ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ: "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ"! - Ποτάμι αγανάκτησης στον Ελληνισμό!

ΣΠΑΕΙ
0
Ποτάμι αγανάκτησης σχηματίζεται ήδη σε ολόκληρη την Ελλάδα, Κύπρο, Ιεροσόλυμα και την απανταχού Ομογένεια, μετά την προσβλητικότατη, ιερόσυλη και βλάσφημη δήλωση του γνωστού για τις ανθελληνικές του απόψεις Νίκου Δήμου -
μεγαλοϋποστηρικτή, αλλά όχι και ...επίσημου στελέχους του Ποταμιού - κατά του Αγίου Φωτός και της μεταφοράς του στην Ελλάδα με τιμές "Αρχηγού Κράτους"!
   Συγκεκριμένα ο Δήμου, σε χθεσινό (15-4-2014) άρθρο του στο Protagon - στο ενημερωτική σάιτ δηλαδή του Σταύρου Θεοδωράκη, με όνομα παρμένο από την ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή του "Πρωταγωνιστές" -  και με τίτλο "Αντικληρικισμός και Αντικομουνισμός", γράφει προκλητικά:
   "Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς"...

   ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ
 Το θαύμα του Αγίου Φωτός είναι αποδεδειγμένο εδώ και αιώνες και υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες και αναφορές από 947 μ.Χ. και αμέτρητα θαύματα και ομολογίες είναι καταγεγραμμένες, ακόμη και Ισραηλινών, όπως ενός καμέραμεν της Ισραηλινής Τηλεόρασης, που όταν πήγε να μοντάρει το υλικό που τράβηξε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, είδε στο βίντεό του το Άγιο Φως και έσπευσε έντρομος στους Πατέρες ομολογώντας το θαύμα και ζητώντας να βαπτιστεί Χριστιανός!
   Άρα το Άγιο Φως δεν είναι καθόλου "δήθεν" και καθόλου "Ειδωλολατρικό", αλλά Φως Δόξης Θεού Άκτιστον, που τρομάζει και ταράζει το σκοτάδι των σκοτεινών και μοχθηρών κατά του Χριστιανικού Ελληνισμού, ο οποίος φέρει την Κιβωτό της Νέας, της Καινής Διαθήκης!
   Άλλωστε Θείο Φως έλαμψε μπρος στον Παύλο που σαν Σαούλ καταδίωκε απηνώς τους Χριστιανούς, στον δρόμο προς Δαμασκό και συνέβαλε καθοριστικά στην φωτισμό και την μεταστροφή του!

   "ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
   Αλλά ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και Θεός μας, διακηρύσσει: 

   «Εγώ ειμί το φως του κόσμου· ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία, αλλ’ έξει το φως της ζωής» (Ιω. 8,12)

   ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟ ΘΑΒΩΡ
  Επίσης στο όρος Θαβώρ, κατά τη Μεταμόρφωση του Χριστού, έλαμψε το Φως το Άκτιστον του Κυρίου, θαμπώνοντας τους μαθητές! 
   "Και μετεμορφώθη έμπροσθεν αυτών, και έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ο ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φως" (κατά Ματθαίον 17, 2-3)
   Γι΄αυτό και στο Απολυτίκιο της Εορτής αναφέρεται:
  "Μετεμορφώθης εν τω όρει, Χριστέ ο Θεός, δείξας τοις μαθηταίς σου την δόξαν σου, καθώς ήδύναντο. Λάμψον και ημίν τοις αμαρτωλοίς το Φως σου το άίδιον, πρεσβείαις της Θεοτόκου, Φωτοδότα, δόξα σοι"!

   ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
   Στην δε Αποκάλυψη του Ιωάννη, αποκαλύπτεται κάτι συγκλονιστικό για την ουράνια Ιερουσαλήμ, για τον Παράδεισο, όπου "...νυξ ουκ έσται εκεί, και χρείαν ουκ έχουσι λύχνου και φωτός ηλίου, ότι Κύριος ο Θεός φωτιεί αυτούς"! (Αποκάλυψις Ιωάννου, 22,5)

   ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - ΠΙΣΤΕΥΩ
   Και στο Σύμβολο της Πίστεως, που θέσπισαν  Α΄ και Β' Αγίες Οικουμενικές Σύνοδοι, ομολογείται το Άκτιστο Φως:
   "Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων.
   Καὶ εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων· φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί, δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο"...

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
   Και στην Παλαιά Διαθήκη, όμως έχουμε εμφάνιση του Θείου Φωτός! Δεν έχει ακούσει άραγε ο κ. Δήμου και οι όμοιοί του "Ποταμιστές" για το θείο σαν πυρ Φως στο Όρος Σινά που έφλεγε την βάτο χωρίς να την καίει, όπως και το Άγιον Φως στον Πανάγιο Τάφο τα λίγα πρώτα λεπτά της αφής του είναι φωτιστικό μόνο και όχι καυστικό;
   Ή δεν ξέρει ο κ. Δήμου και οι "Εκσυγχρονιστές" ούτε για τη Φωτεινή Νεφέλη την ημέρα, ούτε για την Στήλη Φωτός τη νύχτα, που οδηγούσε τους Ιουδαίους στην Έρημο επί σαράντα ολόκληρα χρόνια;

    ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ
    Στον καιρό δε της Τουρκοκρατίας, το 1579, οι Αρμένιοι πλήρωσαν τους Τούρκους να μην
αφήσουν τον Πατριάρχη μας των Ιεροσολύμων να μπει μέσα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, για να μπουν στον Πανάφιο Τάφο οι Αρμένιοι και να πάρουν εκείνοι το Άγιο Φως...
     Τότε ο Πατριάρχης και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί προσευχήθηκαν στον αύλειο χώρο έξω από την πύλη του Ναού και ω του θαύματος! Το Άγιο Φως, σαν αστραπή όρμησε από τον ουρανό και έσχισε σαν βούτυρο τη μαρμάρινη κολώνα (κίονα) της Πύλης του Ναού και άναψε θαυματουργικά τις λαμπάδες του Πατριάρχη! 

   Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΕΜΙΡΗ
  Ακριβώς δε απέναντι ήταν τουρκικό τζαμί και ένας μουσουλμάνος Εμίρης, ονόματι Τούνομ, από ψηλά από τον μιναρέ έβλεπε όλα αυτά τα θαυμάσια που συνέβαιναν στην αυλή του Ναού μας και το θαύμα του Αγίου Φωτός! Τόσο δε απορροφήθηκε που έπεσε από εκεί πάνω, χωρίς να πάθει τίποτε, ομολογώντας ότι ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός!
   Αμέσως τότε οι Τούρκοι τον συλλαμβάνουν και τον καίνε ζωντανό, επειδή αρνήθηκε το Ισλάμ και ομολόγησε την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη! (+18 Απριλίου)
   Αυτή που αρνούνται σήμερα κάποιοι, προβάλλοντας επιχειρήματα γελοία, αντιχριστιανικά και αιρετικά!

   Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΗΤΙΚΟΥ 6ΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ
   Τα δε περί οικονομίας και φτωχών, είναι τα ίδια επιχειρήματα εκείνων των φιλάργυρων και ιδιοτελών που κατηγορούσαν την αλείψασα μύρο τον Κύριο...
   Βεβαίως για την τεράστια ζημιά που προκάλεσε το Εκσυγχρονιστικό Σημιτικό ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, που τώρα απλά φόρεσε "Ποταμίσιο τομάρι",  το κόστος αλλαγής των ταυτοτήτων μόνο και μόνο για να βγει το "Χ.Ο.", το κόστος επιχορήγησης των κομμάτων, το κόστος των μιζών επί 6γχρονισμού (εξοπλισμοί, Siemens), δεν το συζητάει ο κ. Δήμου, όπως ούτε καν το θανατηφόρο Μνημόνιο!
   Ούτε το γεγονός ότι στην μικρή Ελλάδα έλαχε το μέγα προνόμιο να έχει Τιμητική Φρουρά Ευζώνων μέσα στον Πανάγιο Τάφο και κατά την Περιφορά του Επιταφίου Σκηνώματος μπροστά σε όλα τα έθνη της γης, αλλά και κατά την Παραλαβή και Συνοδεία του Αγίου Φωτός! Κάτι που θα ήθελαν πάρα πολύ Ρώσοι και Αρμένιοι και θα έδιδαν το παν για να το αποκτήσουν!
   Αλλά και το κόστος που έχουν τέτοιες Δήμιες ανοησίες και αμορφωσιές, είναι πραγματικά μέγα...

