ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΟΗΕ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΝΕΡ! - ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ! - Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΑΣΣΟΥ! - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Οργή στην Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό για την προκλητικότατη κίνηση Ειδικού του Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ να επισκεφθεί την παράνομη αυτοαποκαλούμενη "Τουρκική Πρεσβεία" στα Κατεχόμενα, αναγνωρίζοντας έτσι ντε φάκτο το Ψευδοκράτος του Αττίλα!
  Η "τράπουλα" είναι ολοφάνερα σημαδεμένη και πάλι, καθώς η κίνηση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, που παραβιάζει τα δίκαια του Ελληνισμού επί δεκαετίες και τώρα πλέον παρανομεί βαριά και ξεδιάντροπα, επιλέγοντας μάλιστα να συναντήσει εκεί στην Ψευδοπρεσβεία, τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών του Στρατού Κατοχής Αχμέτ Νταβούτογλου!

  Είναι όμως ευκαιρία να ανοίξουν για άλλη μια φορά τα μάτια όσων πάνε να ρίξουν και το ελεύθερο ακόμη κομμάτι της Κύπρου μας στα δόντια της Άγκυρας, μέσω της "Ομοσπονδίας δύο ισοτίμων ...κρατών" που θα εξαρτώνται από τον Αττίλα που αντί φέσι, θα φοράει απλά γραβάτα, βάζοντας έτσι στο χέρι νομίμως και τα πλούσια κοιτάσματα στην ελεύθερη ΑΟΖ της Κύπρου!
 

    ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
   Αυτές οι βαριές προσβολές και προκλήσεις αγανάκτησαν ακόμη και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, παλαιό υπέρμαχο του Σχεδίου Αννάν και βασικό αντίπαλο του Τάσσου Παπαδόπουλου στο περίφημο εκείνο και ιστορικό Δημοψήφισμα, ο οποίος δήλωσε:
   «Ευελπιστούσαμε ότι θα υπήρχαν στοιχεία ελπίδας, όμως λυπούμαι να πω ότι τα όσα, δυστυχώς, έχουν καταγραφεί ή μεταδοθεί δεν μου επιτρέπουν άλλο περιθώριο εξάντλησης της υπομονής και της καλής μας θελήσεως!
   ...Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να αναμένει κανείς από εμάς ότι θα εμπλακούμε σε ένα διάλογο, που θα είναι απλώς το ροκάνισμα χρόνου, για να δώσει δικαιολογία στις σαφείς δηλώσεις του Έρογλου, ότι εξαντλουμένου του χρόνου ή του περιθωρίου χρόνου που οι ίδιοι θέτουν, τότε θα προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός σχεδίου Β»...

   "ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
   Πάντως μεγάλο ενδιαφέρον έχει η δήλωση του αρμόδιου ΥΠΕΞ της Ελλαδικής Συγκυβέρνησης για το Κυπριακό, την οποία διατύπωσε ενώπιον του Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψη του δευτέρου στην Αθήνα την Παρασκευή 13-12-2013, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου και κάνοντας λόγο για "Εξωτερική Κυριαρχία" που παραπέμπει σε ...Συνομοσπονδία Κρατών:

"ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ελληνική θέση ως προς το Κυπριακό είναι γνωστή, έχει διατυπωθεί πάρα πολλές φορές, τη γνωρίζει και ο αγαπητός φίλος Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Ελλάδα στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη. Οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν τις προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης νέου τύπου, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης πιο γενναία, πιο ριζοσπαστικά, που μπορούν να αλλάξουν ριζικά το κλίμα στο νησί.

Περιλαμβάνουν, επίσης, την ανάγκη να συμφωνηθεί ένα Κοινό Ανακοινωθέν που δεν είναι πληροφοριακού ή τυπικού χαρακτήρα, αλλά συνιστά το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Ούτως ή άλλως, τα μεγάλα θέματα, τα κρίσιμα θέματα πρέπει να τεθούν, να συζητηθούν και να συμφωνηθούν. Καλύτερα είναι αυτό να έχει γίνει στην αρχή, για να υπάρχει και ασφαλές πλαίσιο αλλά και ταχύτητα στη διαδικασία των συνομιλιών.

Η λύση στο Κυπριακό πρέπει να οδηγεί, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο, σε μια λύση ομοσπονδιακή, σε μια λύση δικοινοτική, σε μια λύση διζωνική, σε μια λύση που είναι θεσμικά λειτουργική και συμβατή με τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρειαζόμαστε μια λύση που σέβεται το γεγονός πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος – μέλος του Ο.Η.Ε. και κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Άρα χρειαζόμαστε μια λύση που βασίζεται σε μια ενιαία διεθνή νομική προσωπικότητα, σε μια εξωτερική κυριαρχία και σε μια ιθαγένεια. Αυτά είναι θεμελιώδη συστατικά, θεσμικά συστατικά μιας λύσης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επιδειχθεί, εν τέλει, καλοπιστία και από την άλλη πλευρά, ώστε να συμφωνηθεί το Ανακοινωθέν και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει απευθυνθεί με ειδική επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και του έχει ζητήσει, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία, μετά το Ανακοινωθέν και μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα, στο επίπεδο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, να πραγματοποιήσει συνάντηση με το διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, όπως ακριβώς στο ίδιο επίπεδο και η Τουρκική Κυβέρνηση θα συναντηθεί με τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Ο Πρωθυπουργός και εγώ αποφασίσαμε να αποδεχτούμε την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη, ακριβώς για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και για να δείξουμε την καλή και δημιουργική μας στάση.

