ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ;

ΣΠΑΕΙ
0
 Δεν επιβεβαιώνει το Ιράκ την διακοπή των των νερών του Ευφράτη από την Τουρκία, όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Al Akhbar" του Λιβάνου.
  Ειδικότερα, ο Σύμβουλος της Επιτροπής Γεωργίας και Υδάτινων Πόρων στο ιρακινό κοινοβούλιο
Adel Mukhtar, απέκλεισε -μιλώντας στο ιρακινό "Shafaq News" - το ενδεχόμενο η τουρκική πλευρά να κόψει το νερό από τον Ευφράτη ποταμό στο Ιράκ.
  Όσο για τη Συρία ανέφερε, ότι η μείωση της στάθμης του νερού στη τεχνητή λίμνη "Άσσαντ" στο Χαλέπι, οφείλεται σε αδυναμία της Συρίας λόγω του πολέμου.
  Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η Τουρκία δεν απελευθερώνει πολύ νερό τώρα από τον Ευφράτη, επειδή δεν χρειάζεται να παράγει περισσότερο ρεύμα...

     ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΕΠΕΣΕ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
   Πάντως οι φωτογραφίες της Al Akhbar, δείχνουν μείωση της στάθμης στη λίμνη "Άσσαντ" της Συρίας, η οποία τροφοδοτείται από τα νερά του Ευφράτη μέσω Τουρκίας, κατά 6 μέτρα, ενώ σημειώνεται ο κίνδυνος για την απώλεια ύδρευσης επτά εκατομμυρίων ανθρώπων και την αναγκαστική διακοπή παραγωγής ρεύματος στην περιοχή!
   Το δημοσίευμα σημειώνει πώς η λίμνη "Άσσαντ" θα χρειαστεί έναν μήνα για να επανέλθει, εάν αποκατασταθεί η κανονική ροή από τον Ευφράτη.
   Αν δε η στάθμη πέσει ακόμη ένα μέτρο, τότε θα τεθεί εκτός λειτουργίας το φράγμα της λίμνης!

   Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
   Στα σχόλια των αναγνωστών της Al Khbar, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά στην σχετική προφητεία του Γέροντα Παΐσιου για τα νερά του Ευφράτη, η οποία είναι πολύ γνωστή στους χριστιανούς της περιοχής:

  1. ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ:
"Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν για αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπει στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και κατ΄ αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η οδός για τις μύριες μυριάδων στρατού των υπό ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη. Μέσα σ΄ όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να ΄χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης, για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός. Αν και - γελούσε ο Γέροντας σ΄ αυτό το σημείο - διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη"!
("Σκεύος εκλογής" Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, σελ.64-65)
   
  2. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ:
  "Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος. Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα. Και εσείς όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω... Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)... Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους... Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση) όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία. Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό... Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό..." 
(Μαρτυρία Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό στην εκπομπή της Ελίτας στην Κύπρο, Γ. Παΐσιος 1989)
  ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)