ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ!

ΣΠΑΕΙ
0


  Ελλάδα και Κύπρος γονάτισαν χθες όλη τη νύχτα στον τάφο του Γέροντα Παϊσίου!
 Οι δύο αδελφές χώρες, φυλακισμένες στα συρτάρια των Τραπεζιτών και των Μνημονίων, ζήτησαν από τον Θεό με τις προσευχές του Γέροντα τη λύτρωση των δεινών, με επικεφαλής από την Ελλάδα τον οικείο Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημο και από την Κύπρο τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, που σαν αγιορείτης μοναχός, είχε γνωρίσει τότε από κοντά τον Γέροντα Παΐσιο!
 Ο κόσμος φέτος από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και μέχρι της 4 τα ξημερώματα, η ουρά για να προσκυνήσουν στον τάφο του Γέροντα ξεπερνούσε σε αναμονή τις δύο ώρες, με υποδειγματική υπομονή όλων, μεγάλων και μικρών, χιλιάδων προσκυνητών, αλλά και εκατοντάδων εθελοντών, που πρόσφεραν τη διακονία τους για την εξυπηρέτηση του κόσμου, που ήταν και φέτος εξαίρετη!
   Είχε προνοηθεί ένα απέραντος χώρος στάθμευσης έξω από το Μοναστήρι στη Σουρωτή, που γέμισε ασφυκτικά και από εκεί και πέρα δεκάδες μικρά λεωφορειάκια, ανεβοκατέβαζαν ακούραστα τους ατέλειωτους προσκυνητές, σε ένα προσκύνημα που συνεχίζεται και σήμερα όλη μέρα.
   Ο ταπεινός Γέροντας Παΐσιος, ο μεγάλος άγιος του καριού μας, το δοχείο της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος, κοιμήθηκε σαν σήμερα, 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ.
   Την ευχή του να έχουμε όλοι!
  Ελλάδα και Κύπρος θα αναστηθούν με τις πρεσβείες του! Αρκεί πρώτα εμείς να αναστηθούμε πνευματικά και να ξαναβρούμε τον δρόμο. Και ο δρόμος αυτός αρχίζει από την Μετάνοια και την Εξομολόγησή μας! Αυτό είναι το πρώτο βήμα συμφιλίωσης με τον Θεό! Όλα τα άλλα είναι δικά Του!

ΣΠΑΕΙ 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)