Διευκρινίζω κάτι το οποίο είναι αυτονόητο: πως οι δυο διαπραγματευτές εκπροσωπούν τις δυο κοινότητες, την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή, όπως οι κοινότητες αυτές προβλέπονται από το Σύνταγμα του 1960 που διέπει μέχρι σήμερα την υπόσταση και τη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν εκπροσωπούν άλλες οντότητες και η Ελλάδα σε καμία περίπτωση φυσικά δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου». Αυτό είναι σαφές. Άλλωστε οι δυο ηγέτες συναντώνται επί χρόνια τώρα και οι συναντήσεις αυτές δεν παράγουν άλλο νομικό αποτέλεσμα, πέραν αυτού για το οποίο γίνονται, που αφορά τις διαπραγματεύσεις.

Και επαναλαμβάνω πως το ζητούμενο είναι μια λύση, η οποία να μπορεί να γίνει δεκτή μέσω δημοψηφίσματος. Το σχέδιο Αννάν έχει αφήσει μια θετική κληρονομιά που είναι η αποδοχή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος. Άρα χρειαζόμαστε λύσεις δημοκρατικές, λύσεις συναινετικές, λύσεις οι οποίες θα τεθούν υπό την κρίση του κυπριακού λαού, ο οποίος και θα αποφασίσει.

Χαίρομαι γιατί οι θέσεις μας διατυπώνονται ευθέως, είναι κατανοητές εκατέρωθεν και θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Ανακοινωθέν ως πρώτο δείγμα καλής θέλησης, προκειμένου να μπούμε πλέον στο ουσιαστικό μέρος αυτής της διαπραγμάτευσης".

Η ΑΙΩΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΣΟΥ: "ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"
 Και για να τελειώνουμε:
1. Η Κύπρος είναι Ελληνικό Κράτος με τουρκική μειονότητα, που βρίσκεται υπό Τουρκική Κατοχή στον βορρά.

2. Το Σύνταγμα του 1960 έγινε κάτω από τον εκβιασμό των Άγγλων και δεν απηχεί τις ελεύθερες θέσεις των Ελλήνων της Κύπρου, ούτε τις αρχές της Δημοκρατίας και Ανεξαρτησίας, κατά τις οποίες οι μειονότητες δεν συγκυβερνούν, αλλά αντιπροσωπεύονται ισότιμα κατά τον αριθμό τους στη Βουλή, όπως ψηφίσουν οι πολίτες και με τον αυτό εκλογικό νόμο και μέτρο που ισχύει για τους υπόλοιπους της πλειοψηφίας. Το Σύνταγμα είναι άκυρο από την ώρα της Τουρκικής Εισβολής. Η εφαρμογή του και κυρίως το Άρθρο 1 που προβλέπει Τούρκο Αντιπρόεδρο, είναι απαράδεκτο! Κατά το σκεπτικό αυτό, θα πρέπει να υπάρχει "Τούρκος" ή Αθίγγανος (Μουσουλμάνος) Αντιπρόεδρος στην Ελλάδα και όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη! Πρωτίστως δε στην Αγγλία, με μεγάλο αριθμό Μουσουλμάνων μεταναστών, που συνιστούν ...μειονότητα... Αλλά και στην Τουρκία θα πρέπει να υπάρξει Έλληνας Αντιπρόεδρος!

3. Οι αδελφοί Έλληνες της Κύπρου μας, οφείλουν να ψηφίσουν ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, που ταιριάζει σε πραγματικά ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο δημοκρατικό κράτος, καταργώντας όλα τα απαράδεκτα σημεία εξάρτησης του 1960 που εφηύρε το Φόρεϊν Όφις! Στις διαδικασίες φυσικά μπορούν να λάβουν μέρος και "Τουρκοκύπριοι" κατ΄ αναλογίαν. Το Νέο Σύνταγμα, θα τεθεί σε ισχύ εάν μέσα σε μια ορισμένη προθεσμία τριών π.χ. μηνών, δεν αποχωρήσει από την Κύπρο ο Τουρκικός Στρατός Κατοχής! Αυτό κι αν είναι πίεση μεγατόνων! Σε συνδυασμό με παραχώρηση Βάσεων στη Ρωσία!

4. Καμμία απευθείας διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται με Αρχηγό του Ψευδοκράτους. Αλλά μόνο με Εκπρόσωπο των λεγόμενων "Τουρκοκυπρίων" και όχι των κουβαλητών εποίκων! Στην Κυπριακή Βουλή μπορούν να υπάρχουν κενά έδρανα "Τουρκοκυπρίων" Βουλευτών, τόσων όσο προβλέπει κατά τον αριθμό των "Τουρκοκυπρίων" ο Εκλογικός Νόμος.

5. Καμμία απευθείας διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται με 40.000 Τουρκικό Στρατό Κατοχής στο Νησί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)