Ο ΠΑΠΑΣ ΦΙΛΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ! Πρωτοφανής χειρονομία εδώ και δέκα αιώνες

ΣΠΑΕΙ
1
 Σε μια πρωτοφανή και μοναδική στα ιστορικά χρονικά εδώ και πάνω από δέκα αιώνες κίνηση, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε και ασπάστηκε το χέρι του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, κατά την κοινή επίσκεψή τους στα Ιεροσόλυμα και την προσκύνηση του Πανάγιου Τάφου!
 Ο Πάπας, καθώς καθόταν δίπλα στον Πατριάρχη μας, έπιασε ξαφνικά, τράβηξε και φίλησε το δεξί χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη της Ορθοδοξίας, αφήνοντας όλους εμβρόντητους, ξαφνιάζοντας και τον ίδιο τον Παναγιώτατο!

 Η κίνηση είναι πρωτοφανής και συγκινητική συνάμα και δείχνει ότι φαινομενικά ο συγκεκριμένος Πάπας έχει καλή προαίρεση, που μπορεί να γίνει κάλλιστα πράξη, με την απόρριψη από τη Δύση των κακοδοξασιών, αιρέσεων και αυθαίρετων προσθηκών στο Πιστεύω και τη Θεία Λειτουργία! 

  Η Ορθοδοξία άλλωστε, είναι η Πίστη της συγνώμης, που δίδεται απλόχερα και με χαρά, σε όποιον θέλει πραγματικά να διορθώσει τα λάθη, την πλάνη, τον δρόμο του. Ό,τι κι αν έχει κάνει!

  Είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο βήμα του Πάπα, που ευχόμαστε να έχει και συνέχεια. Ένα τολμηρό βήμα, που είναι βέβαιο πως θα δυσαρεστήσει πολλούς στο Βατικανό, αλλά θα χαροποιήσει και πολλούς άλλους που ξέρουν ότι η Αλήθεια είναι στην Ορθοδοξία, που παρέμεινε ατόφια από τον καιρό του Χριστού και της πρώτης Εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων, την διαδοχή των οποίων διατηρεί δια χειροτονίας και πιστής τήρησης των Αποστολικών Παραδόσεων και Κανόνων, όπως καθορίστηκαν και στη Σύνοδο των Αποστόλων στα Ιεροσόλυμα, αλλά και στις απαραβίαστες αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και τον βίο των Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας!
  Επομένως, "Ένωση των Εκκλησιών", που δεν είναι συναισθηματικό αλλά Δογματικό Ζήτημα,  νοείται μόνον όταν ο Πάπας προσχωρήσει καθ΄ όλα στην Ορθοδοξία! Και αυτήν την έννοια και μόνον έχει ο λεγόμενος "διάλογος των Εκκλησιών", ώστε όχι εμείς, αλλά οι άλλοι, οι αποχωρήσαντες εκ της Αληθείας και της μίας του Χριστού Εκκλησίας, να αντιληφθούν την Αλήθεια και να διορθώσουν το σφάλμα ή την πλάνη τους.
  Όχι για την "δική μας" επιβράβευση ή δικαίωση, αλλά για τη σωτηρία εκατοντάδων εκατομμυρίων καλοπροαίρετων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, που εκτός της πλάνης, πολιορκούνται από τον υλισμό και τα νέα ανήθικα ήθη που οργίζουν τον Θεό, όπως απέδειξε ο Κατακλυσμός του Νώε και η καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων, αλλά και ο επερχόμενος μέγας Γ'  Παγκόσμιος Πόλεμος!
  ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

  1. Γι αυτο πηρε φωτια ο Ναος της Γεννησεως.
    Με αυτα που βλεπει ο Θεος θα ριξει φωτια να μας καψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου