ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ! - ΣΤΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ! - ΑΝΑΝΔΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ!

ΣΠΑΕΙ
0
Σαν φρενιασμένος καρχαρίας βολτάρει ανενόχλητα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ το Τουρκικό Ερευνητικό Σκάφος Μπαρμπαρόσα, στα ανοιχτά της Πάφου, κοντά στο θαλάσσιο οικόπεδο 1,
παίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και δίνοντας την ευκαιρία στην Άγκυρα να ξεψαχνίζει μέσα από τις ενδοκυπριακές αντιδράσεις, το κλίμα, τις κόκκινες γραμμές και τις ανοχές της Λευκωσίας...

    ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Με όλη την πρόσφατη απαράδεκτη υποχωρητικότητά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε δεσμευθεί πως θα φύγει από τις Διαπραγματεύσεις του "Κοινού Ανακοινωθέντος", εάν η Τουρκία παραβιάσει την Κυπριακή ΑΟΖ!
Και ιδού η σημερινή απόδειξη όπως αποτυπώθηκε ζωντανά στο Σ και φαίνεται στον Διεθνή Χάρτη Θέσης πλοίου, που πρόβαλε το Κυπριακό ιδιωτικό κανάλι (εικ. 1)!

   ΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟ ΔΗΣΥ
Όμως το ΔΗΣΥ του Αναστασιάδη,  έσπευσε άμεσα και προκλητικά να νερώσει την παραπάνω δέσμευση, με τον σημερινό του Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μέσω τουίτερ δήλωσε πως "οι παρενοχλήσεις, έρευνες κοκ εντός ΑΟΖ - απαράδεκτες παραβιάσεις. Η διέλευση μόνο, σε διεθνή ύδατα της ΑΟΖ δεν παραβιάζουν διεθνές δίκαιο"!
   Αυτά όμως είναι ρητορική της Άγκυρας και όχι της Κύπρου! Το Τουρκικό Ερευνητικό Σκάφος, δεν κάνει διέλευση! Κάνει μπρος πίσω και βόλτες, άρα κάνει πρόκληση! Και ίσως κάνει και έρευνες (το πλέον βέβαιο) σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Οικονομική Ζώνη άλλου Κράτους, άσχετα εάν το μισό βρίσκεται υπό Κατοχή!
   Το Μπαρμπαρόσα ΔΕΝ αναγνωρίζει την Κυπριακή ΑΟΖ και την παραβιάζει εξώφθαλμα και προκλητικά, αποφεύγοντας προς το παρόν τα θαλάσσια οικόπεδα της νοτίου-ελεύθερης ΑΟΖ, τριγυρνώντας διαρκώς μάλιστα δίπλα στο θαλάσσιο οικόπεδο αρ. 1!
   Η Τουρκική πρόκληση είναι σαφής και η στάση του ΔΗΣΥ τουλάχιστον άνανδρη!

   ΣΤΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ
   Αλλά και το ΑΚΕΛ, ζητά τώρα όχι μόνο να μην αποχωρήσουμε από αυτές τις υποχωρητικές ήδη Διαπραγματεύσεις, αλλά να τις συνεχίσουμε,  παρότι οι Τούρκοι είναι μέσα στην ΑΟΖ, ακόμη και εάν μπουν μέσα και στα θαλάσσια οικόπεδα, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα στο Σίγμα της Κύπρου ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, μεμφόμενος τον Αναστασιάδη ότι αυτοπαγιδεύτηκε με τη δέσμευσή του και καταλήγοντας: 
«Εμείς είμαστε εναντίον της αποχώρησης από τις συνομιλίες»!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)