ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ S-300 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΣΤΡΑΨΑΝ! ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά την απόκτησή τους μέσω Κύπρου, η Ελλάδα τόλμησε επιτέλους το αυτονόητο, την πραγματοποίηση βολής των εξελιγμένων ρωσικών αντιεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων S-300!
 Η ιστορική βολή πραγματοποιήθηκε την
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013,  με την ονομασία "Λευκός Αετός 2013" και εκτελέστηκε από την  11η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων (11η ΜΚΒ) της 126 Σμηναρχίας Μάχης, στο Πεδίο Βολής Κρήτης!

    ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...
   Η ημερομηνία δεν είναι καθόλου τυχαία και διαλέχτηκε προσεχτικά για να δώσει διπλό
μήνυμα στην Άγκυρα, καθώς η βολή έγινε την ημέρα που ήρθε στην Αθήνα για επίσκεψη ο ίδιος ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου! Ο οποίος και βρέθηκε προ τετελεσμένων και συντελεσμένων!
   Είναι ομολογουμένως από τις πιο καλές και συντονισμένες κινήσεις που έκανε ποτέ η Ελλάδα, γιατί τέτοιο χαστούκι δεν το περίμενε ποτέ η Τουρκία και ο ...Νταβούτογλου, συνηθισμένος να προκαλεί και να μην προκαλείται...
   Είχαν προηγηθεί βέβαια οι προκλητικές και αντιστόριτες θέσεις Ερντογάν για την "Τουρκική" Θράκη μέχρι ...Θεσσαλονίκης...


   15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΩΝΙΑΣ
  Η βολή των S-300 ήταν πάντως επιτυχής και την παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.
 Με αφορμή τη βολή του Οπλικού Συστήματος S-300, ο Αρχηγός ΓΕΑ απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα στο προσωπικό της 11ης ΜΚΒ:
 "Σήμερα, μετά από 15 χρόνια, εκτελέσατε την πρώτη - πειραματική βολή του Οπλικού Συστήματος S-300 με τα βλέμματα του κόσμου στραμμένα επάνω σας, δηλαδή υπό συνθήκες αξιολόγησης.
 Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Σας συγχαίρω για τον επαγγελματισμό  και την αφοσίωσή σας. 
Μας κάνετε όλους υπερήφανους."

   Θυμίζουμε ότι για την υπεράσπιση των S-300 από τα τουρκικά μαχητικά και φωτογραφικά αεροσκάφη, έπεσε καθώς τους καταδίωκε με αυτοθυσία, ο ηρωικός Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης, στις 23 Μαίου 2006, κοντά στην Κάρπαθο!

   Τώρα, επιτέλους οι Κεραυνοί άστραψαν και σαν έρθει η ώρα η πρώτη πυραυλιά θα είναι για τον Ηλιάκη!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)