ΘΕΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΕΘΕΣΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! - ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΓΚΑΟΥΚ!

ΣΠΑΕΙ
0
Θέμα Γερμανικών Επανορθώσεων και Αποζημιώσεων έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ, κατά την σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα!
  «Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεών της και απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών», τόνισε ο κ . Παπούλιας, θέτοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο και στο δυνατότερο δυνατό επίπεδο το μεγάλο εθνικό, ηθικό και οικονομικό ζήτημα προς τη Γερμανία!

   "ΝΑΪΝ" ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
   Στην απάντησή του όμως ο Γερμανός Πρόεδρος Γιοαχίμ Γκάουκ αναγνώρισε μόνο ΗΘΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ και ΟΧΙ ΥΛΙΚΕΣ:
   «Δεν μπορώ να πάρω άλλη θέση από τη νομική θέση της κυβέρνησης της Γερμανίας. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι, όταν πάμε μαζί στα Γιάννενα, να βρω τα λόγια και να αναγνωρίσω την ενοχή της Γερμανίας στα θύματα της περιοχής. Η ενοχή δεν έχει μόνο υλική, αλλά και ηθική διάσταση. Στη Γερμανία υπάρχει μία λάθος εξέλιξη. Πολλά πράγματα έχουν περάσει στη λήθη. Υπάρχει ηθικής τάξεως ενοχή. Θα δείξω τον δρόμο. Οι φρικαλεότητες του ναζισμού θα πρέπει να μείνουν στη μνήμη μας».
   Με άλλα λόγια, μην περιμένετε ευρώ... αλλά μόνο καλά λόγια, σαν αυτά που θα πει ο κ. Γκάουκ στο χωρίο Λιγκιάδες Ιωαννίνων, όπου στις 3 Οκτωβρίου 1943 οι Γερμανοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ και με μανία εκδίκησης 92 Έλληνες κατοίκους!

    "ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΥΘΕΙ"
  Την παντελή 'ελλειψη λόγων και επιχειρημάτων του Βερολίνου για την καταβολή των Γερμανικών Επανορθώσεων - Κατοχικού Δανείου και Αποζημιώσεων προς τα θύματα του Ναζισμού στην Ελλάδα, αναλαμβάνουν να καλύψουν ήδη τα Γερμανικά ΜΜΕ, επιμένοντας όπως η BILD (φωτό) ότι για τη Γερμανία το θέμα έχει επιλυθεί με τη συμφωνία του χρέους του Λονδίνου του 1953...


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)