ΕΘΝΙΚΗ ΑΤΙΜΩΣΗ: Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ, ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ!

ΣΠΑΕΙ
0

 Ανήμερα της μαύρης επετείου της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο, πάτησε προκλητικά το πόδι της στην Κάλυμνο η Τουρκάλα πρώην Πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ, η οποία τον Ιανουάριο του 1996 είχε αμφισβητήσει έμπρακτα την ελληνική κυριαρχία στις βραχονησίδες Ίμια, διατάσσοντας εισβολή Τουρκικού Στρατού και κατάληψη της μικρότερης εκ των δύο από Τούρκους κομμάντος, όπως και έγινε!

   Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η Τανσού Τσιλέρ έφθασε στην Κάλυμνο με την θαλαμηγό της "INFO" το Σάββατο που μας πέρασε.

  Φαίνεται όμως πως η ημέρα που επιλέχθηκε η κίνηση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία, μια και το Σάββατο ήταν 20 Ιουλίου, η μαύρη επέτειος εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο το 1974! Που προφανώς θέλησε να "εορτάσει" προκλητικά η πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας, ενθυμούμενη την δική της εισβολή στα Ίμια, δίπλα στην Κάλυμνο, το 1996...

  Θυμίζουμε ότι οι βραχονησίδες Ίμια (Λιμνιά όπως είναι το ορθό όνομά τους ή Καρυδάκια όπως τις έλεγαν οι Έλληνες τις Μικρασίας, κληροδοτώντας στους Τούρκους την ονομασία Καρντάκ) είναι νησίδες εξαρτώμενες από την Κάλυμνο, ο Δήμαρχος της οποίας τότε (που παραμένει και σήμερα ο ίδιος) Δημήτρης Διακομιχάλης ύψωσε περήφανα την ελληνική σημαία στις 25 Ιανουαρίου 1996, ως απάντηση στις προφορικές μέχρι τότε αμφισβητήσεις των Τούρκων!

.
  Η διατεταγμένη απάντηση ήρθε από "δημοσιογράφους" της τουρκικής Εφημερίδας Χουριέτ, που με ελικόπτερο προσγειώθηκαν ξαφνικά στα Ίμια στις 27 Ιανουαρίου, αφαίρεσαν την Ελληνική Σημαία του Δημάρχου Καλύμνου και έβαλαν προκλητικά την Τουρκική, πυροδοτώντας την δικαιολογημένη ελληνική αντίδραση!

  Έτσι στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό "Αντωνίου" του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε εκ νέου την ελληνική! Επίσης, το ίδιο βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη μεγάλη Ίμια για να φυλάξουν την σημαία.

  Οι Τούρκοι στέλνουν στη συνέχεια Πολεμικά σκάφη, αναγκάζοντας άμεσα την Αθήνα να βγάλει όλο τον Στόλο στο Αιγαίο για να υπερασπίσει τα εθνικά δίκαια, τα οποία στο τέλος χαντάκωσε η πολιτική ηγεσία Σημίτη, Πάγκαλου, Αρσένη, με την ανεπίτρεπτη υποχώρηση και την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας, ύστερα από αμερικανική παρέμβαση...

   Όμως στο μεταξύ συνέβη κάτι εκείνη τη νύχτα, που υπέγραψε με ελληνικό αίμα την ελληνικότητα των Ιμίων! Ένα ελληνικό ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού διατάσσεται λίγο πριν τις 5.00 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996 να απονηωθεί από την Φρεγάτα Ναβαρίνο που βρισκόταν δίπλα στις βραχονησίδες και να ελέγξει εάν όντως καταλήφθηκε η μικρή Ίμια, μέσα σε βροχή και πυκνό σκοτάδι.