   ΑΝΤΙΚΛΗΡΙΚΟΙ: Η ΝΕΑ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
   Όπως ομολογεί στο ίδιο άρθρο του ο Νίκος Δήμου, είναι δεινός αντικληρικός:
  "Ο αντικληρικός δεν είναι απαραίτητα άθεος, ούτε καν εναντίον της θρησκείας. Είναι εναντίον του κλήρου – δηλαδή αντίθετος με τους τρόπους και τις πρακτικές της εκκλησίας. Στην ακρότατη περίπτωση και εναντίον της ύπαρξής της. Μπορεί να την θεωρεί περιττή. Δεν χρειάζεται μεσολαβητές ανάμεσα στον εαυτό του και τον Θεό. Δύναται να είναι κανείς πιστός Χριστιανός χωρίς μητροπολίτες, εικόνες, καντήλια και εξαπτέρυγα. Ίσως μάλιστα να είναι πιο σωστός αυτός που ακολουθεί απλώς την Επί του Όρους Ομιλία"!
   Είναι σαφές από το παραπάνω "Ομολογιακό" κείμενο του Ν. Δήμου, ότι έχει υποπέσει σε σωρεία Αιρέσεων, τις οποίες έχουν καταδικάσει σαφέστατα οι Αγίες Οικουμενικές Σύνοδοι, που συνεστήθησαν οι περισσότερες από μάρτυρες Κληρικούς, όπως η Α΄ π.χ., από Ιερείς και Μητροπολίτες με κομμένα χέρια, μύτες, αυτιά ή βγαλμένα μάτια! Αλλά αυτόν τον Κλήρο τον αρνείται ο Δήμου...
   Με την ίδια λογική ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ, όλη δηλαδή την Εκκλησία που ίδρυσε ο ίδιος ο Χριστός, με την εντολή να βαπτίσουν όλους τους ανθρώπους που θα πιστέψουν Χριστιανούς και να μην βαπτίζονται μόνοι τους, όπως θέλει ο Δήμου... Και στο Εκκλησιαστικό (εν κλήση και εκ κλήσεως - Εκκλησία) έργο, πήγαν με κλήρο, με κλήρωση, Κληρικοί όντες πρώτοι οι ίδιοι!
  Ακόμη ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ (Αρχιερείς), οι οποίοι συντελούν στην τέλεση των ιερών Μυστηρίων, δια Αποστολικής Διαδοχής και Χειροτονίας δια της επιθέσεως των χειρών!
   Ούτε δέχεται βέβαια ΑΓΙΟΥΣ Ιερείς και Αρχιερείς όπως π.χ. ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄, ο Ιερομόναχος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και όλοι οι Άγιοι Νεομάρτυρες, που κράτησαν ζωντανό το Γένος κάτω από την Τουρκοκρατία! Όλοι αυτοί ήταν ...περιττοί. Άλλωστε δεν τους θέλαν μήτε Τούρκοι, μήτε Φράγκοι...
  Αλλά ο Δήμου ΑΡΝΕΙΤΑΙ και τις ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, σαν Εικονομάχος, προτεσταντίζοντας φανερά!
  Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως, με όλα τα παιδιά της και μέλη της, είναι ο Φύλακας Άγγελος του Ελληνισμού, η μάνα, η τροφός του και η δάδα του!
  Η δε Εκκλησία τέλος, δεν είναι μόνο κάτω αλλά και πάνω, μία, ενωμένη και ζώσα, Στρατευομένη και Θριαμβεύουσα, πάντοτε πολεμούμενη, αλλά ουδέποτε νικούμενη!
   Αρκεί δε η μελέτη των Πράξεων των Αποστόλων, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά τα πρώτα βήματα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ήτοι της σταθερής και αμετακίνητης εξ αρχής Ορθοδοξίας, την οποία αρνείται ολοφάνερα και θεωρεί περιττή ο ...φιλοΠοταμίσιος κ. Δήμου!
  Με τέτοια Ποτάμια να κοιμάται...
  ΣΠΑΕΙ


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΣΚΗΤΗΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ
(πρώην Ηγουμένου Ι.Μ. Φιλοθέου)

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ: "Άκτιστο Φως είναι η άκτιστη θεία δόξα της Αγίας Τριάδος. Του Πατρός, του Υιού και του Πνεύματος του Αγίου. Είναι μία εμπειρία μέσα στην Εκκλησία η πιο υψηλή, η υψίστη και λέγεται υψίστη διότι όταν κανείς τον βλέπει θεώνεται! Πάραυτα! Καθώς καθορά το Φως το Άκτιστον ο άνθρωπος ψυχοσωματικά, διότι το βλέπει και με την ψυχή και με το σώμα, με τα σωματικά μάτια, θεώνεται! Αυτή η όρασις η οποία θεώνει, ονομάστηκε στην Πατερική Ορολογία και Ασκητική, Άκτιστο Φως. Διότι έχουμε και το κτιστό φως"





Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)