεις, μαζί με το χαμόγελο, την ελπίδα και τις θεμελιώδεις αξίες του ελληνικού λαού. Που θα φέρει νέους "Μαραθώνες", αλλά και νέους "Παρθενώνες" στον φρικτά τυραννούμενο και καταδυναστεύομενο οικονομικά  Ελληνισμό



 Πώς όμως είχαν γίνει τότε τα γεγονότα; Πώς συγκροτήθηκε και κινήθηκε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος; Ποια ήταν τα βασικά μέλη; Οι ημερομηνίες - ορόσημο; Τι έκαναν οι Πολιτικοί για τον εξουδετερώσουν; Και κυρίως ποια ήταν η θαυμαστή ποιότητα του Συνδέσμου, που ΔΕΝ εγκαθίδρυσε Δικτατορία, αλλά υποχρέωσε την Πολιτική να υπηρετήσει την Πατρίδα, δίδοντας τελικά την εξουσία - με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του άξιου Βασιλέα Γεωργίου Α' - στον πολιτικό άνδρα Ελευθέριο Βενιζέλο;  Πώς  κηρύχθηκε τελικά λοιπόν η Επανάσταση του Στρατιωτικού Συνδέσμου, ξημερώματα της Παναγιάς και πάλι, τον 15Αύγουστο του 1909; Δείτε τώρα την ιστορία της Επανάστασης στο Γουδί, στο σχετικό αφιέρωμα της Εφημερίδας του ΣΠΑΕΙ σελ. 8, ΕΔΩ

* Γουδί: κανονικά η περιοχή ονομαζόταν "Γουδή", ως αρσενικού γένους επώνυμο (στου Γουδή), αλλά επικράτησε το ουδέτερο "Γουδί"

ΣΠΑΕΙ 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)