   Το Ελικόπτερο πράγματι εκτέλεσε την αποστολή του, διαβεβαίωσε ότι Τούρκοι Κομμάντος ήταν επάνω σε ελληνικό έδαφος και ...κατέπεσε μέσα στη θάλασσα, παίρνοντας μαζί του τρία παλικάρια:
   Υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση
   Υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο
   Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό 

   Όταν τελικά η άτρακτος ανασύρθηκε από τον βυθό, βρέθηκε να έχει περίεργες τρύπες... γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι καταρρίφθηκε... Γιατί η βιαστική εκτίμηση του τότε Υπουργού Άμυνας ότι οι πιλότοι έπαθαν βέρτιγκο (ζαλίστηκαν), δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση, όπως φαίνεται από τις εκκλήσεις του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 που ανέφεραν "ένδειξη γενικής βλάβης" αλλά χωρίς να δείχνουν τα όργανα σε τι οφείλονταν ή πού εντοπιζόταν η βλάβη...

   Από τότε τα Ίμια "μπήκαν" σε "γκρίζα ζώνη" και άρχισε η έμπρακτη πλέον αμφισβήτηση του καθεστώτος των Δωδεκανήσων, που απλώθηκε από τα Ίμια σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Ρω!
   Επομένως όλα ξεκίνησαν με την Τσιλέρ, που είναι η μόνη Πρωθυπουργός της Τουρκίας που τόλμησε να εισβάλει και να καταλάβει προσωρινά έστω ελλαδικό έδαφος μετά το 1922!

   Και τώρα τολμά να πατά πόδι στην ίδια την Κάλυμνο, το νησί-μάνα για τα Ίμια, όπου και το Μνημείο των Πεσόντωνπροσβάλλοντας ολόκληρο τον Ελληνισμό, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αξιοπρέπεια του λαού μας, που δεν μπορεί να ανεχτεί να πατάει στα Δωδεκάνησα, εκείνη που εισέβαλε ένοπλα σε αυτά!


   Γιατί το κάνει, χωρίς καμιά μεταμέλεια ή συγνώμη,  για να δείξει προφανώς ότι "είναι Τουρκικά", αγκυροβολώντας με τη θαλαμηγό της "INFO" και την τουρκική σημαία στο Νησί των Σφουγγαράδων!

   Και δεν είναι η πρώτη φορά, γιατί πριν ένα ακριβώς μήνα (23 Ιουνίου 2013) είχε ξανάρθει, περνώντας μάλιστα και από την Κω και Λέρο και από τα ανοιχτά των βραχονησίδων Ίμια, μέσα στα ελληνικά φυσικά ύδατα! 

   Επιλέγοντας ξαφνικά μόνο τα Δωδεκάνησα, την ώρα της μεγάλης οικονομικής Κρίσης ή καλύτερα Οικονομικού Πολέμου που μας κήρυξε η Δύση, για να καραδοκεί πλέον η Ανατολή!

   Σε Λέσβο και Σάμο αγοράζονται ήδη οι Μαρίνες από Τούρκους, προσφέρονται δελεαστικές Ιατρικές Υπηρεσίες από απέναντι και η Τσιλέρ αρμενίζει στα Δωδεκάνησα σαν να ήταν παντοτινά δικά της...

   Διότι η στοιχειώδης εθνική αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να θεωρεί "ανεπιθύμητη" στην Ελλάδα τόσο την Τσιλέρ, όσο και τους πράκτορες της Χουριέτ που έδρασαν τότε εναντίον μας!
   Η περιοδεία Τσιλέρ στα Δωδεκάνησα είναι εθνική ατίμωση!

  Περιμένουμε τουλάχιστον την άμεση αντίδραση των Στρατιωτικών και πρώτων από όλων των ίδιων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και προσωπικά του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωσταράκου! Για την Τιμή των Όπλων!

   Γιατί δεν μπορεί να γίνεται ανεχτή μια τέτοια προσβολή και εθνικός διασυρμός, όταν έχει διαπραχθεί εισβολή και όταν μάλιστα υπάρχουν νεκροί, που απαιτούν σεβασμό, τιμή, μνήμη!

  Γιατί είναι σαν να πατάει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης ο σφαγέας των Ποντίων Κεμάλ Ατατούρκ...

ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)